اوقات فراغتمان را چگونه مديريت كنيم؟

تب‌های اولیه

6 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
اوقات فراغتمان را چگونه مديريت كنيم؟

[="Tahoma"][="Teal"]


آغاز تابستان هميشه با اين سوال كليشه اي و البته مهم همراه بوده است كه: اوقات فراغتمان را چگونه مديريت كنيم؟

فضاي فرهنگي و متفاوت ايران موجبات پديد آمدن مجموعه هاي گوناگون و متفاوت فرهنگي و مذهبي را فراهم آورده است،مجموعه هاي فرهنگي كه مخاطب اكثر آنها جوانان و نوجوانان هستند، به تابستان رنگي ديگر خواهند داد.
به مناسبت آغاز فصل تعطيلات دانشجويان و دانش آموزان، به معرفي مهمترين، باسابقه ترين و فعالترين تشكل ها و مجموعه هاي فرهنگي استان ها بپردازيم.
از دوستان درخواست مي كنيم مجموعه هاي فرهنگي موثر شهر هايشان را معرفي كنند.[/][/]

به مناسبت آغاز فصل تعطيلات دانشجويان و دانش آموزان، به معرفي تشكل ها و مجموعه هاي فرهنگي اصفهان مي پردازيم. در ادامه به معرفی مرکز نوپا ولي آينده دار اصفهان می پردازیم:

بینش مطهر عنوان مجموعه‌ی فرهنگی نوپا و جوانی است که از سال 88 فعالیتش در اصفهان را آغاز نمود و ابتدای سال 89 رسما به عضوگیری پرداختوخیلی زود مخاطب خود را پیدا کرد و روز به روز در حال افزودن به گستره فعالیت های فرهنگی واجتماعی خویش است. مجموعه ای که درسال اول 220 نفر ، سال دوم 430 نفر ، سال سوم 957 نفر ودر سال چهارم فعالیتش 1200 عضوِ معرفت پژوه داشته ودارد وبه اذعان مسئولین آن در همین پنج ساله اول فعالیت، موفق به تربیت بیش از 140 نفر مربی آثار استاد شهید مطهری (ره) شده است وبسیاری از همین افراد هم اکنون و در آینده سرگروه،مربی و استاد کلاسهای دوره های بعدی طرح بینش مطهر وسایر دوره های معرفتی و آموزش عقاید اسلامی وانقلابی بوده و خواهند بود.

طرحی که بسیاری از علما، روحانیون ونخبگان فرهنگی وسیاسی مطرح شهر بر آن نظر داشته و پشتیبان آن هستند وجمع خوبی از روحانیون نخبه وجوان اصفهان به همراه تعدادی از اساتید دانشگاه امام صادق(ع) تهران با تشکیل یک هیئت علمی و مشورت با بزرگان حوزوی شهرو کشور،هدایت ونظارت محتوایی آن را برعهده دارند.

در ذیل به جهت آشنایی بیشتر مخاطبین با این مجموعه فرهنگی و اطلاع از کم وکیف فعالیت های آن، گزارشی اجمالی ارائه گردیده است.

تاریخچه طرح فرهنگی بینش مطهر:

طرح بینش مطهر یا همان طرح مطالعاتی- تربیت مربی با محوریت آثار استاد شهید آیت الله مطهری(ره)،در سال 70 توسط جمعی از اساتید ودانشجویان دغدغه مند وانقلابی دانشگاه امام صادق(ع) تهران با پشتوانه ای تئوریک وسازمان یافته آغاز شد. در ابتدا هدف این بود که این طرح با ورود به متن درسی دانشگاه ها وحوزه های علمیه، وپس از آن متن ئرسی دوره های متوسطه ،ابزاری باشد برای طلاب ودانشجویان در راستای اعتلا وارتقای سطح معلومات کلامی ومعرفتی ودینی آنان در جهت پاسخگو بودن به شبهات ونیازهای روز جامعه،توسط آن بینش متکامل و مطهر وآن شاکله ی فکری وجهان بینی اسلامی وتوحیدی که از آثاراستادمطهری(ره) قابل کسب بود.

