اعتماد

استاد اخلاق مجازی !

با عرض سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات :Gol:

میخواستم نظر کارشناس محترم را راجع به استاد اخلاق مجازی بدانم.
البته منظور بنده استاد کاملی که حضوری هم به زور شاگرد قبول میکنند نیست. صرفا شخصی که با توجه به فعالیت هایی که در فضای مجازی دارند و مطالبی که قرار میدهند عقلا برای راهنمایی فرد مبتدی مناسب به نظر می آیند و تجربیاتی در خصوص تهذیب و ریاضت نفسانی دارند. آیا با دیدن همین مقدار فعالیت و اطلاعات از فرد میتوان از وی کمک خواست و زیر نظر او تا حدودی وارد مباحث تهذیب نفس شد؟
تا حدی که فراتر از قرآن و مفاتیح و ادعیه توصیه شده نباشد البته.

مناسب تر میدانید فرد خودش به تنهایی محاسبه اعمال ابتدایی را داشته باشد یا مثلا زیر نظر فردی که به نظر باتجربه تر هست باشد؟ ممکن است تنهایی فرد بیراهه رود؟

با تشکر

مکاشفه؛ شیطانی یا رحمانی؟

انجمن: 

یا هو ...
با سلام
به نظر شما تا چه حد میشه به مکاشفات اطمینان کرد؟
البته با توجه به اینکه مکاشفات در طبقاتی از آسمان اتفاق میافته که شیاطین هم در آنجا هستند...
ممنون میشم نظرات دوستان رو در این باره بدونم...

انجام شدن حتمی کار با اعتماد مطلق به خدا

انجمن: 

با سلام و خسته نباشید
سوالی که چند وقتی است ذهن منو مشغول کرده اینه که
با اینکه وجود خدا رو باور دارم ولی اینکه خدا به همه کمک می کنه از کجا معلوم شاید صلاح کسی در این باشه که بهش کمک نشه و این که متنی هست با این زمینه که اگر فرد ثروتمندی به شما بگوید که به من اعتماد کن و تمام بدهی هایت با من اگر به او اعتماد داشته باشیم دیگر نگرانیی نخواهیم داشت و خیالمان راحت میشود حالا که خدا در قران میفرماید خدا برای بنده اش کافیست و الیس الله بکاف ایا خدا برای کفایت امور بنده اش کافی نیست
پس ای بنده من برای همه کسری و کمبود های دنیوی و اخرویت من هستم

اما من نمیتونم بپذیرم ک هرکس به خدا اعتماد کرد تلاش کرد و کارش را سپرد به خدا کارش انجام میشود شاید خدا نخواست کارش انجام شود یعنی مانند یک انسان ثروتمند نبود که راضی باشه و بگه من در این زمینه پشتیبانت هستم
حتی اگه کارم درست و به نفع باشه اما به صلاح نباشه پس نمیشه گفت در اینجا من اعتماد می کنم به خدا و کارم درست میشود با اعتماد مطلق به خدا حتما جواب می گیرم که اگه نگیرم خدایی نکرده از همراهی خدا ناامید شوم..برای این ایه و این مثال چه توجیهی می توان داشت
ممنون از پاسخگویی و زحمات شما..

از بین رفتن اعتماد قبل از ازدواج

انجمن: 

سلام.
دختری 27 ساله هستم که مدت 9 ماهه با پسری که خارج از کشور زندگی میکنه ارتباط دارم.
آشنایی و ارتباط ما از طریق واسطه(دوست صمیمی و چندین ساله ایشون) و برای ازدواج بود.
چند ماه پیش پدر این آقا به محل کارم اومد و خواست مثلا بدون اطلاع قبلی, منو ببینه همون شخص واسطه بعد از رفتن ایشون به من جریانو گفت ولی چندین بار قسمم داد که به کسی نگم وگرنه خودش بی اعتبار میشه. به همین دلیل من به دوستم چیزی نگفتم و حتی وقتی جریان پدرش رو برام تعریف کرد طوری وانمود کردم که انگار اطلاع ندارم.
الان بعد از چند ماه به طریقی شک کرده بود(حدس میزنم خود اون رابط بهش گفته) که من اطلاع داشتم و وقتی دوباره پرسید نتونستم دروغ بگم و جریانوگفتم. ولی خیلی عصبانی شد و گفت به من کلک زدی من چطور میتونم بهت اعتماد کنم و از کجا معلوم راجع به چیزهای دیگه و پسرها به من دروغ نمیگی...

