کار زن در بیرون از منزل

تب‌های اولیه

12 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
کار زن در بیرون از منزل

امروزه زنان زیادی در بیرون از منزل به کار مشغول می باشند، آیا اسلام با کار زنان در بیرون از منزل مخالف است ؟ اگر مخالف است چرا؟ اگر مخالف نیست ، تحت چه شرایطی کار بیرون از منزل را ترجیح می دهد؟

با سلام

به نظر بنده در سوالات اين چنيني نمي توان جواب كليشه اي بله و خير داد و 1و2و3و...دليل در نفي و اثبات اورد

چون نه مي شود بله قطعي كفت كه در ان صورت اولين سوال اين است گه چرا نظامي كه در راس ان فقيه است به قوانين اسلام عمل نمي شود و مشكلاتي از اين دست و نه مي توان نه كفت كه باز مشكلات مربوط به خود را دارد كه همه با انها مواجهيم

نيايش سبز عزيز بحث خوبي را كليد زدند و به نظر براي رسيدن به جواب مفصل و قانع كننده بايد فرايندي را طي كنيم از دوستان ديكر هم دعوت براي مشاركت در بحث مي كنم.

خداوند در عالم موجودي افريده به نام انسان واين را از دو جنس مذكر و مونث قرار داده و هيچ يك را بر ديكري برتري نداده.

و براي رسيدن به كمال تشكيل خانواده را توصيه كرده وبراي اين كه اين موجود در يك بنياد كوچك به نام خانواده سر و سامان كيرد بسته به توانايي هاي هريك وظايفي را بر عهده هر كدام فرار داده است.

براي هر كدام توانايي هايي قرار داده و نسبت به اين توانايي هاي جسمي و روحي تكاليفي براي هر كدام مشخص كرده است و هر يك را وظايفي تعريف كرد.

اين بحث عقلي است كه در جمع دو نفري هم براي اين كه كار ها سر و سامان كيرد بايد يكي از ديكري اطاعت كند تا هر كدام به راهي نروند و در يك مسير قرار كيرند در نهاد كوچكي به نام خانواده هم رهبري را بر عهده يكي قرار داده و ان بسته به توانايي هايش جنس مذكر است.

در اين نهاد كوچك وظايف هر يك مشخص است جنس مذكر بايد نفقه مونث را بدهد و مواظبت و مراقبت كند و.....به همين منظور بايد از نظر اقتصادي به فكر درامد باشد زيرا منطقا و ظايفي بر عهده دارد و جنس مونث را تربت اولاد و نكهداري از منزل و خانه و....را برعهده اش كذاشته.

تا اينجا اكر نظري داريد مي شنويم و ادامه مي دهيم بحث را.....

طاها;8656 نوشت:
با سلام

اين بحث عقلي است كه در جمع دو نفري هم براي اين كه كار ها سر و سامان كيرد بايد يكي از ديكري اطاعت كند تا هر كدام به راهي نروند و در يك مسير قرار كيرند در نهاد كوچكي به نام خانواده هم رهبري را بر عهده يكي قرار داده و ان بسته به توانايي هايش جنس مذكر است.

این که در یک جمع دو نفری برای همسو شدن باید یکی از دیگری اطاعت کند درست هست ولی به نظر می یاد اطاعت یکی از دیگری به جنس مربوط نمی شود و هر کس که قدرت تجزیه و تحلیل بالا داشته باشد ، دیگری مجبور به اطاعت از او می شود. و این تفکر که رهبری و تصمیم گیری در خانواده بر عهده جنس مذکر هست امروزه خانواده ها را دچار مشکل کرده است زیرادر برخی موارد با وجود نظرات منطقی زنان در خانواده مردانی که دارای این تفکر هستند که تصمیم گیری با مرد هست مانع از این است که مرد خانواده به نظرات زن خانواده آنطور که شاید و باید توجه کند. و از نظرات و راهنماییهای خانم خانواده آنطور که از نظرات وراهنمایی های آقای خانواده استفاده می شود ، استفاده و استقبال نشود.

نیایش سبز;8657 نوشت:
این که در یک جمع دو نفری برای همسو شدن باید یکی از دیگری اطاعت کند درست هست ولی به نظر می یاد اطاعت یکی از دیگری به جنس مربوط نمی شود و هر کس که قدرت تجزیه و تحلیل بالا داشته باشد ، دیگری مجبور به اطاعت از او می شود.