پس از گذشت چندسال از این اتفاق ومشاهده آثار حیرت انگیز حاصل از اجرای این طرح در بین طلاب ودانشجویان در شهرهای تهران وقم،تصمیم برآن شد که همین طرح به صورت کمی تقلیل یافته تر و سبک تر،در سطح عموم افراد جامعه پیاده شود،که این حرکت نیزآثار وبرکات فراوانی را بدست داد واین شد که از همان سال موجی در کشور نسبت به مطالعه آثار استاد مطهری(ره) وشناخت هرچه بیشتر شخصیت واندیشه های آن استاد همام در بین مردم ایجاد شد وروز به روز هم در سطح تهران وسایر شهرستان ها به مخاطبین این طرح افزوده شد.

معرفی مجموعه فرهنگی -تحقیقاتی بینش مطهراستان اصفهان:

ازسال 1388 جمعی از طلّاب و دانشجویان و اساتید دانشگاه امام صادق(ع) تصمیم به تاسیس مجموعه فرهنگی تحقیقاتی بینش مطهر استان اصفهان واجرای این طرح مقدس به صورت فراگیر برای آحاد اشخاص ، من جمله طلّاب،دانشجویان، دانش آموزان، کارمندان، معلمین،شاغلین ونیز عموم افراد جامعه گرفتند وبا لطف وعنایت حضرت حق وهمکاری نهادها ودستگاههای فرهنگی استان،در یک مدت کوتاه یک ساله موفق به شروع فعالیت خود شده وروز به روز در حال افزودن به دامنه ی این فعالیت هستند ودر این راه دست یاری هرفرد دغدغه مند وآرمان خواه وحقیقت طلب را به محکمی خواهند فشرد ودر قرارگاه جنگ نرم خود که نام آن را مجمع فرهنگی تحقیقاتی بینش مطهر اصفهان نهادند،آماده ی پذیرش هر سرباز وفدایی راه این مسیر خواهند بود،تاچه قبول افتد وحساب آید...

در مورد عنوان طرح نیز این توضیح لازم است که غایت وهدف این طرح صرفا این نیست که هرشخص ومخاطبی که دوسال یا بیشتر در این طرح شرکت کرد،فقط باهدف افزایش معرفت ومعلومات دینی خود وشناخت عمیق تر دین خود آمده باشد،بلکه غایت والاتر این است که هر معرفت پژوه پس از طرح ویا در طول طرح هرآنچه می آموزد در قالب یک سرگروه ومربی دغدغه مند به دیگران هم آموزش دهد وبه قولی فقط به دنبال خود نباشد ودست چند نفر دیگر را هم بگیرد وبه عنوان سرشاخه ای برای هرم اصلی بینش مطهر در جذب وجلب نظر معرفت پژوهان جدیدتر انجام وظیفه نماید. حال ممکن است یک معرفت پژوه توانمندی این را داشته باشد که به طور رسمی در مسجد یا محل سکونت خود کلاسی تشکیل دهد ویا ممکن است یک معرفت پژوه مادر،مربی دوفرزند خود در خانه خویش باشد ویا یک معرفت پژوه دانش آموز مربی رفقای خویش در مدرسه شود...خلاصه طرح بینش مطهر،طرح مطالعاتی صرف نیست!طرح مطالعاتی- تربیت مربی است.

مخاطبین اصلی طرح بینش مطهر:

طبق تجربه ی چندین ساله ی مجریان طرح بینش مطهر این طرح معرفتی بیشتر از آن که بتواند مخاطبی عمومی از سطوح سنی وتحصیلاتی مختلف جذب نماید ،طرحی است که خاص جوانان ونوجوان، دانشجویان وطلاب فعال فرهنگی واجتماعی است و این عزیزان می توانند در حاشیه ای به دور از قیل وقال ها و شلوغی های فعالیت های خویش ، با شرکت در این طرح ،به تعمیق پشتوانه های ایدئولوژیک اعتقادی و انقلابی خود و دریافت انگیزه ای قوی ومتقن جهت ادامه فعالیت های فرهنگی وتبلیغی خویش بپردازند وبه تعبیری می توان بیشتر مخاطبین این طرح را فعالین فرهنگی بالفعل یا بالقوه ای دانست که پس از مطالعه ی رقوم اندیشه های استاد مطهری که به تعبیر رهبر انقلاب،امام خامنه ای، همان مبانی فکری انقلاب اسلامی است برای فعالیت وتبلیغ اندیشه های اسلام وانقلاب وهدایت دیگران سر از پا نمی شناسند واین همان ویژگی منحصر به فرد تحریک کننده بودن آثار واندیشه های استاد مطهری(ره) است،آثاری که حتی عبدالمالک ریگی را می تواند شیعه کند(ریگی پس از دستگیری اش می گوید: در دو سه ماه قبل از دستگیری‌ام علاقمند به کتاب‌های شهید مطهری شدم.در این اواخر یکی از کتاب‌های شهید مطهری را خواندم که این کتاب اصول فلسفه و روش رئالیسم بود. ناگهان در اواسط کتاب احساس کردم که دارم شیعه می‌شوم و کتاب را زدم به دیوار و گفتم: «مطهری، دیگر داری من را شیعه می‌کنی».

