ديدگاه دانشمندان جهان درباره شخصيت پيامبر اعظم(ص)

تب‌های اولیه

8 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
ديدگاه دانشمندان جهان درباره شخصيت پيامبر اعظم(ص)

كلمة الله هي العليا

ظهور اسلام در پرتو مجاهدت‌هاي نبي اعظم(ص) و اهلبيت:
نقطه عطف تاريخ بشري است، كه دستاوردهاي بي‌شمار، پيشرفت همه جانبه تمدن كنوني را فرا روي بشريت قرار داده است.

كمترين دستاورد اين شجره پاك آسماني گسترش خواندن، نوشتن و عالم‌گير شدن علوم در جهان اسلام و انتقال اين علوم ابتدا به اسپانيا، ايتاليا، آلمان، انگلستان و... ساير ملل و دول اروپا و سپس همه جهانيان شد، به طوري كه بدون اين نقطه عطف آسماني هرگز تمدن‌هايي چون روم، مصر و ايران باستان راهي به تمدن كنوني نداشتند.

دلايل تاريخي اين حقيقت غير قابل انكار بي‌شمار است: يكي از اين دلايل اقرار مكرر دانشمندان اسلامي و خصوصاً غير اسلامي و اروپايي به اين حقيقت عظيم است كه نمونه كوچكي از آن را براي خوانندگان محترم نامه‌ي جامعه باز مي‌گوييم.

دانشمندان به نام اين جوامع بر خلاف تلاش‌هاي مذبوحانه و توهين آميز نه تنها پيامبر اسلام را از بزرگان طراز اول تمدن ديني مي‌دانند، بلكه با صراحت تمام بر جهاني شدن دين اسلام ـ به علت مزاياي بي شمار آن ـ اقرار نموده‌اند.
و شايد توجه به اين واقعيت‌ها توهين كنندگان را به درد آورده و آن‌ها را به ورطه بي فرهنگي و توهين كشانده است.

تولستوي: نويسنده و فيلسوف اخلاق گراي معروف روسيه كه آموزه‌هايش سرمشق رهبران بزرگ سياسي در جهان همچون گاندي قرار داشت، مي‌گويد: شخص شخيص پيامبر اسلام سزاوار همه گونه احترام و اكرام مي‌باشد.
شريعت پيغمبر اسلام به علت توافق آن با عقل و حكمت در آينده عالم‌گير خواهد شد.([1])

كارل ماركس: فيلسوف، سياستمدار و انقلابي آلماني الاصل در قرن 19 با درك عميق از شخصيت پيامبر عظيم الشأن اسلام چنين اظهار مي‌دارد: محمد مردي بود كه... از ميان مردمي بت پرست با اراده آهنين برخاست و آنان را به يگانه پرستي دعوت كرد و در دل‌هاي ايشان جاوداني روح و روان را بكاشت، بنابراين او را نه تنها بايد در رديف مردان بزرگ و برجسته تاريخ شمرد، بلكه سزاوار است كه به پيامبري او اعتراف كنيم و از دل و جان بگوييم كه او پيامبر خدا بوده است.([2])

مهاتما گاندي: حيات شخص پيامبر اسلام به نوبه خود نشانه و سرمشق بارزي براي رد فلسفه عنف و اجبار در امر مذهب مي‌باشد.([3])

جواهر لعل نهرو: مذهبي كه پيامبر اسلام تبليغ مي‌كرد به واسطه سادگي و راستي و درستي آن و دارا بودن طعم دموكراسي و برابري، مورد استقبال توده‌هاي كشورهاي مجاور شد.([4])

ولتر فرانسوي: حضرت محمد(ص) بي‌گمان مردي بسيار بزرگ بود. وي جهانگشايي توانا، قانون‌گذاري خردمند، سلطاني دادگر و پيامبري پرهيزگار بود. او بزرگترين نقشي را كه ممكن بود در مقابل چشمان مردم عادي ايفا كند در روي زمين ايفا كرد.([5])