خواهش میکنم کمکم کنید چکار کنم که متوجه بشه فقط بخاطر قسمی که خورده بودم اینکارو کردم وگرنه دلیلی نداشت ازش پنهان کنم. 1بار بهش پیام دادم و عذر خواهی کردم زنگ زد و گفت باید فکر کنیم من نمیتونم دوباره اعتماد کنم شاید خیلی چیزای دیگه ازم پنهان کرده باشی اصلا شاید دیگه نتونم ادامه بدم.
لطفا راهنماییم کنید چکار کنم. چطور بهش بفهمونم اون واسطه از سادگیم سواستفاده کرد و نذاشت بهش جریان رو بگم ولی الان برای نابود کردن رابطمون بعد از چند ماه این جریانو رو کرده. اگه زنگ زد چی بهش بگم که دوباره باورم کنه.
من شرایط کمک گرفتن حضوری از مشاور رو ندارم خواهش میکنم در اسرع وقت راهنماییم کنید زندگیم برای هیچ و پوچ به هم ریخته

اعتماد به نفس یا اعتماد به خدا؟

انجمن: 

علامه طهرانی : من نمی‌دانم این لفظ اعتماد به نفس از کجا آمده؟!

چرا اعتماد انسان به نفس باشد؟



قرآن می‌گوید :اعتماد به خدا کن! نفس را زیر پا بگذار! این نفس را فدای پروردگار کن!


آن نفسی که نورانی و آیت خدا باشد اگر به او اعتماد کنید اعتماد به خداست...


بگو مرگ بر امریکا...(آزموده را آزمودن خطاست!)

انجمن: 

گرگ هیچوقت قابل اطمینان نیست

آزموده را آزمودن خطاست!



ما لحظه ای به آمریکا اعتماد نخواهیم کرد و این اولین اصل مذاکرات ماست. آمریکا آزموده ای است که آزمودن مجدد آن خطاست و حرکت به همراه خوش بینی به این دولت مستکبر اشتباه استراتژیک سیاست خارجی ما.



قدیم تر ها یک اصطلاحی داشتند که می گفتند "آدم عاقل از یک سوراخ دوبار گزیده نمی شود" حالا ریشه ی این جمله ی درست و صحیح و حکیمانه کجاست اهالی فن می دانند اما انصافا حقیقت را گفته اند قدمای ما ...سیاست غربی پدر و مادر ندارد! نه تنها پدر و مادر که انصاف و ادب و قانون و قول و قرار هم سرش نمی شود. سیاست غربی را اگر بخواهیم ترجمه کنیم می شود (( هرکسی یا با ماست یا اینکه بمیرد بهتر است چون که با ما نیست!)) . حال با این قانون جنگل مدرن جهان، ما می خواهیم که یک بازی دو سر برد داشته باشیم. میز مذاکره را می چینیم و بازی را آغاز می کنیم، محل مذاکرات ژنو سرد زمستانی است. وزیر خارجه ما همه هنر دیپلماسی و تجربه اش را به کار می گیرد و تلاش می کند تا چهره ی صلح طلب و اهل مذاکره ی جمهوری اسلامی را بار دیگر اثبات کند. وزرای شش کشور از پایتخت ها خودشان را می رسانند به مذاکرات و طولی نمی کشد که تلاش نتیجه می دهد و ایران و شش کشور به توافق می رسند. مدتی بعد که کنگره بر خلاف متن توافقنامه نام چند نفر و چند شرکت را به لیست تحریم ها اضافه می کند. میز مذاکره ی دو سر برد دیگر نمی لرزد و نمی ارزد! چون دیگر وجود خارجی ندارد چنین میزی! آمریکا کلا برای دنیا خوب ژست می گیرد. آمریکا رژیمی است که رئیس جمهورش می تواند میان کودکان یک مهد کودک لبخند بزند و به آنها هدیه بدهد و در همان لحظه تنفگدارش سینه ی کودکی آسیایی را بشکافد. آمریکا دولتی است که حاضر است ننگ نقض توافق نامه جهانی را به جان بخرد اما پنجه سیطره ی صهیونیست ها را روی صورتش داشته باشد. آمریکا می خواهد هم دندان گرگ را داشته باشد هم و لبخند ملیح دیپلماسی را ! آمریکا کلا خوب نقش بازی می کند.