البته با این اوصاف شرکت در این طرح برای کلیه جوانان ونوجوانان علاقه مند توصیه می شود و حجم کثیری از مخاطبین پنج ساله اخیر این طرح نیز همان نوجوانان وجوانان بوده وهستند.

شیوه نامه اجرایی طرح بینش مطهر:

طرح بینش مطهر در4سطح(ترم) اجرا می شود، که هرسطح16 الی18 هفته( 4الی5ماه)زمان می برد وکلّ طرح جمعاً دوسال به طول ‌می انجامد. درابتدای طرح، دوره توجیهی ترتیب داده شده است که در این دوره، آشنایی کلّیِ هر معرفت پژوه با طرح بینش مطهر و توجیه شدن پیرامون چیستی وچرایی مطالعه کتب شهید مطهری(ره)،آشنایی اجمالی با زندگی وابعادفکری وشخصیتی استادمطهری(ره)،طی سخنرا نی هایی توسط اساتید شاخص ومبلغین برتر انجام خواهد شد،به علاوه انتخاب محل برگزاری کلاس در طول دوره وشناسایی افرادی که بناست درآینده هم مباحثه ایی وهم کلاسی او در این طرح باشند در این دوره توسط خود معرفت پژوه انجام خواهد شد ،به علاوه در این دوره کتب ونرم افزارهای مورد نیاز هرسطح با تخفیف 50% در اختیار معرفت پژوهان قرار خواهد گرفت.

درپایان دوره توجیهی،معرفت پژوهان به گروه های مباحثاتی چندنفره وگروههای کلاسی 25 الی30 نفره تقسیم خواهند شد.(مشخص نمودن تعداد افراد هرگروه،فراوانی جنسیتی هرگروه ،محل تشکیل جلسات مباحثه وکلاس،انتخاب سرگروه محتوایی،انتخاب استاد وسایر مسائل مربوط به گروههای مباحثاتی با صلاحدید وبرنامه ریزی مسئولین دوره انجام می پزیرد.) هرگروه بایددر هفته، یک جلسه مباحثه باحضور سرگروه محتوایی وسرگروه اجرایی(که از بین خودافرادهرگروه برای برای انجام وظایفی چون :حضور وغیاب اعضا،ارتباط با مسئولین طرح برای گزارش دهی ماهانه ،تکمیل برگه گزارش مباحثه و... ) ویک کلاس 2ساعته با حضور استاد درمکان های اعلام شده داشته باشند .هرچهل روز یک بارنیز گردهماییِ عمومی باحضور همه اعضابرگزار خواهد شد. سخنران این گردهمایی ازمبلغین شاخص می باشد و هدف از برگزاری این گردهمایی ها 1- پاسخگویی به سوالات وشبهاتی است که در گروه های مباحثاتی وکلاسی بی‌پاسخ مانده 2- مطرح نمودن مباحث تکمیلی وانگیزشی وبررسی وتحلیل مباحث فرهنگی وسیاسی روز با استفاده از اندیشه های استاد مطهری (ره) متناسب با مقرری مورد مطالعه در هر سطح توسط استاد همایش 3- جمع شدن خانواده بینش مطهر گرد یکدیگر واطلاع از وضعیت یکدیگر و... می باشد.،در پایان هرگردهمایی نیز آزمون کتبی به عمل می آید،که مجموع نمرات این آزمون ها به علاوه ی نمرات آزمون های ماهانه کلاسی ونمرات کاربرگ های گروه مباحثاتی ونظم معرفت‌پژوه در حضور وغیاب های کلاسی دراعطای مدرک پایان دوره واعطای مجوز مربی‌گری به معرفت پژوهان وبه کارگیری آن ها در مراکز فرهنگی به عنوان سرگروه ومربی به شدّت تاثیرگزارخواهد بود! در این دوره، کلاس ها به گروههای مباحثاتی5نفره تقسیم بندی خواهند شد که هرگروه با حضور سرگروه محتوایی(که از بین معرفت پژوهان برتر دوره‌های قبل انتخاب شده‌اند) موظف است به صورت هفتگی یک جلسه مباحثه یک ساعته علاوه بر کلاس هفتگی دو ساعته خویش داشته باشند،که انتخاب مکان برگزاری این جلسات مباحثه اختیاری می باشد.