پيرسيمون لاپلاس: منجم و رياضي‌دان بسيار معروف فرانسوي در قرن 18 و 19 ميلادي بود كه نظريات او تحولات بزرگي در نجوم ايجاد كرد.
او يكي از محققين غربي است كه در مورد دين مبين اسلام چنين اظهار نظر نموده است:

گرچه ما به اديان آسماني عقيده نداريم، ولي آيين حضرت محمد(ص) و تعاليم او دو نمونه اجتماعي براي زندگي بشريت است. بنابراين اعتراف مي‌كنيم كه ظهور دين او و احكام خردمندانه‌اش بزرگ و با ارزش مي‌باشد و به همين جهت از پذيرش تعاليم حضرت محمد بي‌نياز نيستيم.([6])

پرفسور ارنست هگل: يكي از بزرگترين و پرنفوذترين فلاسفه آلماني الاصل قرن 19 مي‌گويد: اسلاميت طرح خيلي جديد و در عين حال، طرح غير مخدوش و بسيار عالي توحيد مي‌باشد.([7])

هربرت جرج ولز: نويسنده و محقق انگليسي در كتاب سرمايه سخن مي‌گويد: اسلام تنها ديني است كه هر بشر شرافتمند مي‌تواند به داشتن آن افتخار ورزد... تنها ديني است كه من دريافته‌ام و بارها گفته‌ام كه آنچه از سرّ خلقت آگاه است و با راز آفرينش آشنا و همه جا با تمدن همراه است، دين اسلام مي‌باشد.

گوته: دانشمند، شاعر و نويسنده معروف آلماني كه تأثير عميقي بر ادبيات آلمان و جهان بر جاي گذاشت، در كتاب ديوان شرقي و غربي مي‌گويد: مندرجات كتاب قرآن ... ما را مجذوب مي‌كند و به شگفت مي‌آورد و سرانجام به تعظيم و احترام بر مي‌انگيزد.

جورج برنارد شاو: 1950 ـ 1856 بزرگترين نويسنده انگلستان بعد از شكسپير كه افكار او در زمينه مذهب، علم، اقتصاد، خانواده و هنر اثر عميقي بر روي مخاطبين خود داشت و امواج خروشان افكارش در جوامع غربي منجر به روشن‌گري افكار عمومي مردم گرديد، در رابطه با شخصيت والاي پيامبر بزرگ اسلام چنين مي‌گويد:
من هميشه نسبت به دين محمد9 به واسطه خاصيت زنده بودن شگفت آورش نهايت احترام را داشته‌ام، به نظر من اسلام تنها ديني است كه داراي آن‌چنان خاصيتي است كه مي‌تواند تغييرات گوناگون را به خود جذب كند و خود را با اشكال و صور هر عصر منطبق سازد. من درباره دين حضرت محمد(ص) چنين پيش بيني كرده‌ام كه كيش او براي فرداي اروپا قابل قبول خواهد بود. همان طوري كه در اروپاي امروز هم پذيرش آن آغاز شده است.
من معتقدم كه اگر مردي مانند پيامبر اسلام فرمان‌روايي مطلق جهان عصر جديد را احراز كند، طوري در حل مسايل و مشكلات جهان توفيق خواهد يافت كه صلح و سعادتي را كه بشر به شدت احتياج دارد براي او تأمين خواهد كرد.

ادوارد گيبن: بزرگ‌ترين مورخ انگلستان در قرن 18 ميلادي و نويسنده مشهور تاريخ سقوط امپراطوري روم درباره قرآن چنين مي‌نويسد: از اقيانوس اطلس تا كنار رود گنگ در هندوستان قرآن نه فقط قانون فقهي شناخته شده است،
بلكه قانون اساسي شامل رويه قضايي و نظامات مدني و جزايي و حاوي قوانيني است كه تمام عمليات و امور مالي بشر را اداره مي‌كند و همه اين امور كه به موجب احكام ثابت ولايتغيري انجام مي‌شود، ناشي از اراده خداست.
به عبارت ديگر قرآن دستور عمومي و قانون اساسي مسلمين و دستوري است شامل: مجموعه قوانين ديني، اجتماعي، مدني، نظامي، قضايي، جنايي، جزايي، و همچنين مجموعه قوانين از تكاليف زندگي روزانه تا تشريفات ديني؛ اعم از تزكيه نفس تا حفظ بدن و بهداشت و از حقوق عمومي تا حقوق فردي تا منافع عمومي و از اخلاقيات تا جنايات و از عذاب و مكافات اين جهان تا عذاب و مكافات جهان آينده، همه را در بردارد.([8])

