جمع بندی دلیل تفاوت نظر فقهی رهبر در مورد ورزش بانوان با سایر علما؟

تب‌های اولیه

3 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
دلیل تفاوت نظر فقهی رهبر در مورد ورزش بانوان با سایر علما؟

دلیل این تفاوت زیاد نظر فقهی رهبر در مورد ورزش بانوان با دیگر علما چیه؟؟که یک نفر میگه " من افتخار میکنم..."یکی میگه " این فضیلت زن نیست که...و یا این بی راهه است..."
چند نمونه:
«ما خیال می‌کنیم کمال زن در این است که برای ما برود مدال بیاورد، کمال زن در مادر شدن است، در فرزند تربیت کردن است، کمال زن در اصلاح جامعه است، چرا عواطف در جامعه کم است، زن از همین حقیقت خلق شده است، به ما گفتند بیراهه بروید ما هم گفتیم چشم، فضیلت زن در این نیست، که زن و دختر ما برود پایش را دراز کند و یک کسی را بزند و برای ما مدال بیاورد، فأین تذهبون، به کجا داریم می‌رویم؟»
آیت الله جوادی آملی
93/7/15
«حضور بانوان و دختران ورزشکار با رعايت حجاب شرعي، در ميدانهاي بين المللي ... اقدامي فوق العاده، بسيار مهم و با ارزش است.»
آیت الله خامنه ای
91/12/21
«من تجليل از شماها را وظيفه ‏ى خودم می دانم و حقاً و انصافاً بايد عظمت اين كار به مردم نشان داده بشود.»خیلى خوشحالم كه یك بار دیگر با شما كوهنوردان عزیز ملاقات مى‏كنم. اهمیت فوق‏العاده‏یى كه دیدار این دفعه دارد، این است كه در جمع شما ورزشكاران سرافراز، خانم‏هاى فاتح قله اورست هم حضور دارند. واقعاً انسان احساس افتخار مى‏كند از این‏كه زنان جوانِ باایمان ما یك چنین حركت عظیم و ارزشمندى را مى‏توانند به وجود بیاورند و مایه‏ى افتخار براى جامعه‏ى ایرانى بشوند.
آیت الله خامنه ای
(خطاب به زنان کوهنورد فاتح قله اورست)
84/8/30

با نام و یاد دوست


کارشناس بحث: استاد نور

سؤال:
دلیل تفاوت نظر حضرت آیت الله سید علی خامنه ای (مد ظله العالی) با دیگر علما درباره ورزش بانوان و دختران چیست؟ وی، آن را فضیلت زن می داند و آیت الله عبدالله جوادی آملی (مد ظله الوارف)، آن را فضیلت نمی شمارند.

پاسخ:
این سؤال باید از دو جنبه پاسخ داده شود: جنبه اخلاقی و جنبه شرعی که البته آنچه مرقوم شد، دلیل بر نظر فقهی مرجع نیست. به لحاظ شرعی و فقهی، هر دو مرجع بزرگوار قائل هستند ورزش بانوان فی نفسه و به خودی خود در صورتی که مستلزم گناهی مانند نگاه حرام نباشد و مفسده نداشته باشد و زمینه ساز گناه نشود، اشکال ندارد. (1)
برای اطلاع از جنبه اخلاقی، به کارشناسان اخلاق مراجعه شود.

منبع:
1. استفتاء از دفاتر حضرات آیات سید علی خامنه ای و عبدالله جوادی آملی (مد ظلهما الوارف) در شهر قم.

و من الله التوفیق.

موضوع قفل شده است