در هر سطح طرح بینش مطهر به طور متوسط 8کتاب مورد بحث ومطالعه قرار می گیرد وجمعا اگر کسی موفق به گذراندن چهار سطح باشد با بیش از30 کتاب از کتب اصلی وپایه ای استاد مطهری(ره)آشنا خواهدشد و مسلماَ چنین شخصی از شاکله ی فکری- عقیدتی وبینش اسلامی مستحکم ونسبتاَکاملی برخوردار می شود.

طبق پیگیری های انجام شده در آینده ای نزدیک، معرفت پژوهان طرح بینش مطهر با شرکت در این طرح معرفتی علاوه بر استفاده ی علمی ومعرفتی خویش، می توانند مدرک تحصیلی معتبر کارشناسی ویا کارشناسی ارشد (مورد تایید وزارت علوم و وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی)دریافت نمایند.

مجموعه فرهنگی بینش مطهر علاوه بر شهر اصفهان در شهرستان های استان اصفهان نیز دبیرخانه های فعال و کلاسهای در حال برگزاری دارد، شهرستان هایی نظیر: مبارکه،درچه، نجف آباد، خمینی شهر، نایین،دستگرد، سپاهان شهر،شاهین شهر و ...


پاره ای از اهداف مجموعه فرهنگی- تحقیقاتی بینش مطهر

یکی از مهمترین مسائل در حوزه فعالیت های فرهنگی تدقیق ومشخص نمودن اهداف آن طرح یا فعالیت است تا هم مسئولين طرح و هم مخاطبين آن بدانند به دنبال چه ضرورتي چه اهدافي را پيگيري مي‌نمايند لذا اهداف کلي مجموعه فرهنگی تحقیقاتی بینش مطهر به شرح زير مي‌باشد:

1. ايجاد نظام فکري و بسترسازي اوليه اعتقادي بر مبناي تعاليم الهي و اسلام ناب محمدي(صلي‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم)

2. بسط و گسترش انديشه اسلامي در سطح جامعه داخلي و خارجي و اشاعه تفكر ناب اسلامي ‌به ديگر مراكز علمي، فرهنگي خصوصا ‌پايگاه‌ها و کانون‌هاي فرهنگي

3. ارائه الگويي از جامعيت تعاليم اسلامي در مواجهه با افراط و تفريط‌هاي ويرانگر در حيطه‌هاي شناختي،‌گرايشي و رفتاري با پردازش ابعاد مختلف سيره شهيد مطهري (تربيت شهيد مطهري‌گونه)

4. ارتقاء سطح شناخت و معرفت عمومي جامعه در مواجهه با جريان‌هاي ناسالم اجتماعي-سياسي و تهاجم فرهنگي

5. ارتقاء سطح ايمان و تعبد جامعه با تبيين عاقلانه و عالمانه مباني ديني

6. كادر و نيروسازي علمي ‌ـ ديني و تربيت مربي بينش مطهر

7. کسب توانمندي لازم جهت مواجهه صحيح علمي ‌با انديشه‌هاي معارض و انحرافي

8. زمينه‌سازي جهت بهره‌مندي عالمانه و محققانه از قرآن کريم و روايات اهل بيت(عليهم‌‌السلام)

9. زمينه‌سازي مناسب براي ورود مؤثر به مباحث و نظرات ديگر انديشمندان اسلامي

10. تقويت استقلال فکري اسلامي و افزايش توان تفكر، نقادي، مطالعه و كتابخواني جوانان ونوجوانان

11. شخصيت‌سازي و ايجاد ثبات روحي و شخصيتي در مسير تعبد عقلاني و الگودهي علمي ـ ديني

12. آشنايي با مباني فكري نظام جمهوري اسلامي و نظام‌سازي فکري براي حاکميت اسلامي و جامعه آرماني مهدوي

13. پاسخگويي به سؤالات و شبهات اعتقادي جامعه و جوانان براي جلوگيري از پيدايش بسياري از لغزشها و انحرافها

14. عمل به توصيه‌هاي اکيد حضرت امام (ره)، ولي معظم فقيه و ديگر عالمان رباني در حفظ و صيانت و گسترش آثار شهيد مطهري(ره)