پرفسور ويل دورانت: مورخ و نويسنده آمريكايي 1981 ـ 1885 كه ميليون‌ها نفر در جهان آثار او را مطالعه مي‌كنند در رابطه با شخصيت بزرگ پيامبر بزرگوار اسلام چنين اظهار نظر مي‌كند:

[=Century Gothic] اگر به ميزان اثر اين مرد بزرگ در مردم بسنجيم بايد بگوييم كه حضرت محمد(ص) از بزرگ‌ترين بزرگان تاريخ انساني است.
وي درصدد بود سطح معلومات و اخلاق قومي را كه از فرط گرماي هوا و خشكي صحرا به تاريكي توحش افتاده بودند، اوج دهد، در اين زمينه توفيقي يافت كه از توفيقات تمام مصلحان جهان بيشتر بود. كمتر كسي را جز او مي‌توان يافت كه همه آرزوهاي خود را در راه دين انجام داده باشد، زيرا به دين اعتقاد داشت.

محمد(ص) از قبايل بت پرست و پراكنده در صحرا امتي واحد به وجود آورد. برتر و بالاتر از دين يهود و دين مسيح و دين قديم عربستان آييني ساده و ديني روشن و نيرومند با معنوياتي كه اساس آن شجاعت قومي بود پديد آورد، كه در طي يك نسل در يك صد معركه نظامي پيروز شد و در مدت يك قرن يك امپراتوري عظيم و پهناور به وجود آورد و در روزگار ما نيروي مهمي است كه بر يك نيمه جهان نفوذ دارد.([9])(e)

[1]. دكتر گوستاو لوبون، اسلام و عرب، ص 154 و 159.
[2]. محمد عند علماء الغرب، ص 101.
[3]. اسلام شناسي غرب، ص 36.
[4]. نگاهي به تاريخ جهان.
[5] . اسلام از نظر ولتر، ص 28 و 53 .
[6] . مجله مكتب اسلام، ارديبهشت 1352، ص 69 .
[7]. توماس كارلايل، زندگاني محمد9، ص 48.
[8] . عذر تقصير به پيشگاه محمد و قرآن، ص 72.
[9]. پنج گام دين، ص 185.
. با استفاده از مطالب روزنامه كيهان، 20/3/1385، ص 12.
.................................................................................................................
منبع: نشريه نامه جامعه ، شماره 23

مستشرقان يا خاورشناسان مجموعه اي از دانشمندان و تجار مزدور غربي بودند که به منظور تحقق اهداف مختلفي نظير شناخت بازار تجاري ايران، زمينه سازي بر اي استعمار، تبشير و تبليغ مسيحيت، توسعه سلطه حکام غربي و... به شرق و به خصوص ايران سفر کرده بودند و جالب است بدانيم بيش از ثلث سفرهاي اين جمعيت دست نشانده به ايران بوده است.

مطلقا نمي توان به اين جمعيت و آثارشان اعتماد کرد ليکن گاه در لابلاي اين آثار اعترافاتي از دستشان در مي رود که خواندني و جالب است.علاقه مندان مي توانند به مرکز جهاني اطلاع رساني اهل بيت عليهم السلام مراجعه کند. در اينجا با هم برخي از آراء و اعترافاتشان را درباره بزرگوارترين شخصيت عالم هستي حضرت محمد صلي الله عليه و آله مرور مي کنيم:

سر پرسي سايکس

عقيده شخصي من اين است که [حضرت] محمد(ص) در ميان مشاهيرعالم بزرگ ترين انساني است که با يک مرام عالي تمام هم خود را مصروف اين داشت که شرک و بت پرستي را از ريشه منهدم ساخته و به جاي آن افکار بلند اسلام را برقرار سازد و او خدمت وافر و نماياني که از اين راه به نوع بشر نموده خدمتي است که من آن را ستايش نموده و سر تعظيم فرود مي آورم(مقدمه تاريخ ايران ج 1 ، ص 23)

