جمع بندی ابعاد شخصیتی ام المومنین خدیجه کبری قبل از اسلام

تب‌های اولیه

60 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
ابعاد شخصیتی ام المومنین خدیجه کبری قبل از اسلام

[="Arial"][="Blue"]عرض سلام وادب خدمت همه اساتید وکاربران گرامی
سوال من این است که قبل از اسلام حضرت خدیجه چه دینی داشتند؟
قطعا در عفاف وپاکدامنی نظیر نداشتند که در غیر این صورت مادر فاطمه زهرا سلام الله علیها نمی شدند ولی در جامعه آن زمان عرب زن را انسان حساب نمی کردند چگونه ایشان با اینکه تجارت می کردند واموال زیادی داشتند شایستگی ازدواج با پیامبر اسلام را به دست آوردند؟
[/][/]

با نام و یاد دوست




کارشناس بحث: استاد مسلم

بنت الحسین;697440 نوشت:
سوال من این است که قبل از اسلام حضرت خدیجه چه دینی داشتند؟
قطعا در عفاف وپاکدامنی نظیر نداشتند که در غیر این صورت مادر فاطمه زهرا سلام الله علیها نمی شدند ولی در جامعه آن زمان عرب زن را انسان حساب نمی کردند چگونه ایشان با اینکه تجارت می کردند واموال زیادی داشتند شایستگی ازدواج با پیامبر اسلام را به دست آوردند؟

با سلام و احترام

دین حضرت خدیجه(س) قبل از اسلام

در خصوص دین حضرت خدیجه(س) قبل از اسلام در تاریخ نقلی که به طور دقیق بر این مطلب دلالت کند نیافتم، چرا که شهرت حضرت خدیجه(س) بعد از آشنایی و ازدواج با پیامبر(ص) اتفاق افتاد و از گذشته ایشان مطلب زیادی نقل نشده است، اما قرائن متعددی وجود دارد که نشان می دهد ایشان پیش از ازدواج نیز یکتاپرست بوده‌اند:

اول:
در روایات آمده است که خداوند ایشان را از میان زنان، برگزیده است و ایشان جزء 4 زن برتر بهشت هستند(بحارالانوار، علامه مجلسی، ج16، ص2) این قرینه ای بر یکتاپرستی ایشان در طول زندگی شان است، چون با تصور برترین بودن در بهشت متوجه خواهیم شد چنین مقام عظیمی که به معنای برتری بر میلیاردها زن در طول تمام قرون است منطقا با بت پرست بودن ایشان در وهله ای از زندگی ناسازگار است.

دوم:
جزئیات بسیاری از کلمات رد و بدل شده بین پیامبر(ص) و حضرت خدیجه(س) در جریان خواستگاری و ازدواج در تاریخ نقل شده است که در ابتدای جلد 16 بحار تا صفحه 75 آمده است، اما هرگز در کلام پیامبر(ص) شرطی برای ازدواج مبنی بر یکتاپرست شدن حضرت خدیجه(س) به میان نیامده و این نشان دهنده این است که ایشان از ابتدا یکتاپرست بوده اند، چرا که ازدواج پیامبر(ص) با یک زن بت پرست پذیرفتنی نیست.

سوم:
در برخی روایات آمده است که حضرت خدیجه(س) به واسه یکی از علمای یهود، پیشاپیش از بعثت پیامبر(ص) آگاه شده بود، و اصلا یکی از علل علاقمندی به ایشان هم همین بوده است(بحارالانوار، ج16، ص20و 21)، و این باز نشان می دهد که ایشان یکتاپرست بوده است، چرا که محبت نسبت به کسی که قرار استبه عنوان فرستاده الهی مبعوث شود، به محبت و اطاعت نسبت به خداوند یکتا وابسته است.

چهارم:
باز در تاریخ آمده است هنگامی که پیامبر(ص) در آستانه سفر تجاری به شام بود که امر خارق العاده ای محقق شد، و شتر بزرگی و قوی در میان شتران آمد و سر بر روی قدمهای پیامبر(ص) گذاشت، به طوری که زنان اطراف حضرت خدیجه(س) که شاهد ماجرا بودند آن را سحر دانستند اما
خدیجه(س) این رفتار شتر را پیشگویی او در خصوص نبوت محمد(ص) در آینده دانستند.(بحارالانوار، ج16، ص28)

شایستگی حضرت خدیجه(س) برای ازدواج:
مردم زمان معاصر پیامبر(ص) برای ارزش گذاری ملاک های خاص خود را داشتند، مثلا نسل و نسب از بزرگان عرب، ثروت و دارایی و...؛ اما در نگاه صحیح و اسلامی، ثروت و دارایی و تجارت برای یک زن همان طور که نمی تواند به تنهایی ملاک خوبی برای ازدواج باشد، همچنین نمی تواند مانع و ملاک منفی جهت ازدواج باشد، پس این که حضرت خدیجه(س) ثروتمند بوده و به تجارت مشغول بوده اند عیب نیست تا آن را مانعی برای شایستگی ایشان برای ازدواج با پیامبر(ص) بدانیم، اما البته که نمی تواند به تنهایی ملاک مثبتی برای ازدواج نیز باشد، لذا در انتخاب و شایستگی ایشان برای ازدواج با پیامبر(ص) باید به دنبال ملاکات دیگری بگردیم.
آنچه ایشان را لایق همسری پیامبر اسلام(ص) کرده بود، نه ثروت ایشان بود، و نه دارایی، و نه...؛ بلکه شایستگی درونی و اخلاقی ایشان بود، که از رفتار ایشان مشهود است و به چند مورد اشاره می کنیم:

الف)
پاسخ منفی به خواستگاران ثروتمند= نشان دهنده آن که ثروت در نظر ایشان ملاک نبوده است.