15. پيگيري طرح‌ها و موضوعات پژوهشي و تحقيقي مرتبط با آثار شهيد مطهري(ره)

16. ارتباط با ديگر مراکز علمي، فرهنگي مرتبط جهت انتقال تجربه و استفاده از دستاوردهاي آنان

17. پيگيري اهداف و طرح‌هاي جانبي مانند تشكيل هسته‌هاي فرهنگي و ارائه طرح‌هاي مرتبط

همچنین این مجموعه با تعریف تدوین یک نظام نامه آموزشی جامع، برنامه های آموزشی مرحله به مرحله را طرح ریزی کرده است که سیر مطالعاتی، ارزشیابی، انجام تحقیقات و .... از جمله این برنامه هاست. در نظام نامه آموزشی این مرکز 4 سطح بینشی تعریف شده است که هر سطح زیر شاخه های مطالعاتی مخصوص به خود را دارد.
برای دریافت فایل کامل نظام نامه آموزشی این مرکز و همچنین اطلاعات کامل تر در خصوص طرح های تاکنون اجرا شده این مجموعه و برنامه ها و اقدامات آن در سایت مجموعه به آدرس : www.bineshmotahar.ir موجود می باشد.

علاقه مندان پیوستن به این طرح فرهنگی در اواخر تیرماه سال جاری با ملاحضه تبلیغات شهری ثبت نام این طرح می توانند به یکی ازدفاتر مجموعه فرهنگی بینش مطهر مراجعه نموده و به عضویت این مجموعه درآیند.

منبع:رويش نيوز

سلام شیراز جاهایی که من میشناسم
1(دانشکده علوم پزشکی:مخصوص دانشجویان...کلاس زبان وآموزش ترجمه وتفسیر قرآن کریم به زبان انگلیسی
2)دارالقرآن :(کلیه فعالیت های علوم قرآنی)
3)مجتمع الغدیر(زیر نظر استاد آیت الله مکارم شیرازی):برگزاری دوره های مهدویت,نقدسریال ها وفیلم ها وبرنامه های کارتونی,تفسیر موضوعی قرآن کریم,حفظ قرآن,و...
4)حرم مطهرحضرت شاهچراغ علیه السلام:برگزاری کلاسهای حفظ قرآن,ترتیل وروخوانی قرآن کریم و...همراه بامهدقرآن واقع در حرم برای کودکان

[="Tahoma"][="Teal"]دانش آموزان و دانشجویان مخاطبان اصلی عاشوراییان
مجموعه فرهنگی عاشوراییان از ابتدای تأسیس، مخاطبان اصلی فعالیت‌ها و برنامه‌های خود را دانش آموزان پسر و دختر مقطع متوسطه و دانشجویان قرار داده است. برنامه‌های عاشوراییان در دو سطح عمومی در ایام محرم و اعیاد نیمه شعبان برای عموم مردم اصفهان با مخاطب چندین هزار نفری برگزار می‌گردد. هدف اصلی برگزاری این برنامه‌ها تعظیم و گرامیداشت مقام ائمه معصومین علیهم‌السلام در قالب‌های مختلف و همچنین ایجاد زمینه‌ای برای جذب نوجوانان و جوانان علاقه‌مندفعالیت‌های عاشوراییان است.
خلاصه برنامه‌های عاشوراییان در دو بخش عمومی اختصاصی
عاشوراییان در دو عرصه قصد ورود داشته و دارد: اول تربیت نیروی انسانی کارآمد یا نسل نوجوان و جوان انقلاب که در عرصه فرهنگ کارآمد باشند؛یعنی هم صاحب دانش باشند و هم صاحب ذوق و قریحه و توان اجرایی.