رينولد الين نيکلسون

با ظهور [حضرت] محمد [صلي الله عليه وآله وسلم] پرده نفوذ ناپذير ظلمت آن عهد ناگهان کنار زده شد و مردم جزيره العرب،بر اساس محکم سنن تاريخي پيدا کردند. (تاريخ ترجمه قرآن در جهان: .40)

توماس کارلايل

دشمنان اگر به نظر حقيقت بنگرند خواهند فهميد در نفس اين مرد بزرگ افکاري فوق طمع و دنيوي و جاه و سلطنت بوده است.
گر چه قرآن مشتمل بر آيات بليغه توحيد و تمجيد مقام ارجمند خداونديست وليکن يگانه چيزي که در راي من سزاوار تقديس و تقدير ومورد اعجاب است همانا شعاع نظرهاي نافذ محمد(ص) است به اسرار امور ، که در ميان آيات قرآني ساطع و نمايان و تاثير عميقي در آيينه دلهاي بي رنگ دارد . و اين بزرگترين مزيتي است که حقا باعث تقديس واعجاب است واگر بديده عقل بنگريم اين معني موهبت و فضل خداونديست که به محمد (ص) از طرف خداوند حکيم اعطاء گرديده.
خوشا بحمد (ص) با لباس خشن و طعام خشن سعي در اصلاح عالم و تبليغ توحيد خداوند حق نموده روز و شب در رنج و تعب کوشش درنشر عدل و فضائل اخلاق ميکرد وابدا مانند اشخاص ضعيف النفس در تحمل شدائد و رنجها طمع و ميل به شهرت اسم يا نيل بسلطنت نداشت و هرگز نمي خواست هيچ قسم سيطره در عالم داشته باشد بلکه نشر دين توحيد و عدل را در عالم، وظيفه روحي و انساني خود ميشمرد. ( زندگي محمد : 34 -66)

لرد درهن

پيشگويي هايي که (قرآن ) درباره آينده کرده است اطلاعات درست و شگفت انگيزي که دارد آن چنان است که حضرت محمد (ص) که استادي نديده است به هيچ وجه نمي تواند از پيش خود آنها را فراهم ساخته و انشاءکند . ( بررسي شيوه هاي ا ص 124 به نقل از ، به سوي شناسايي اسلام ص .3)
آلفونس دولامارتين شاعر و نويسنده فرانسوي
اگر بزرگي هدف ، کمي وسايل و عظمت نتيجه را براي يک نابغه بشري مقياس بگيريم در تاريخ نظيري مانند حضرت محمد (ص) نمي توان يافت ، وي در ثلث اراضي مسکوني امپراطوري ها ،ارتش ها، قوانين، خاندان ها و توده هاي عظيم بشري را به حرکت در آورد، بيشتر و با عظمت تر از آن اين است که عقل ها ، انديشه ها، عقيده ها و روان ها را به نهضت در آورد. هيچ فردي داوطلبانه يا از روي اجبار هدفي عالي تر از هدف پيامبر اسلام نداشته است زيرا دين اسلام موجب از بين بردن موهوم پرستي گرديده است ، همان موهوم پرستي که بين خدا و مخلوقش به وجود آمده بود و همچنين باعث نزديک کردن انسان به خدا و توسعه عقيده معقول خداپرستي مي باشد و در ميان آن همه هرج و مرج و بي نظمي و اغتشاش بت پرستان و معتقدين به خدايان متعدد، اسلام تنها فکر منطقي مي باشد. هيچ پيامبري نتوانسته است ما نند پيامبر اسلام انقلابي آن چنان مقدس و طولاني و پر اهميت در آن مدت خيلي کم به مرحله عمل در آورد زيرا هنوز دو قرن از آغاز کار پيامبر اسلام نگذشته بود که دين اونضج گرفت و اول بار در سه ناحيه عربستان و سپس در سايه کلمه توحيد سواحل رود سيحون و هند غربي و مصر و حبشه و تمام آفريقاي شمالي و بيشتر جزاير مديترانه و قسمتي از خاک فرانسه و قسمت عمده سرزمين اسپانيا گسترش يافت . ( اسلام از ديدگاه ا ص 18 منقول از اسلام شناسي غرب ص 54کاظم مدرس، منقول از تاريخ ترکيه .)

