عرفان عملی، گره گشایی

اخلاق عملی؛ دو بار بخشش کل داریی خود در راه خدا) مصاحبه با.....

انجمن: 

[=&quot]اخلاق عملي[/]

تا جایی که می‌دانیم شما دو بار تمام دارایی‌تان را در راه خدا به فقرا بخشیده‌اید. وقتی این کار را می‌کردید نظر همسرتان چه بود؟ ایشان با این کار شما مخالفت نمی‌کردند؟
راستش دوست نداشتم در این زمینه صحبت کنم اما حالا که شما مطرح کردید باید بگویم که کار مهمی انجام نداده‌ام. من چون از نسل امام حسن مجتبی (ع) هستم، دو بار کل مالم را در راه خدا داده‌ام. حتی به همسرم گفتم به منزل پدرش برود تا منزلی تهیه کنم. هرچه داشتم همه را در راه خدا دادم. همسرم نه‌تنها مخالفت نمی‌کرد که من اموالم را می‌بخشم بلکه خودش همیشه همراهم بود. حتی من به او گفتم: طلاهایت مال خودت. اگر مایل نیستی آن‌ها را برای خودت نگه‌دار، اما او دلش می‌خواست در این بخشش با من همراه باشد. به‌همین دلیل بود که او هم دارایی‌اش را می‌بخشید. این بود که فرش‌ها، ظروف و لوازم و حتی تعداد زیادی از لباس‌ها و پول نقدمان را بخشیدیم. آن زمان صاحب دو بچه بودیم.

یک‌بار هم که خانه‌مان را به خانواده فقیری بخشیدیم، به منزل مادرم رفتیم. پدر آن خانواده خیلی تنگدست بود و بچه‌های بسیاری داشت. برای همین من و همسرم خانه را به همراه تمام دارایی و لوازم به نام آن‌ها کردیم. وقتی با دست خالی به خانه مادرم رفتیم، مادرم اول دلخور شد که چرا این کار را کرده‌ایم! اما وقتی برایش توضیح دادم که آن خانواده بیش‌تر از ما به خانه و سرپناه نیاز داشتند، قبول کرد. مدتی در منزل مادرم زندگی کردیم تا این‌که توانستیم برای خودمان خانه‌ای تهیه کنیم.

بعد از بخشش وقتی با سختی‌های مختلف روبه‌رو می‌شدید پشیمان نمی‌شدید؟
خیر، سختی‌ها نه تنها ما را از کرده خودمان پشیمان نمی‌کرد بلکه طعم شیرین این بخشش باعث شد که به این کار بیش‌تر علاقه‌مند شویم. این بود که بارها از دارایی‌هایمان به فقرا می‌بخشیدیم.

فکر می‌کنید چه شده که این روزها چنین بخشش‌هایی حتی در بین افراد یک خانواده کمتر شده!؟
باید یادمان باشد که وقتی گره از کار کسی باز کنیم، خداوند هم گره از کار خودمان باز می‌کند. در واقع کمک به دیگران، راه‌حلی برای مشکلات ماست. وقتی فرهنگ دینی در جامعه رایج شود، مردم از بخشش و کمک به دیگران لذت می‌برند و دنبال فرصتی هستند تا دست کسی را بگیرند. باید فرهنگ دینی را در جامعه رواج دهیم تا مشکلات خانواده‌ها و جوانان حل شود. برای کمک به دیگران هم لازم نیست که حتما کسی درآمد میلیونی و میلیاردی داشته باشد. با درآمد کم هم می‌شود به دیگران کمک کرد یا لااقل به درددل آن‌ها گوش داد. نباید این کمک‌ها را از هم دریغ کنیم.

منبع: خانه خوبان، فروردین سال 1392 شماره 50و 51 و نیز رک: مجله آیه