ویژه‌برنامه‌های محرم سالروز تأسیس عاشوراییان
ویژه‌برنامه‌های محرم که سالروز تأسیس عاشوراییان نیز محسوب می‌شود در دهه اول محرم با حضور سخنرانان و مداحان کشوری و فعالیت‌هایی از قبیل ایجاد غرفه‌های فرهنگی در خانه عاشوراییان، انتشار نشریه، برگزاری نمایش‌های عاشورایی و ... بر پا می‌شود. جشن‌های میلاد حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف و امام رضا علیه‌السلام نیز هرسال با اجرای برنامه‌های ترکیبی و نمایشی برگزار می‌شد که در نوع خود حرکتی نو و به تعبیری ایجاد ابزاری جدید برای ارائه مفاهیم فرهنگی است. استفاده از روش‌های هنری و تلفیق روش‌های جدید با ابزارهای سنتی، با استفاده از خلاقیت دینی، عاشوراییان را در ارائه مفاهیم دینی متفاوت از دیگران ساخته است.
یکی از راهکارهای اصلی، جهت یافتن مسیر درست حرکت و رشد در نوجوانان، ارتباط برقرار نمودن آن‌ها با مراکز فرهنگی است. عاشوراییان درواقع یک هیئت است که با داشتن تشکیلات منظم و اعمال یک مدیریت دینی، تمامی اعضای آن بدون دریافت حقوق با برنامه‌های مختلف سعی در ایجاد یک فضای فرهنگی دینی در شهر دارند.
بر همین اساس با توجه به امکانات موجود خود در عرصه‌های فرهنگی شهری نیز حضور پیدا می‌نماید. برنامه حمایت از حزب‌الله لبنان در ایام جنگ سی‌وسه روزه نمونه‌ای از همین برنامه‌هاست که به مدت یک هفته در میدان امام حسین علیه‌السلام برگزار شد.

شاخه‌های آموزشی
فعالیت‌های اختصاصی عاشوراییان نیز مخصوص دبیرستانی‌ها و دانشجویان در نظر گرفته شده است. شاخه‌های آموزشی دانش‌آموزی و دانشجویی مهم‌ترین بخش آموزشی مجموعه را تشکیل می‌دهد. در حال حاضر گروه‌های آموزشی همراه مربیان گروهی خود در حلقه‌های معرفتی مشغول فعالیت هستند. مطالعه و بررسی اصول توحیدی و اعتقادی در جلسات گروهی هفتگی که بیشتر حول محور کتاب‌های معماران انقلاب به‌خصوص شهید مطهری است، اصلی‌ترین برنامه شاخه‌های آموزشی محسوب می‌گردد. برنامه‌های زیارتی، اردویی، ورزشی، تفریحی و مشارکت در فعالیت‌های اجرایی مجموعه نیز ازجمله کارهایی است که اعضای آموزشی مجموعه در آن‌ها حاضر می‌شوند.
در این بخش اعضا در قالب تشکیل گروه‌هاییطبق طرح درس تدوین‌شده و با هدایت سرگروه مباحثی را جهت معرفت افزایی دینیدنبال می‌کنند؛کهازجملهمباحثارائه‌شدهمی‌توان به سیر مطالعاتی کتب استاد شهید مرتضیمطهری درشاخه دانش‌آموزی و کتب استاد اصغر طاهرزاده و آیت آ... جوادی آملی و دیگر بزرگان در شاخه دانشجویی و طلاب اشاره کرد.
برنامه‌های زیارتی، اردویی، ورزشی، تفریحی و مشارکت در فعالیت‌های اجرایی مجموعه نیز ازجمله کارهایی است که اعضای آموزشی مجموعه در آن‌ها حاضر می‌شوند.

یکی از اهداف عاشوراييان تربیت مدیران لایق فرهنگی است که در آینده بتوانند با مدیریت صحیح و توانمند خود به پیشبرد اهداف بلندمدت فرهنگی کمک نمایند.

بهره‌گیری از نمایش‌های عاشورایی
مجریان این مجموعه در طول فعالیت خود، به تجربه اي دست می‌یابندکه برای اولین بار در جشن نیمه شعبان سال 83 (این است باران) با عنوان حرکت‌های نمایشی اجرا شد.
این اتفاق با کمک بهزاد بهزادپور یکی از کارگردانان سینما و تلویزیون شکل می‌گیرد و با تلفیقی از تئاتر، نور و صدا و منشوری از این سه عنصر دریکی از ورزشگاه‌های بزرگ شهر (ورزشگاه پیروزی)خودنمائیمی‌کند.
پایه اصلی برنامه شکل کهکشان عظیمی بود که بازیگران در سه آیتم تولد، غیبت وظهور حضرت حرکت‌های نمایشی خود را انجام می‌دادند.
در طول زمان این حرکات نمایشی تکمیل می‌شود تا جایی که منتهی برگرد به نمایش‌های عاشورائی همان‌گونه که در محرم سال گذشته نیز شاهد آن بودیم.
نمایشی که نه‌تنهامی‌توان از آن به‌عنوان تغذیه نوین یادکرد بلکه یکی از جذاب‌ترینبرنامه‌هایی است که مخاطب زیادی را به خود اختصاص می‌دهند.