بارتلمي هيلر

[حضرت] محمد (ص) از همه اعراب با هوش تر بوده و در دين داري از همه کس محکم تر و نسبت به مردم مهربان تر بوده است ، و به واسطه همين برتري بود که بدان قدرت و عظمت فوق العاده دسيد ، ما اين دين برزگي که او آورد و مردم را بدان دعوت کرد را ، براي پيروانش يکي از نعمتهاي بزرگ خداوندي مي شماريم . ( تمدن اسلام و عرب ، ص 129 ، 130)

گوستاولوبون
اضافه بر آنچه گفته شد طبق گفته تاريخ نويسان عرب حضرت محمد (ص) بسيار خود دار و متفکر ، کم حرف ، احتياط کار ، خوش قلب ، در رفتار و کردار خود بسيار مراقب ادب و پاکيزگي خويش بود تا پس از اينکه به ثروت و اقتدار نيز رسيد هيچ گاه کارهاي خود را به ديگري واگذار نکرد . او مردي بود بردبار در برابر سختيها و دشواريها خود دار و متحمل ،داراي همتي بلند و در برخوردها مهربان و خوشرو بود يکي از خدمت گذارانش نقل مي کند که هجده سال تمام خدمت او ارا انجام ميداد و در طول اين مدت هيچ گاه سخن تند يا کردار ملال آوري حتي براي تنبيه کردن من نيز از او نديدم ، حضرت محمد (ص) جنگ جويي دلاور و ماهر درفنون جنگي بود اگر احساس خطري مي نمود فرار نمي کرد و بدون جهت نيز خود را به مهلکه نميانداخت . پيامبر اسلام توانست يک هدف مقدس واحدي براي تمام ملتهاي عرب بنا کند ملتهايي که هدف و ايده، در آنها وجود نداشت و همين بناي عالي پيامبر بود که توانست به خوبي عظمت و شخصيت او را آشکار نمايد . ما اگر بخواهيم ارزش اشخاص را به کردار و آثار نيک شان بسنجيم به طور مسلم حضرت محمد (ص) بزرگترين مرد تاريخ است.
معجزه کبراي پيامبر اين بود که توانست پيش از مرگ خود قافله پراکنده عرب را گرد هم آورد و از اين کاروان سرگردان و پريشان ملت واحدي تشکيل دهد ،بدانسان که همه را در برابر يک دين خاضع کرده فرمانبر و مطيع يک پيشوا گرداند . ( تمدن اسلام و غرب ص 113 ، 181. 114)

مکس مولر
مکس مولر ( 1900 - 1813 ) لغوي و زبان شناس و مستشرق آلماني انگليسي است. او مي گويد: نزديک است که مسيحيان بفهمند که پيامبر يکي از مصدقين و ياري کنندگان آيين و تعليمات مسيح بوده و آن وقت دهشت خواهند کرد از دشمني و خصومتي که بنام دين در قرنهاي گذشته مسيحيان مرتکب آن شدند. ( فرهنگ خاورشناسان، نقل از کارلايل : 1030)

نوفاليس
رسيدن انسان به حقيقتي از حقايق و درک سري از اسرار قوانين جامعه بشري بزرگترين معجزه مي باشد و از اين مقام ارجمند و مرتبه رفيعه به اين کلمه تعبير ميشود: محمد ، پيامبر حق از طرف خداوند قادر دانا و فرستاده اوست . ( زندگاني محمد ص 6)

جان ديون پورت
جان ديون پورت ( 1789 - 1877 ) اسلام شناس معروف انگليسي در کتاب «يک منقبت در باره محمد و قرآن» چاب لندن سال 1986 چنين مي نويسد:
حضرت محمد [صلي الله عليه وآله وسلم] را بايد يک مصلح ديني و قانون گذاري دانست که در قرن هفتم ميلادي در عربستان ظهور کرده است.

