رذایل اخلاقی

غیبت می کنیم چون طرف مومن نیست!

با سلام
احادیثی زیادی درباره رذیلت غیبت داریم و حتی در احادیث غیبت را بالاتر از گناه زنا میداند
عده ای که هستند که برای توجیه غیبت می گویند فردی که ما داریم غیبتش را می کنیم که مومن نیست به این دلیل که واجبات دینی خود را انجام نمی دهند و خداوند گفته پشت سر برادر مومن خود حرف نزنید اما کسی که مومن نیست که پیش خدا ابروی ندارد این ابروی مومن است که از کعبه هم با ارزش تر است نه ابروی افراد گنهکار
از طرفی در احادیث داریم افرادی که اشکارا گناه میکنند غیبت انها اشکال ندارد
سوال من اینه که این که مجازات ها و عواقبی که برای غیبت در نظر گرفته شده برای غیبت پشت سر مومن است یا فرقی ندارد ؟
سوال بعدیم کسی که واجبات دینو انجام نمی ده اما مسلمان است مومن محسوب نمی شود؟

رذایل اخلاقی چیست؟

رذایل اخلاقی چیست ؟

یکی از مسائل مهم و اساسی در علم اخلاق، چگونگی تمییز رذائل اخلاقی از فضائل و به تعبیر دیگر ملاک و معیار بازشناسی فعل اخلاقی است.

چگونگی تعیین معیار فعل غیر اخلاقی:

در تعیین معیار رذیلت و شناخت آن، ابتدا لازم است به این مسئله پرداخته شود که کمال حقیقی انسان در چیست؟ زیرا؛ در صورتی امری رذیلت و فعلی غیر اخلاقی شمرده می شود که مانع از رسیدن به کمال لایق و واقعی انسان باشد و موجب انحطاط روحی و اخلاقی و شقاوت او گردد و انسان را از مسیر انسانیت دور نماید؛ که به فرمایش قرآن کریم «کالانعام بل هم اضل سبیلا» گردد.بهترین معیار شناخت فضایل و رذایل اخلاقی رجوع به منبع وحی می باشد.



رذائل اخلاقی بر اساس نظام اخلاقی اسلام

از نظر اسلام، فضیلت فعل اخلاقی، به تأثیرگذاری آن فعل در رسیدن به کمال انسان بستگی دارد؛ از این رو هر فعلی که در بازسازی روح آدمی و وصول به کمال نهایی تأثیر بگذارد فضیلت و در غیر این صورت، رذیلت اخلاقی شمرده می شود؛ البته مراد و مقصود، آن فعلی است که با اراده و اختیار آدمی انجام بپذیرد.

نیاز به یادآوری است که این اثر بخشی، یا به طور مستقیم صورت می پذیرد و یا زمینه را برای نیل انسان به سوی کمال یا شقاوت فراهم می سازد. حال از آن جا که کمال نهایی انسان رسیدن به قرب خدا و بهره وری از صفات پروردگار است؛ هرآنچه انسان را از مقصد و مسیر منحرف نماید و از توجه به خدای متعال باز دارد، رذیلت اخلاقی به حساب می آید؛ مانند: خودخواهی، پیروی از هوای نفس، عجب و خودبینی، کبر و نخوت، دروغ، حسد و بخل، حب دنیا، غیبت، تهمت، ریا و هر گناه و نافرمانی ای که خدای متعال نسبت به آن غضب می نماید. از این جهت ترک واجبات و ارتکاب معاصی، از بزرگترین رذایل شمرده می شود.

فهرست منهیّات و رذائل اخلاقی در قرآن کریم

قسمت اول :
1 - افتراء - بهتان - افک .
2 - اسراف و تبذیر .
3 - استهزاء - تحقیر .
4 - اشاعه ی فحشاء .
5 - اکل به باطل ( حرام خواری) .
6 - افراط و تفریط .
7 - ایذاء ( اذیت کردن ) .
8 - بغی و ظلم .
9 - بخل .
10 - تکبر - اختیال - فخر .
11 - حسد .
12 - جهر بسوء القول( بد گویی با صدای بلند ) .
13 - ربا .
14 - ریاء .
15 - زنا .
16 - خیانت .
17 - سوء ظن و تجسّس .
18 - حرص و طمع .
19 - سخریّه ( مسخره کردن ) - همز - لمز - تنابز .
20 - شهادت زور ( گواهی دروغ ) .
21 - شتم و فحش و سبّ .
22 - شقاق و عداوت .

ادامه دارد ...

از بین بردن رذائل اخلاقی

اگه مرد عملی بسم الله:Kaf:
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و احفظ قائدنا امامنا الخامنه ای الی ظهور المهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف علیه السلام
:Gol:
:Sham:با سلام خدمت تمامی دوستان عزیز
:Sham:

بنده ، احساس کردم که خودم خیلی دچار رذائل اخلاقی هستم ( مخصوصلا کبر و عجب ) و فکر کردم شاید بقیه هم این مشکلات رو داشته باشن(البته نه به اندازه من) ؛ برای همین این تاپیک رو زدم تا با هم به ترتیب با اجازه مدیر انجمن این رذائل رو حل کنیم.

اول از همه از کبر و عجب شروع میکنیم ( اول کبر ، بعد عجب ) و به امید خدا میریم جلو تا اینکه

:Gol: متواضع:Gol: بشیم