ب)
انتخاب یک جوان که اجیر ایشان بوده، و برای ایشان کار می کرده برای ازدواج(بحارالانوار، علامه مجلسی، ج15، ص369)= نشان دهنده تواضع و فروتنی ایشان.

ج)
انتخاب پیامبر(ص) به خاطر صداقت، درستکاری و امانت داری، همان طور که به زنان مکه فرمود: «أني تزوجت محمدا و أنا أسألكم هل فيكم مثله أو في بطن مكة شكله من جماله «2» و كماله و فضله و أخلاقه الرضية و أنا قد أخذته لأجل ما قد رأيت منه‏»(بحارالانوار، ج16، ص71)؛ من با محمد ازدواج کردم، از شما سوال می کنم آیا در میان شما یا در مکه مانند او هست؟از جمال و زیبایی، کمال و فضل و اخلاق نیکو، من او را برگزیدم به خاطر آنچه در او دیدم= نشان از آگاهی حضرت خدیجه(س) نسبت به ملاک های حقیقی ارزش انسان، نه ملاک های رایج اعراب که فقط پول بود و مقام و نسب.

د)
پیشنهاد ازدواج از طرف حضرت خدیجه(س)(بحارالانوار، ج16، ص4)= علاوه بر این که نشان دهنده تواضع ایشان است، نشان از اهمیت این ملاک های حقیقی در نظر ایشان دارد، که ولو به قیمت مخالفت با رسوم جاهلیت، و نگاه های حقارت آمیز زنان مکه، و دوری از ایشان، حاضر نشدند از همسری با چنین انسان حقیقی که ملاک های انسانی را یکجا دارد بگذرند.
حتی پیامبر(ص) وقتی پیشنهاد ازدواج ایشان را شنید، فرمود: شما زنی دارای اموال هستی و من جوانی فقیرم، شما شایسته ازدواج با ثروتمندان هستی، اما حضرت خدیجه(س) فرمود: ای محمد اگر تو اموال و دارایی نداری، من اموال بسیاری دارم، به خدا قسم کسی که تو را مالک نفسش قرار می دهد ابایی ندارد که مالش را در اختیار تو قرار دهد، خودم و تمام اموال و داراییم در خدمت تو خواهد بود.(بحارالانوار، ج16، 55)

در هر صورت آنچه که مسلّم است این است که حضرت خدیجه(س) در انتخاب همسر ملاک های رایج زنان عرب را زیر پا گذارده و با جوان یتیم و فقیر اما دارای فضائل اخلاقی ازدواج نمود، آنچنان این ازدواج در نگاه زنان مکه کوچک بوده و با دیده حقارت به آن می نگریستند که بعد از این ازدواج، به طور کامل از خدیجه(س) روی گرداندند:
«هجرها نسوان مكّة»؛ زنان مکه او را ترک کردند.(الثاقب فی المناقب، ابن حمزه طوسى‏، ص285)
و نیز آمده است:
«فلمّا أن حضر وقت ولادتها أرسلت إلى نسوان مكّة أن: يتفضّلن و يحضرن ولادتى ليلين منّي ما تلي النساء من النساء، فأرسلن إليها: يا خديجة! أنت عصيتنا و لم تقبلي منّا قولنا، و تزوجت فقيرا لا مال له، فلسنا نجي‏ء إليك، و لا نلى منك ما تلى النساء من النساء»(همان، ص286)
ترجمه: هنگامی که زمان وضع حمل خديجه‏(س) فرا رسيد، پس كسى را نزد زنان قريش و بنى هاشم فرستاد كه بياييد و مرا در امر تولّد فرزند يارى نماييد. آنان در جواب گفتند: چون تو سخن ما را در باره ازدواج با محمّد(ص) ناديده گرفتى و با آن مرد فقير و يتيم ازدواج كردى، پس ما نزد تو نخواهيم آمد و تو را در اين امر يارى نخواهيم نمود.

این جملات و رفتارهای زنان مکه نشان می دهد که حضرت خدیجه(س) برای ازدواج ملاک های دیگری غیر از سایر زنان اعراب داشته است، و این امر به خوبی گواه این مدعاست که ایشان یک زن استثنایی و متمایز از سایرین بوده است که ایشان را لایق همسری پیامبر(ص) قرار داده است.