تولستوي
لئو تولستوي ( 1910 - 1828 ) نويسنده مشهور روسي در کتاب خود به نام محمد [ صلي الله عليه و آله و سلم ] مي گويد: جاي هيچگونه شبهه و ترديد نيست که پيامبر اسلام از بزرگان و مصلحين دنيااست، آن هم مصلحي که به جامعه بشريت خدمات شاياني کرده است. و اين فخر و مباهات براي او بس است که يک ملت خون ريز و وحشي را از چنگال اهريمنان عادات زشت و شنيع برهانيد و راه ترقي را بر روي آنان بازکرد و حال آن که هر مرد عادي نمي تواند به چنين کار شگرفي اقدام کند و نتيجه بگيرد.
بنابر اين شخص شخيص پيامبر اسلام، سزاوار همه گونه احترام و اکرام مي باشد شريعت پيامبر اسلام به علت توافق آن باعقل و حکمت در آينده عالم گير خواهد شد.

ادوارد کيب بن مورخ انگليسي
شخص محمد [ صلي الله عليه و آله و سلم ] از نظر جمال و زيبايي صوري امتيازاتي داشت و اين امتيازات را جز از نظر کساني که فاقد آنند، نمي توان ناچيز انگاشت. او پيش از آن که به سخنراني بپردازد چه شنونده يک نفر بود و چه جمعي بودند همه مجذوب لطف و محبت او مي شدند و توجه همه به سوي او جلب مي شد. صورت آراسته و آمرانه، سيماي موقر و باشکوه، چشمان نافذ تبسم مليح و جاذب، محاسن پرمو، قيافه اي که نماينده تمام احساسات روحي وي بود و سرانجام نکات و لطائفي را که در محاوره به کار مي برد، همه را وادار مي کرد که در برابر او صداي هلهله و تکريم را بلند کنند.
در امور اجتماعي و کارهاي مربوط به زندگي، کليه آداب و رسوم کشورش را دقيقا رعايت مي کرد. تواضع و احترام او در برابر اغنيا و بينوايان يکسان بود. وضوح و صراحتي که در گفتار نشان مي داد، جاي اختفايي براي مقاصد نهايي او نمي گذاشت. آداب معاشرتي را که در برابر دوستان، از نظر رفاقت و سابقه نشان مي داد، همان بود که به عموم مردم، از نظر بشر دوستي رعايت مي کرد.
حافظه اش قوي و پردامنه و هوش و ادراکش سهل و اجتماعي بود. نيروي تصورش عالي، قضاوتش صريح و روشن و سريع و قاطع بود، هم داراي قدرت فکر و انديشه بود و هم داراي قدرت عمل و اقدام.
و گرچه نقشه او به تدريج با موفقيت توسعه پيدا مي کرد. با اين حال، اولين فکر رسالت الهي وي داراي نشان نبوغ اصيل و عالي است.