ببينيد رهبري در خانواده تنها به تجزيه و تحليل نيست وشرايط ديكري هم دارد كه مهمترين ان خلقت انهاست كه خداوند در نهاد انها قرار داده هر چند هستند خانم هايي كه مديريت بهتري نسبت يه مرد دارند

وصدالبته رهبري به معناي اين نيست كه فرد ديكتاتور باشد و هر چه خودش كفت بايد ان شود هر چند اشتباه باشد كه شما نتيجه مي كيريد كه اين باعث مشكلات شده است باعث مشكلات ديكتاتئري است نه عدم تجزيه و تحليل فرد خوب فرد تحليل درستي ندارد همسرش راهنمايي اش كند اين كه خداوند دو جنس را در كنار هم قرار داده به همين خاطر است

نیایش سبز;8657 نوشت:
این تفکر که رهبری و تصمیم گیری در خانواده بر عهده جنس مذکر هست امروزه خانواده ها را دچار مشکل کرده است

نفرماييد خانواده ها را دچار مشكل كرده است و قرار هم نيست رهبر تصميم كيرنده مطلق باشد جنس مونث هم مي تواند تصميم ساز باشد و در مسايل كمك كار مرد .

پس مشكل از جاي ديگري است

نیایش سبز;8657 نوشت:
مردانی که دارای این تفکر هستند که تصمیم گیری با مرد هست مانع از این است که مرد خانواده به نظرات زن خانواده آنطور که شاید و باید توجه کند. و از نظرات و راهنماییهای خانم خانواده آنطور که از نظرات وراهنمایی های آقای خانواده استفاده می شود ، استفاده و استقبال نشود.

كفتيم كه مشكل از ديكتاتوري و عدم هماهنكي در منزل است و عدم مشورت والا اگر در همين خانواده مرد و زن با مشورت و همكاري كار ها را پيش ببرند هيچ مشكلي پيش نخواهد امد

در ثاني بر فرض هم زنان رهبري را به عمده بكيرند و خود تصميم كير شوند و....مثل مردان كه شما فرموديد

در اين صورت باز مردان اين ادعا را عليه زنان مي كنند كه به نظرات منطقي ما گوش نمي دهند

پس دوباره مي كوييم مشكل از عدم مشورت و هماهنكي در خانواده است بين مرد و زن و ديكتاتوري نه از رهبري يك جنس باز اكر جنس زن هم رهبر بود اين مشكلات پيش مي امد

طاها;8661 نوشت:

مهمترين ان خلقت انهاست كه خداوند در نهاد انها قرار داده



خاطرم هست دوستی می گفت : در این دوره و زمانه ظلم واقعی رو مردان متحمل می شوند زیرا بر خلاف خلقتشان باید زیر بار اطاعت و رهبری زنان قرار بگیرند.

در اینجا سوالی پیش می آید که چگونه می توان دریافت که خلقت مردان در رهبری هست و خلقت زنان در اطاعت؟


نیایش سبز;8674 نوشت:
در اینجا سوالی پیش می آید که چگونه می توان دریافت که خلقت مردان در رهبری هست و خلقت زنان در اطاعت؟

با سلام
خواهر يا برادر عزيز

منظور از خلقت يعني كه خداوند جنس مذكر طوري خلق كرده است كه در برخي مسايل نسبت به مرد برتر ي هايي دارد---البته با سوء برداشت نشود---اين برتري ها نه به خاطر اين است كه مرد جنس برتر است ابدا

منظور اين است كه خداوند براي هر كدام ار جنس بشر بسته به نوع خلقتش وظايفي برايش تعيين كرده است حال اين چرا؟ ان را از خوش بپرسيد؟

چرا بچه به دنيا اوردن را بر عهده زن گذاشته كسب در امد را نيز بر عهده مرد كذاشته باز چراييش به بنده ربطي ندارد؟
منظور از خلقت اين است(دقت شود) نه اين كه جنس مرد برتري ذاتي دارد بر جنس زن. خداوند در چينش عالم چنين تدبير كرده.

باز عرض مي كنم كساني كه چنين سوالاتي را مطرح مي كنند به سراغ عاملين قوانين بروند نه واضعين قوانين مشكل از واضع قانون نيست كه سوال از چرايي مي كنيد؟

مشكل از مجريان قانون است كه در اجراي قانون به جنس مونث ظلم مي كنند و...... و خانمها از اين مساله اشكال به واضع قانون وارد مي كنند نخير .

قوانين دين از طرف خداوند است

خالق انسانها هم خداوند است

خداوند حكيم است و عالم و قادر.

فرد حكيم و عالم بر خلاف حكمت قانوني وضع نمي كند

و انچه وضع كرده اين است و اين ها را توسط پيامبر خود به ما رسانده.

