جمع بندی اهمیت حفظ قرآن کریم در کلام بزرگان

تب‌های اولیه

12 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
اهمیت حفظ قرآن کریم در کلام بزرگان

حفظ قرآن مجید بنابر قول حضرت آیت الله معرفت رضوان الله تعالی علیه در زمان حاضر ضرورت است.:Gol:

مقام معظم رهبری :من حاضربودم از امور معنوی اگر چیزی داشتم میدادم و قرآن را حفظ میکردم.:Gol:

حضرت آیت الله حسن زاده آملی:ای کاش به جای حفظ اشعار قرآن را حفظ میکردم.:Gol:

باسمه تعالی

قرآن کتاب انسان سازی است . وقتی یک مخترع وسیله ای دقیق اختراع می کند برای استفاده صحیح از آن کاتولوگ تنظیم می کند. حال بزرگترین صانع ، پیچیده ترین مصنوع را به وجود آورده است و قرآن کریم،هم برنامه به فلاح رسیدن این مصنوع الهی را ترسیم کرده است . برای اینکه انسان همواره در مسیر مستقیم قرار بگیرد،باید با آیات الهی مانوس باشد تا آنها را در همه شئون زندگی به کار ببندد. تا جایی که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: حاملان قرآن مشمول رحمت خاص خداوند هستند و در نور الهی غوطه ورند. ایشان آموزگاران کلام خدا و مقربان درگاه اویند.هر که با آناندشمنی کند با خدا دشمنی کرده و هرکه با ایشان دوستی کند با خدا دوستی نموده است.(تفسیر الامام العسکری،ص 13)

سلام بر شما استاد:Sham: بزرگوار یه سوال دارم :

در این موقعیت برای یه دانش آموز و یا دانشجو حفظ قرآن:hajaagha: بهتر است یا خواندن درس :reading:؟اولویتش منظورم هستش :Ealam::Sokhan:
ممنونم :Gol:

چجوری قرآن را حفظ کنم؟
من دانشجو هستم و علاقه دارم قرآن را حفظ کنم ؟

حفظ قرآن نیاز به برنامه مناسب با توانایی شما ومدت زمانی که میتوانید وقت بکذاری دارد لذا برای راهنمایی بهتر است در مورد خودتان ازنظر حافظه و سابقه حفظ و اوقات فراغت مطالب مورد نیاز را

بفرستید تا مناسب با آن برنامه ارائه شود. در حفظ قرآن هدف رسیدن به ملکه انس است و حفظ کردن بخش کوچکی از مراحل رسیدن به این هدف عالی است و باید توجه داشت که در کنار درس می توان قرآن را حفظ کرد وبسیاری از بزرگان همینطور عمل میکردند. :Mohabbat:



با سلام خدمت استاد گرامی جناب رضوی

در ضمن در کنار درس هم میتوان قرآن را حفظ کرد.:Gol:


برنامه ی پیشنهادی شما چیه؟با توجه به این که اوقات فراغت با شروع شدن سال تحصیلی خیلی کم شده و ممکنه به زیر صفر هم برسه(مبالغه بود)

ممنون میشم راهنمایی کنید:Gol:

با سلام
من متوجه پاسخ نشدم
من راهکار عملی در وضعیت خودم گفتم
من دانشجو و 23 سالم هستش و خیلی دوست دارم قرآن را حفظ کنم .

مقدمات حفظ:[=Arial Black] تهیه یک جلد قرآن با قطع وزیری وخط خوانا و درشت و رنگ مناسب[=Arial Black]
- تسلط بر روخوانی صفحه مورد حفظ
- آشنایی با ترجمه ومفاهیم و مفردات حفظ جدید
[=Arial Black]- گوش کردن ترتیل و سعی کردن جهت تقلید از قاری مورد علاقه و تمرین حفظ به همان صورت
[=Arial Black]نحوه حفظ : روش معمول در حفظ قرآن روش تکرار است با توجه به وقت محدود شما مقدار حفظ باید 2الی 3 خط در روز باشد. ابتدا سطر اول را چند قسمت کرده و قسمت اول را با همان ترتیل تکرار کنید تا حفظ شویدسپس قسمت بعدی به همان صورت وقتی حفظ شدید دوباره از اول از حفظ بخوانید این کار را تا پایان ادامه دهید وقتی همه را حفظ شدید حدود ده بار(به اندازه ای که اطمینان حاصل شود) حفظ جدید را تکرار کنید تا تثبیت شود ودر روز هر چند ساعت تکرار کنید.
دوره: تا پایان یک جزء هر روز هر مقدار که حفظ کردی از حفظ میخوانی و پس از یک جزء دوره هر روز یک ششم
محفوظات است.
مرور بیست درس: پس از پایان یک جزء هر روز بیست برابر مقدار حفظ جدید که چسبیده به حفظ جدید شماست باید مرور شود. مثلا اگر ص 38 حفظ جدید شما باشد مرور بیست درس از ص 35 تا ص 38 میباشد. و محدوده دوره شما از ص1 تا ص 35 است که روزانه 6 ص میشود.:Gol:

با عرض سلام
برنامه مذکور برای همه است مخصوصا کسانی که وقت کمی دارند و دوست دارند قرآن را حفظ کنند.

حفظ قرآن وسیله است نه هدف .هدف عمل کردن به این آیات روحبخش است.لذا نباید در وسیله متوقف شد و از هدف باز ماند.
انشالله از عاملین به این کتاب آسمانی باشیم.

قابل توجه کاربران و دوستان و مشتاقان حفظ قرآن

استاد رضوی حافظ و کارشناس امور قرآنی آماده مشاوره در امور حفظ و علوم

قرآنی می باشد.:Sham::Gol:

سؤال:
اهمیت حفظ قرآن و روش‌های حفظ قرآن چیست؟

پاسخ:

مقام معظم رهبری: من حاضر بودم از امور معنوی اگر چیزی داشتم می‌دادم و قرآن را حفظ می‌کردم.
قرآن کتاب انسان‌سازی است. وقتی یک مخترع وسیله‌ای دقیق اختراع می‌کند برای استفاده صحیح از آن کاتولوگ تنظیم می‌کند. حال بزرگ‌ترین صانع، پیچیده‌ترین مصنوع را به وجود آورده است و قرآن کریم، هم برنامه به فلاح رسیدن این مصنوع الهی را ترسیم کرده است. برای این که انسان همواره در مسیر مستقیم قرار بگیرد، باید با آیات الهی مانوس باشد تا آن‌ها را در همه شؤون زندگی به کار ببندد. (1)
حفظ قرآن نیاز به برنامه مناسب با توانایی و مدت زمانی که می‌توانید وقت بگذاری دارد. از این رو، بهتر است از نظر حافظه و سابقه حفظ و توانایی و اوقات فراغت مطالب مورد نیاز را بفرستید تا مناسب با آن برنامه ارائه شود. البته توجه باید داشت که حفظ قرآن وسیله است نه هدف.هدف عمل کردن به این آیات روح‌بخش است. از این رو، نباید در وسیله متوقف شد و از هدف باز ماند.
مقدمات حفظ:
تهیه یک جلد قرآن با قطع وزیری و خط خوانا و درشت و رنگ مناسب
- تسلط بر روخوانی صفحه مورد حفظ
- آشنایی با ترجمه ومفاهیم و مفردات حفظ جدید
- گوش کردن ترتیل و سعی کردن جهت تقلید از قاری مورد علاقه و تمرین حفظ به همان صورت
نحوه حفظ :
روش معمول در حفظ قرآن روش تکرار است با توجه به وقت محدود شما مقدار حفظ باید دو الی سه خط در روز باشد. ابتدا سطر اول را چند قسمت کرده و قسمت اول را با همان ترتیل تکرار کنید تا حفظ شویدسپس قسمت بعدی به همان صورت وقتی حفظ شدید دوباره از اول از حفظ بخوانید این کار را تا پایان ادامه دهید وقتی همه را حفظ شدید حدود 10 بار (به اندازه‌ای که اطمینان حاصل شود) حفظ جدید را تکرار کنید تا تثبیت شود و در روز هر چند ساعت تکرار کنید.
دوره:
تا پایان یک جزء هر روز هر مقدار که حفظ کردی از حفظ می‌خوانی و پس از یک جزء دوره هر روز یک ششم محفوظات است.
مرور بیست درس:
پس از پایان یک جزء هر روز بیست برابر مقدار حفظ جدید که چسبیده به حفظ جدید شماست باید مرور شود. مثلا اگر صفحه 38 حفظ جدید شما باشد، مرور بیست درس از صفحه 35 تا 38 است و محدوده دوره شما از صفحه اول تا ص 35 است که روزانه شش صفحه می‌شود.

منبع:

1. منسوب به امام حسن عسکری (علیه السلام)،
تفسیر الامام العسکری، مدرسه امام مهدی (علیه السلام)، قم، ص 13.