استانلي لين پول
از نظر قدرت انديشه و علو فکر و زيبايي و صفاي احساس، داراي موهبت خاصي بود. بيمار را عيادت مي کرد و هر جنازه اي را تشييع مي کرد. دعوت هر غلامي را براي شام مي پذيرفت. جامه اش را خودش رفو مي کرد. بزهايش را خودش مي دوشيد و کارهاي خانه اش را شخصا انجام مي داد. گفته هاي گذشتگان را به طور خلاصه نقل مي کرد. وقتي که باکسي دست مي داد هيچ وقت زودتر از طرف مقابل دستش را عقب نمي کشيد. از کساني که تحت حمايت و سرپرستي او مي زيستند، او با وفاترين حمايت کننده بود. هر کسي او را مي ديد، خود به خود به او احترام مي کرد، هرکس به او نزديک مي شد، او را به شدت دوست مي داشت. هرکس او را ديده چنين توصيف کرده و گفته است.
نه بيشتر از آن تاريخ و نه بعد از آن تاريخ، کسي را مانند او نديده ام. هيچکس به سکوت وکم حرفي او ديده نشده است و هر وقت حرف مي زد استحکام و متانت و حزم بود. آن چه را مي گفت، هيچ وقت کسي نمي توانست آن را فراموش کند.
پيامبر اسلام يکي از بزرگترين و عالي مقام ترين شخصيتهاي تاريخ جهان است و کتابش همان قرآن مي باشد که مجموعه اي از وحي هاي الهي و شاهکار زبان عربي است.
پيامبر اسلام، مردي بسيار شجاع بود و در ضمن تواضع ايماني بس قوي داشت و خود را بنده خدا مي دانست او بسيار نماز مي خواند و بسيار روزه مي گرفت و در هر حال، عادل و منصف و نسبت به همه مهربان و با محبت بود.
پيامبر اسلام با شخصيت بارز و قوت کلام و اخلاق و رفتارش توانست يکي از بزرکترين مذاهب روزگار را پايه گذاري کند و يکي از کامل ترين تمدنها و فرهنگ ها را بنيان گذاري نمايد. وي يکي از بزرگ ترين قانون گذاران و مربيان مذهبي و سياستمداران و مردان کارزار مي باشد. در حالي که مدرسه نديده و درس نخوانده بود.
در مغرب زمين، مسيحيان عموما تصورات واهي و خطائي از پيامبر اسلام دارند و حال آن که وي مردي، بسيار قانع و متواضع و متين و محجوب بود. به ابلاغ رسالت اش، ايماني فوق العاده داشت و در حين پيامبري دائم اين نکته را به مردم گوش زد مي کرد که بنده و فرستاده خداست و با اين که نفس خود را به سختي رنج مي داد، ولي باهمه مردم، مهربان و رئوف بود.

منبع : روزنامه رسالت


مستند کوتاه + اسناد مربوط به اسلام آوردن لئو تولستوی
و دلیل مخفی نگاه داشتن آن





لئو تولستوی (۱۹۱۰-۱۸۲۸م) نویسنده ودانشمند برجسته روس و خالق آثار گرانسنگی چون: «جنگ و صلح» و «آناکارنینا» به عنوان یک متفکر و اهل قلم، مشهورتر از آن است که نیازی به معرفی داشته باشد، اما موضوع مطالعات اسلامی او و علاقه‏اش به پیامبر خاتم(ص) و سرانجام، مسلمان شدنش، قطعاً نیازمند توضیحی درخور برای خواننده ایرانی است.

کتاب کم حجم و ۱۳۷ صفحه ای «محمدرسول ‏الله» اثر تولستوی، پس از چند یادداشت، مقدمه و پیشگفتار، در چهار فصل و دارای این عنوان‏هاست: توصیه مهم، نامه ها، اعترافات و «اسناد و مدارک«.
شاید در بدو امر چنین تصور شود که نوشتن ۳۴ صفحه یادداشت، مقدمه و پیشگفتار، آن هم بر کتابی ۱۳۷ صفحه ای- یعنی چیزی نزدیک به یک چهارم کتاب- کار چندان معقولی به نظر نیاید، اما با مطالعه دقیق یادداشت‏ها، مقدمه و پیشگفتار کتاب، متوجه می شویم که هر یک از آنها، ما را با بخشی از زندگی، تحولات روحی، آثار، تأثیر پذیری‏ها و نیز علل سانسور طولانی و چندین دهه ای کتاب در روسیه مسیحی ارتودکس و سپس مارکسیستی آشنا می کند.

بگذارید پیش از هر حرف دیگری درباره این اثر، خلاصه ای از هر یک از این نوشته ها را مرور کنیم:
الف: درباره ترجمه فارسی کتاب
به قلم: هاکان ال باراک، رئیس کانون نویسندگان ترکیه
«در دنیایی زندگی می‏کنیم که وقتی در هندوستان، بنگلادش و یا مصر، شخص یا نویسنده‏ای کتابی علیه حضرت رسول اکرم(ص) و یا قرآن می‏نویسد،از سوی غرب، قهرمان به حساب می‏آید… اما متفکران و اندیشمندان بزرگی که در مورد اسلام تحقیق کرده و نظریاتی مثبت در مورد آن بیان داشته‏اند، همواره تحت سانسور مانده ‏اند.