سيره ائمه وهم همين بوده مثل زندگاني حضرت امير(ع) و حضرت زهرا(س)

باز تاكيد بر اين دارم و در پست بالا هم كذشت كه كارهاي اشتباه جنس مذكر را به پاي قوانين ننويسيد

طاها;8697 نوشت:

با سلام
منظور از خلقت يعني كه خداوند جنس مذكر طوري خلق كرده است كه در برخي مسايل نسبت به زن برتر ي هايي دارد---البته با سوء برداشت نشود---اين برتري ها نه به خاطر اين است كه مرد جنس برتر است ابدا

/quote]

سلام
به نظر می آید بهتر است به جای استفاده از کلمه برتری (که نمی دانم منشاء آن کجاست؟) کلمه تفاوت را به کار ببریم ، زیرا آنچنان که محتضر هستید مثلا مهر مادری در زنان وجود دارد ولی در مردان آنچنان که شاید و باید وجود ندارد و این یک تفاوت هست بین زن و مرد که خود مرد و زن در آن دخیل نیستند و اکتسابی نیست. برتری در مواردی ایجاد می شود که کسی چیزی را به طور اکتسابی کسب کرده باشد.


به نظر می رسد بحث از موضوع اصلی که کار زنان در بیرون از منزل بوده ، به سمت دیگری یعنی برابری زن و مرد منحرف شده است .

پاسخ بنده به پرسش اصلی این است :

بسته به مورد و شرایط ، پاسخ می تواند متفاوت باشد . به عنوان مثال ، کار کردن زن در خانواده های جوانی که هنوز فرزندی ندارند ، قطعا دشواری های کمتری را ایجاد خواهد کرد ، نسبت به خانواده هایی که یک یا چند فرزند ( و خصوصا فرزندان خردسال ) دارند .

به نظر می رسد مهم ترین آسیب از ناحیه ی کار کردن خانم ها در خارج از منزل ، متوجه کودکان خانواده می شود زیرا ایشان باید بهای " عدم حضور " و " محرومیت از مادر " را بپردازند و این بهای گاه سنگین و غیر قابل جبرانی است که در سال های بعد خود را آشکار می سازد .

موضوع دیگری که باید در این قضیه مد نظر قرار گیرد ، نوع کاری است که زنان قصد انجام آن را دارند . بسیار پیش آمده که زنی به دلیل قرار گرفتن در شرایط شغلی نامناسب ( از هر نظر ) دچار آسیب دیدگی هایی شده که او را در انجام تکالیف داخل خانه ناتوان کرده است . همچنین ، بسیار مشاهده شده که زنان شاغل با تاثیر پذیری از شرایط نامناسب محیط کارشان ، تشنج ها و استرس هایی را به محیط خانه منتقل کرده اند که موجب تضعیف کیان خانواده گردیده است .

خلاصه ی کلام این که کار کردن زنان در خارج از منزل ، دارای مزایا و معایبی است که سبک و سنگین کردن آن تنها با در نظر گرفتن وضعیت روحی - فکری - اجتماعی و فرهنگی هر خانواده به صورت مورد جداگانه قابل انجام است و نمی توان در این مورد حکم کلی ای صادر کرد .

:Sokhan:از مسلمات فقه این است که: تأمین هزینه زندگی زن،برعهده شوهر اوست وبر مرد لازم است مخارج زندگی همسرش را پرداخت کند حتی اگر زن ثروتمند باشد و بتواند زندگی دیگران را هم تأمین سازد باز نفقه اش بر عهده شوهرش است .
پس کار کردن بر مرد فریضه و واجب است ولی عکس ان واجب نیست یعنی واجب نیست زنی برای پرداخت هزینه های زندگی کار کند.
اسلام زنان را مطلقا از کار در محیطهای بیرون منع نساخته واز طرفی تأمین هزینه های زندگی و کار بیرون راهم وظیفه زنان قرار نداده و این

از بـــاب لطــــف خـــداونـــد اســت

شفا;9129 نوشت:
:sokhan:واجب نیست زنی برای پرداخت هزینه های زندگی کار کند.

از بـــاب لطــــف خـــداونـــد اســت

به نام خدا
با تشکر ، البته قابل ذکر است که امروزه کار کردن زن در بیرون از منزل هدفهای دیگری را نیز دنبال می کند مثلا بکار بردن علمی که بدست آورده و خدمت به خلق خدا و آموزش افراد به عنوان معلم و حضور در اجتماع ویا کمک و یاری به همسر در تأمین هزینه های زندگی و .....