اما عاشوراییان بعد از 13 سال فعالیتش به بازنگری در مورد فعالیت‌های خود رسید و به این مهم دست یافت که اگر هیئتی بخواهد در فعالیتش مؤثر عمل کند می‌بایست برای تمام شئون زندگی مخاطب خود برنامه‌ریزی کند و به تعبیری تحت عنوان «سبک زندگی» رسید و بعد از سخنان مقام معظم رهبری دراین‌بارهبه درستی مسیر خود مطمئن گشت؛بنابراین حرکت دوم را با رویکرد سبک زندگی دینی و تا پایان سال 1400 طراحی کرد.

عاشوراییان در طی پانزده سال فعالیت پویا در حوزه های دانش آموزی و دانشجویی، توانست موج فرهنگی موثری را در سطح شهری و کشور ایجاد نماید. به نحوی که اکنون ماهانه میزبان گروه های مختلف کشوری در زمینه ارائه مشاوره فرهنگی است. تغییر نوع نگرش متولیان امور فرهنگی در ارایه برنامه های گوناگون، خود بیانگر تاثیر گذاری نگاه متفاوت و نو گرای عاشوراییان به مخاطبان اصلی فرهنگی است.[/]

[="Tahoma"][="Teal"]آموزش قرائت قرآن

با توجه به بیانات مقام معظم رهبری و عنایت به این مطلب که هنر تلاوت قرآن کریم همواره یکی از ابزارهای اصیل و موثر در تبلیغ دین مبین اسلام بوده است وبا توجه به تاثیر و جذابیت دو چندان تلاوت نوجوانان در جذب و علاقه مند نمودن مردم و علی الخصوص دیگر نوجوانان به ورود به عرصه قرآن کریم و ایجاد زمینه انس با کتاب وحی طرح دوره تخصصی آموزش قرائت قرآن کریم بايد طراحی و اجرا مي شد.

یکی از مشکلاتی که همواره در زمینه ورود نوجوانان به عرصه قرائت قرآن کریم وجود داشته موضوع استعداد یابی نوجوانان خوش صوت در زمینه قرائت قرآن کریم بوده است.
زیرا داشتن استعداد صوتی کافی در این زمینه شرط لازم ورود افراد به این رشته قرآنی می باشد ولی متاسفانه بسیاری از افراد که این استعداد را دارا می باشند خود اطلاعی از آن نداشته و مراکز مشخصی هم در شهر وجود ندارد که افراد به آن مراجعه و استعداد خود را مورد ارزیابی قرار دهند.
از سوی دیگر اندک افراد مستعدی هم که به واسطه هایی با جلسات سنتی قرآن آشنا می گردند جهت رشد و شکوفایی استعداد خود پروسه بلند مدتی را باید طی نمایند تا بتوانند به عنوان یک قاری ممتاز مطرح گردند.
بدین منظور و جهت متمرکز نمودن موضوع شناسایی افراد خوش صوت در شهر و استان و همچنین هماهنگ نمودن و کوتاه کردن مدت زمان ارائه آموزشهای لازم در زمینه قرائت قرآن کریم به نوجوانان علاقه مند نياز است مجموعه هايي جهت آموزش تخصصی قرائت قرآن کریم با بهره گیری از آخرین دستاوردهای علمی و فنی و استفاده از اساتید مجرب تدوین و طراحی گردد و به اجراء گذاشته شود.

بدين منظور بود كه موسسه فرهنگی قرآن و عترت بیّنه توسط جمعي از اساتيد تاسيس شد.

مرحله استعداد یابی
استعداد یابی نوجوانان علاقه مند در عرصه قرائت قرآن کریم به دو روش گسترده و هماهنگ به صورت برگزاری جشنواره ها و برگزاری کلاس های مقدماتی انجام می پذیرد.
الف: برگزاری جشنواره ها
جهت برگزاری این جشنواره های قرآنی که به منظور شناسایی افراد خوش صوت طراحی گردیده بود ابتداي امر طي يك فراخوان عمومی از کلیه افراد واجد شرایط در محدوده سنی 7 تا 15 سال دعوت به عمل می آمد که در یک مسابقه قرآنی با محوریت قرائت قرآن کریم شرکت نمایند.