تمام آلمانی‏ها از هفت ساله تا۷۷ ساله، نویسنده و دانشمند بزرگ «گوته» را می‏شناسند، ولی کسی عشق بیش از حد این متفکر نسبت به اسلام را نمی‏داند.
نوشته‏ها ونامه‏های «رایزرماریا ریلکه» در مدح و ستایش حضرت محمد(ص) و همینطور شعرهای او را هیچ آلمانی در یاد خود ندارد.!
کتاب‏های مسلمانانی “چون لئوپلددیس»، «تیتوس بورکهارت»، و « «مارتین لینگز» در غرب خواننده ندارد..

در عالم غرب، از جمله نویسندگانی که مظلومانه زیر قیچی سانسور قرار گرفته‏اند، یکی هم «لئون تولستوی» است.‏ در غرب نقاشی‏ها و کاریکاتورهای کاریکاتوریستی که کسی او را در دنیا نمی‏شناسد، هر جایی چاپ می‏شود، ولی کتاب و رساله بزرگترین رمان‏نویس جهان مخفی می‏ماند!
چنین است که برای آن که بدانیم تولستوی در مورد رسول اکرم(ص) چگونه می‏اندیشیده است، باید زمانی دراز مانند صدسال به انتظار بنشینیم تا روزی متوجه شویم که این متفکر بزرگ، حتی کتابی را نیز در این باره نوشته است. روس‏ها به دلایل عقیدتی، نامه‏ ها و اسنادی که موجودیت و صحت این گفتار را بیان می‏داشت، در طاقچه‏های پرخاک، زیر دیگر اسناد با ارزش رها کرده و منتقدان و اندیشمندان غربی نیز به این اسناد و مدارک توجهی نداشتند، در نهایت، جست و جوگری آذری مدارک و نامه‏های فوق را به جهانیان تقدیم نمود.

ب: مقدمه مترجم فارسی کتاب ، عطا ابراهیمی راد
مترجم کتاب در مقدمه خود، پس از شرح مختصری درباره تهی بودن، پوچی و خلاء معنوی در زندگی بشر امروز و نیاز همیشه انسان به یافتن تکیه‏گاهی معنوی و جست و جو برای کشف حقیقت، نتیجه گرفته است که:

لئون تولستوی- نویسنده شهیر روسی نیز از این جست و جوی حقیقت که ذکر آن رفت، مستثنی نبوده است. او در عمر طولانی خود، هر جا که کورسویی از حقیقت دیده و یا وصف آن را شنیده، با روح سراسر جست‏وجوگر خود، به دنبال آن رفته و درصدد به دست آوردن ایمان، درد و رنج و مشقت راه را برخود هموار کرده است..

اسلام و پیامبر گرامی آن، در اواخر عمر تولستوی، ذهن او را به خود مشغول کرده بود وعلی‏رغم نبود امکاناتی برای کسب اطلاع از اسلام و همچنین میل شدید وی به خواندن و آموختن آموزه های قرآن کریم به خصوص در شرایط آن دوران کشور روسیه، او را از رسیدن به حقیقت دین اسلام باز نداشت.
سال گذشته در جمع کانون نویسندگان و شاعران ترکیه در شهر آنکارا، وقتی خبر مسلمان شدن «تولستوی» را شنیدم، باور نکردم وخواستار دلیل و مدرکی برای ادعای دوستان شدم، آنها نیز کتاب پیش روی را به من نشان دادند. «رساله گمشده تولستوی» مرا به وجد آورد و تصمیم به ترجمه آن به زبان فارسی گرفتم.

دانلود رساله محمد رسول الله از لئو تولستوی بهمراه مستندی کوتاه درباره ایشان

یاحق

38 چهره معروف که مسلمان شدند

. 38 Famous people who converted to islam

* 38 چهره معروف که مسلمان شدند
* زمان: 6:36دقیقه

البته چهره های معروف جدید که به اسلام تشرف پیدا کردند در این فیلم ذکر نشده است

سلام :Gol:
خیلی جالب بود ممنون:Kaf:

موضوع قفل شده است