1 ـ از نظر اسلام زن و مرد از لحاظ شخصيت و هويت انسانى با يكديگر برابر بوده و در بسيارى از احكام عبادى وحقوق اجتماعى نظير ارث، تعليم و تربيت و... زن با مرد شريك است، مگر امورى كه بنا بر حكمت خداوندى به زنان اجازه قبول مسؤوليت داده نشده (قضاوت، جنگ، حكومت و ...) .
2 ـ اسلام و فقهاى مذاهب اسلامى كاركردن زنان را در خارج از خانه حرام ندانسته اند.
3 ـ وضعيت كنونى اجتماعات بشرى گاهى اقتضا دارد كه زنان در برخى منصبهاى اجتماعى و مشاغل حساس مشاركت داشته باشند و نقش سازنده آنان در مسايل تربيتى، فرهنگى، خدماتى و اجتماعى قابل انكار نيست.
4 ـ با توجه به ملاحظات و دستوراتى كه شرع مقدس بر آن تأكيد دارد، چه بسا حضور زنان در برخى مشاغل نظير پزشكى و پرستارى و مراكز آموزشى ويژه بانوان يك ضرورت باشد، زيرا عدم حضور زنان در اين مشاغل مستلزم استفاده از مردان است براى آموزش و معالجه است.
5 ـ البته حضور زنان در اين گونه مشاغل و حتى در اجتماع، حتى المقدور نبايد باعث اختلاط آنان با مردان شود و آنان وظيفه دارند با حفظ شؤونات اسلامى نظير پوشش مناسب و رعايت عفت و پاكدامنى، محيط فعاليت خود را از گزند وسوسه هاى شيطانى دور نگه دارند.
6 ـ وظيفه ديگرى كه به عهده زنان گذارده، شده است، داشتن رضايت همسر براى حضور در خارج از خانه است.
7 ـ به طور خلاصه قوانينى كه اسلام براى حضور زن و مرد در اجتماع وضع كرده عبارت است از: پوشش مناسب و شرعى، پرهيز از نگاه هاى خيره و فتنه انگيز، تنها نبودن زن و مرد بيگانه در يك محل، اجازه داشتن از همسر و رعايت عفت و پاكدامنى. چنانچه اين شرايط در محيط كار رعايت نشود، كاركردن زنان در خارج از خانه حرام است. حال چه حضور آنان براى نياز اقتصادى باشد و يا به انگيزه ديگر.
8 ـ هدف از آن چه گفته شد هرگز توجيه و تأييد وضعيت موجود در همه موارد نيست چه اين كه متأسفانه گاهى اختلاطها و گفتگوهاى نامناسب كه با روح اسلام سازگارى ندارد و در برخى از مراكز وجود دارد.
9 ـ همان گونه از كلمات گهربار امام خمينى ـ ره ـ استفاده مى شود تربيت فرزندان صالح و شايسته و تحويل آنان به جامعه و به عبارت ديگر شغل مادرى و مادر بودن خود از اهم امور است.
10 ـ بر نظام مقدس جمهورى اسلامى است كه تا آنجا كه ممكن است در جهت جداسازى محيط هاى اشتغال اقدام كند و محيط هايى مخصوص اشتغال خانم ها تعيين نمايد، چه اين كه توان مديريتى و اداره خانم ها كمتر از آقايان نمى باشد.

سلام
در اسلام پيرامون اشتغال زن دوگونه حكم وجود دارد:
الف) احكام الزامى (فقهى حقوقى):
اين دسته از احكام مسايلى هستند كه براى پاسداشت حريم عفاف و سلامت جامعه قيود خاصى را وضع مى كنند و مقرر
مى دارند كه اختلاط زن و مرد در جامعه بايد با حفظ كامل موازينى چون حجاب خوددارى از انگيزه هاى شهوانى و امثال آن باشد.
ب) احكام اخلاقى:
اين دسته از احكام مقرر مى دارند كه فعاليت زن در جامعه بايد متناسب با شخصيت و كرامت واقعى زن و متناسب با حفظ رسالت مادرى و در كل به گونه اى باشد كه براى جامعه مفيد باشد. اما اينكه در چه موقع اشتغال زن ضرورت پيدا مى كند؟ مساله اى نيست كه دقيقا موارد آن را اسلام مشخص سازد بلكه ضرورت و عدم آن چيزى است كه در جامعه به وجود مى آيد و اين عرف و عقلاى جامعه اند كه آن را تشخيص مى دهند آن گاه حكم شرعى اش را اسلام مقرر مى دارد مثلا وجود پزشك زن براى بيمارى هاى مخصوص زنان- كه نوعا با لمس و نگاه به نقاط مختلف بدن همراه است- براى جامعه اسلامى يك ضرورت اجتماعى در همه دوران هاست. نيز دارا بودن است آموزگار زن براى دختران يك ضرورت است و ضرورت آن روشن است ولى در بسيارى از مشاغل ديگر چنين ضرورتى وجود ندارد. در ضمن اين نكته نيز نبايد فراموش شود كه اسلام كار زن در جامعه را مقيد به ضرورت نساخته است بلكه قيود آن در همان دو جنبه فوق الذكر مى باشد.
موضوع قفل شده است