" ما به دولت آمریکا هیچ اعتمادی نداریم"

این جمله رهبر که مدتها پیش توسط ایشان ایراد شد، بند اصلی مذاکرات ماست! اگر آمریکا توافق نامه خودش را دارد ما هم عهدنامه خودمان را داریم. بالای کاغذ توافق نامه نوشته ایم "ما به آمریکا هیچ اعتمادی نداریم".حال اگر بعضی ها اصرار دارند این مسیر طی شده را دوباره طی کنند و انتهایش با چنگ و دندان خون آلود گرگ ها مواجه بشوند حرفی نیست، ما ضرری نمی کنیم ازین مسیر اما امیدواریم که بعد از معلوم شدن دست چدنی زیر دستکش مخملی باز صحبت قابل اعتماد بودن آمریکا را نکنند! دهان و دندان توهین کننده ی به ایران را باید شکست و روی پای خود ایستاد. رهبر انقلاب، دیپلمات نیست که جایی حرفی بزند و جایی دیگر چیز دیگری اراده کند، انقلابی است! اراده ما در عمل ماست. ما در عمل نیز به آمریکا باید بی اعتماد باشیم، اراده و عزم ملت ایران را نه قطعنامه قطع کرد و نه توافقنامه ای که توسط کشوری "عهدشکن" امضا شده است. جمهوری اسلامی ایران در عین پایبندی به تعهدات بین المللی مسیر خود را خواهد پیمود، هرچند حقیقتا پاسخ این سوال مجهول است که اصلا چه لزومی دارد وقتی طرف روبروی ما میز مذاکره را شکسته است و کلا بنای اعتماد به ما حتی رئیس جمهور محترم مان را ندارد، ما تعهدی به این مذاکرات داشته باشیم و یا ادامه بدهیم اعتماد سازی یک طرفه را ؟ وقتی طرف مقابل ما هیچگاه قابل اعتماد نبوده است.ما لحظه ای به آمریکا اعتماد نخواهیم کرد و این اولین اصل مذاکرات ماست. آمریکا آزموده ای است که آزمودن مجدد آن خطاست و حرکت به همراه خوش بینی به این دولت مستکبر اشتباه استراتژیک سیاست خارجی ما، چگونه اعتماد کنیم به دولتی که همزمان با مذاکرات ژن ایرانی را فریبکار بداند، پنج دقیقه بعد از توافق از حفظ تحریم ها سخن بگوید و چند روز بعد از توافق رسما بگوید که به رئیس جمهور ایران بدبین است ؟؟؟
و چه خوش مثالی زد پیر جماران که اینها مثل گرگ هایی اند که حتی به خودشان هم اعتماد ندارند!

گرگ ها قابل اعتماد نیستند...


