اثبات عقلي توحيد افعالي در عرفان

تب‌های اولیه

2 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
اثبات عقلي توحيد افعالي در عرفان

سلام خدمت همه ي دوستان . در كتابي خواندم كه براي اثبات اينكه خداوند وجود حقيقي و محقق همه ي كارها در اين جهان است مي توان از عقل استفاده كرد . مي شه در اين مورد توضيح بديد يعني چي ؟(توحيد افعالي اولين مرحله در عرفان است ) مي دانيم كه عقل راههاي عرفان را مي شناساند ولي ما را به مقصود نمي رساند كه همان شهود عيني است . من دنبال برهان هاي عقلي هستم كه اين موضوع رو اثبات بكنه كه خداوند سرچشمه ي همه ي امور است.
در اين مورد مي شه كتابي معرفي بفرماييد .
ممنون :Gol::Gol::Gol:

گلبهار;194838 نوشت:
در كتابي خواندم كه براي اثبات اينكه خداوند وجود حقيقي و محقق همه ي كارها در اين جهان است مي توان از عقل استفاده كرد . مي شه در اين مورد توضيح بديد يعني چي ؟

با عرض سلام و ادب خدمت شما

برای توضیح مطالبی که شما مطرح نموده اید، چند مطلب به عرضتان می رسد:

اول: عقل انسان همان قوه ای است که انسان را در مسیر شناخت راستین هدایت می کند.

دوم: عقل انسان با تحلیل تمام موجودات(مخلوقات) عالم، به این نتیجه می رسد که آنها ذاتا موجودات فقیر و ممکن هستند، و به هیچ جهتی از خودشان وجودی ندارند؛ زیرا اگر ثابت بشود که یک موجودی در وجودش نیازمند نیست، ثابت می شود که آن موجود، ممکن و مخلوق نیست، بلکه واجب است.

سوم: عقل انسان بعد از این مرحله به این نتیجه می رسد که، موجودات فقیر و ممکنی که در حقیقت وجودی نیازمند هستند، منشأ و علتی می خواهند، پس علت و هستی بخش تمام موجودات، خداوند است.

گلبهار;194838 نوشت:
(توحيد افعالي اولين مرحله در عرفان است ) مي دانيم كه عقل راههاي عرفان را مي شناساند ولي ما را به مقصود نمي رساند كه همان شهود عيني است . من دنبال برهان هاي عقلي هستم كه اين موضوع رو اثبات بكنه كه خداوند سرچشمه ي همه ي امور است. در اين مورد مي شه كتابي معرفي بفرماييد .

در خصوص منازل و مقامات عرفانی بحث بسیار است، اما اجمالا باید توجه داشت که، عارفان، همان کسانی هستند که در مسیر رشد و کمالشان و رسیدن به منازل و مقاماتشان، حقایق عالم را شهود می کنند، یکی از آن منازل و مقامات، رسیدن به این حقیقت است که تمام تأثیرات و افعال عالم از خدا است، یعنی آن ها می بینند که فعال ما یشاء خداوند است و تمام اعمال و حرکات ذوب در اراده الهی است، این یک مرحله شناخت و معرفت راستین برای عارف است.

حال اگر تمام مراحلی که عارفان طی می کنند، بخواهد در مقام و قالب الفاظ مطرح بشود، به دو شکل صورت می گیرد، یا تا حد ممکن، آن واردات و دیدنی ها و شهودات عارف در ادبیات شعری یا نثری وصف می شود، یا در مقام استدلال و برهان تبیین می شود.

به هر حال، در مطالب گذشته یک تبیین عقلانی و فلسفی از مسأله عرض شد. حال اگر در این خصوص می خواهید بیشتر تحقیق کنید، می توانید مراجعه ای به استدلالها و براهین فلسفی در کتاب های مختلف داشته باشید، اجمالا برای توجه شما در این خصوص،می توانید مراجعه ای به کتاب جهان بینی توحیدی استاد شهید مرتضی مطهری(مجموعه آثار ج2ص75)داشته باشید.

موضوع قفل شده است