ب: برگزاری کلاسهای مقدماتی
یکی دیگر از شیوه هایی که موسسه فرهنگی قرآن و عترت بیّنه جهت شناسایی نوجوانان خوش صوت طراحی و به اجراء گذاشته است برگزاری کلاسهای مقدماتی آموزش قرائت قرآن کریم می باشد.
در این شیوه علاقه مندان با مراجعه به موسسه ثبت نام و در یک دوره کوتاه مدت 1/5ماهه حضور و یکی از تلاوتهای کوتاه اساتید مصری را زیر نظر استاد تمرین می نمایند و در پایان با شرکت در یک آزمون توانایی صوتی آنها مورد ارزیابی قرار می گیرد.
افرادی که در این آزمون پذیرفته شوند وارد دوره تخصصی آموزش قرائت قرآن کریم شده و آموزشهای لازم را فرا خواهند گرفت. لازم به ذکر است افرادی که به هر دلیل نتوانند در این آزمون موفق گردند به کلاسها و طرحهای آموزشی دیگر موسسه هدایت می گردند.
هر ساله بیش از 2000 نفر در این کلاسها شرکت و توانایی صوتی خود را مورد ارزیابی قرار می دهند.

مرحله آموزشی دوره تخصصی آموزش قرائت قرآن کریم :

در اين دوره فقط از مربياني كه قدرت تدريس و تربيت قاري داشته باشند استفاده مي­گردد. اگرچه شروع اين طرح با آموزش صوت و لحن مي باشد اما هريك از افراد در طول طرح از آموزشهاي روخواني، روانخواني، تجويد، مفاهيم، ترتیل، وقف و ابتداء، قرآن شناسی، معارف قرآن کریم و ... نیز بهره مند مي گردند.

محتوای آموزشی طرح:
1- لحن
2- روخوانی، روانخوانی و تجوید
3- معارف قرآن کریم
4- فعالیتهای فوق برنامه
5- اردوی زیارتی مشهد مقدس

7- گروه همخوانی نوجوانان بینه
این گروه که متشکل از 8 نفر از نوجوانان ممتاز موسسه فرهنگی قرآن و عترت بیّنه می باشد در کنار آموزشهای خود به تمرین همخوانی آیاتی از کلام وحی به صورت گروهی می پردازند. این گروه در ماه مبارک رمضان سال 1391 با ارسال برنامه خود به دبیرخانه شورای عالی قرآن و دریافت مجوزهای لازم از کارشناسان این شورا مجوز اجرا در محضر رهبر معظم انقلاب را دریافت نمود و در اول ماه مبارک رمضان در جلسه ویژه قاریان قرآن با رهبر معظم انقلاب به اجرای برنامه پرداختند و به اذعان همه حاضرین و خبرگزاریها موفق به اجرای قوی و زیبایی گشتند.

8- گروه تواشیح و مدیحه سرایی نوجوانان بینه
این گروه متشکل از 40 نفر از قرآن آموزان نوجوان ممتاز موسسه فرهنگی قرآن و عترت بیّنه می باشد و تا کنون موفق به اجرای برنامه در همایشها و محافل مختلفی از قبیل صدا و سیمای مرکز استان، جشنواره بین المللی شعر کودک و نوجوان، همایشهای بزرگ مردمی و قرآنی و ... گردیده است و با توجه به ویژگیهای منحصر به فرد خود توانسته افراد زیادی مخصوصا نوجوانان دیگر را به قرآن و برنامه های قرآنی جذب نماید.

جلسه تخصصی قرائت قرآن کریم

استاد غلامرضا شاه میوه اصفهانی، استاد و داور بين‌المللی كشورمان هر هفته قاريان مشتاقی كه با اصول اوليه تلاوت قرآن كريم آشنا هستند، از سراسر استان و بعضا از استانهای دیگر حضور به هم رسانده و به صورت تخصصی تحت تعلیمات لازم قرار می دهند.

طرح قرآنی بشارت

مبنای اساسی این طرح آموزش ترجمه کل قرآن کریم می باشد که موسسه فرهنگی قرآن و عترت بیًنه با توجه به فرمايشات مقام معظم رهبري‌مدظله‌العالي و ضرورت يادگيري ترجمه و مفاهيم قرآن كريم، این طرح را كه با روشها و متدهاي جديد آموزشي طراحي و تدوين شده براي علاقه مندان به آشنايي با مفاهيم و معاني قرآن كريم برگزار مي نمايد.

آدرس شعبه اصفهان:خیابان احمد آباد- خیابان گلزار[/]

با سلام خدمت دوستان عزیز:Gol:
برای مطالعه بیشتر به تاپیک زیر مراجعه بفرمایید:

http://www.askdin.com/thread37407.html
موفق و موید باشید