به کسی که اشتباه کرده و توبه کرد تاچه حد می شود اعتمادکرد؟

سلام
منم یه سوال دارم
اگر یه زمانی مثلا دوران بچگی یه کسی یه سری اشتباهاتی انجام داده ولی بعدش برگشته و واقعا توبه کرده و اهل نماز و قران و روزه شده باشه
چند درصد می شه بهش اعتماد کرد؟چند درصد می شه قبول کرد که واقعا برگشته
چون خیلی از بچه ها هستن که کارای می کنن که بدون عقل هستش ولی بعدش پشیمون می شن و واقعا توبه می کنن
یا حدیثی از امام علی(ع) است که می گه به کسی که شب گناهی انجام داده فرداش هم به اون چشم اونو نبین شاید سحرگاه توبه کرده
حالا اگر فردی باشه که واقعا توبه کرده و خدایی شده چند درصد می شه اونو بعنوان یک دوست پذیرفت و به این باور رسید که اون توبه کرده؟؟نظرتونو بگین
مثلا من یه دوست صمیمی داشتم که خیلی با هم خوب بودیم اون تو دوره دبیرستان بهم گفت که دوران ابتدایی یه دوست داشته که اونو فریب می داده و اونم دچار یه سری اشتباهات خیلی بدی می شده ولی کلاس چهارم ابتدایی میاد به خونشون می گه پدر و مادرش هم دعواش می کنن و اون شروع می کنه به قران خوندن و نماز خوندن
دیگه بعد از اون دوره واقعا یه فرد به تمام معنا خدایی شده چون با هم صمیمی هستیم دیگه چیزی ازش ندیدم حتی گوشیش یبار هم از طرف یه خانمی زنگ نخورده و الان خیلی خیلی ما صمیمی هستیم من رو این دوستم کاملا مطمعن هستم که حتی یه بار هم حتی با دختری حتی تلفنی صحبت نکرده(بصورت روابط دوستی که الان باب شده)
حالا این سوال واسم هست برای دیگران چی؟چطوری می شه حرف دیگری رو قبول داشت که واقعا توبه کرده
آیا گناه دوران ابتدایی و راهنمایی می شه یه ملاک شد؟؟یا شاید فرد اونقدر مومن شده باشه که یکی از بهشتیانه
چجوری باید تشخیص داد؟؟و چند درصد مطمعن بود؟
(البته خود من معتقدم مثلا یه فرد بزرگ مثلا 15 سال به بالا اگر گناهی انجام بده واقعا با عقلش انجام داده و می دونسته که اون گناهه و انجامش داده و خود من 99درصد به اینجور افراد اصلا اعتماد نمی کنم)
ممنون

کارشناس بحث : اویس

درخواست احادیثی پیرامون اعتماد

یا الله
سلام و درود:Gol:

ضمن عرض خسته نباشید خدمت اساتید بخش حدیث

من به احادیث پیرامون اعتماد نیاز دارم. منظور از اعتماد اصلا اعتماد به نفس نیست. منظورم از اعتماد، اعتماد بین اشخاص مختلف هست اینکه به کی میشه اعتماد کرد و طرف مقابل چه ویژگی هایی داشته باشه و اینکه تعریف اعتماد به دیگران در دین ما چیه؟

از نهج البلاغه یا از هر منبعی و یا از کدام معصوم فرقی نمی کنه.

پیشاپیش از راهنماییتون سپاسگزارم:Gol:

چرا فرهنگ کار جمعی در ایران ضعیف است؟

به نام خداوند مهرگستر مهربان

گمان نمی کنم کسی این سخن را رد کند که ما ایرانی ها با وجود استعداد و پشتکار عالی در کار تیمی فوق العاده ضعیف هستیم.

از دوستان و کارشناسان می خواهم هر نظر، راهکار و یا تجربه ای در این زمینه به ذهنشان می رسد به اشتراک بگذارند تا با خرد جمعی راه حلی برای بر طرف کردن این ضعف بزرگ فرهنگی (حتی اگر شده برای نسل فردا) بیابیم.