حتی خویلد پدر حضرت خدیجه(س) نیز ابتدا با این ازدواج موافق نبوده و خطاب به خدیجه(س) می‌گوید:
«يا خديجة أين عقلك و أين سؤددك أنا لم أرض لك بالملوك و رددتهم كبرا عليهم و ترضين الآن لنفسك بصبي صغير فقير يتيم ليس له مال أبدا قد كان لك أجيرا» (بحارالانوار، ج16، ص68)
ترجمه: ای خدیجه عقلت و بزرگی ات کجا رفته؟ من به ازدواج بزرگان و ثروتمندان با تو راضی نشده و آنها را رد کردم، و الان تو به ازدواج با یک جوان فقیر یتیم که هیچ مالی ندارد و اجیر تو بوده راضی شده ای؟!

زندگی حضرت خدیجه(س) پس از ازدواج نیز گویای این است که این ملاک های اخلاقی در وجود نورانی حضرت خدیجه(س) حقیقتا از قبل وجود داشته است، نه این که مانند ماجرای زلیخا و یوسف(ع)، عشق محمد(ص) او را هم رنگ معشوق ساخته باشد، چرا که اوصاف ناشی از عشق های اینچنینی معمولا بعد از وصال رنگ می بازند، اما ایشان بعد از ازدواج و بعثت شوهرشان، اولین کسی است که به او ایمان آوردند(بحارالانوار، ج16، ص7) و تمام ثروتشان را در راه اسلام خرج نمودند، و در شرایط سخت محاصره اقتصادی در شعب ابیطالب قرار گرفته و هرگز از شرایط شکوه نکردند.
همچنین امّ سلمه مى‏گويد: وقتى ما نام خديجه كبرى(س) را برديم آن حضرت گريان شد و فرمود: مثل خديجه‏ پيدا نخواهد شد. خديجه‏ در آن هنگام كه مردم مرا تكذيب كردند، مرا تصديق نمود، و مرا با ثروت خود براى پيشرفت دين خدا يارى نمود. (زندگانى حضرت زهرا عليها السلام ( ترجمه جلد 43 بحار الأنوار) ترجمه روحانى، ص 524)
شبیه این ماجرا از عایشه نیز نقل شده است(بحارالانوار، ج16، ص8)

در پایان از این منقولات تاریخی این طور نتیجه گیری می شود که این اوصاف و ویژگی های حضرت خدیجه(س) در میان زنان اعراب سابقه نداشته و اصلا در نگاه آنها نامعقول می آمد، در حالی که آن حضرت(س) حقیقتا آنها را باور داشت و در راه این آرمان ها، هر سختی را تحمل مودند و موضع ایشان بعد از وصال پیامبر(ص) تغییر نکرد.

پس می توان از این مطلب نتیجه گرفت:
این که می گویند شرایط زندگی باعث افتادن به ورطه ی گناه هست کا ملااشتباه است
این بانوی بزرگوار نشان دادند چه در زمانی که ثروتمند بودندوقدرت زیادی داشتند وچه در زمان سختی وگرسنگی شعب ابی طالب قرار داشتند ذره ای نافرمانی خدارا نکردند
چراکه بانویی که در ناز ونعمت بزرگ شده بودندزندگی گذشته شان سختی زیادی نکشیده بودند پس باید در تنگناهای زندگی با پیامبر اسلام اصطلاحا جا می زدندوبه خانه پدری باز می گشتند


زندگی پر بار ایشان پر از درس هایی برای زندگی مشترک هست
در این ازدواج پیامبر از نظر مالی وسوادی در سطح پایین تر از حضرت خدیجه قرار داشتندولی ملاک برای این پیوند آسمانی فقط خدا بود
واینکه اختلاف طبقاتی که امروزه زیاد از آن یاد می شود مشکل محسوب نمی شود
و در راه خدا اگر مهجور شویم هم باید به راه خود ادامه دهیم

سلام چه تاپیک خوبی ..

واقعا حضرت خدیجه الکبری سلام الله علیها غریب هستند کاش نام و یادشون کثرت پیدا کنه و از غربت حضرتشون لااقل کمی کاسته بشه ...

برخی از القاب خدیجه کبری
همانطور که می دانید عربها به لقب وکنیه اهمیت زیادی می دادند بعضی از این القاب قبل از اسلام به ایشون داده شده بود

[=trebuchet ms]

[=arial]نام ها و عنوان های پنجگانه حضرت خدیجه ( س )
1- طاهره یا بانوی پاک سرشت و پاک منش
از برجسته ترین القاب آن بانو که پس از طی دوران کودکی و نوجوانی و پس از رشد جسمی و عقلی و خودسازی و شکوفایی نخست از ناحیه ی چهره های برجسته و درست اندیش خاندان خویش و ان گاه از سوی قریش و مردم مکه به ان مفتخر گردید واژه ی « طاهره » یا پاک سرشت و پاک منش بود .


یکی از دانشمندان اهل سنت در این مورد می نویسد : « و کانت تدعی فی الجاهلیه بالطاهره لشدة عفافها» و نیز دیگری می نویسد « و کانت فی الجاهلیه الطاهره » . علامه مامقانی فقیه و راوی شناس نامدار معاصر در وصف پاکی ان بانو می نویسد « کانت تدعی فی الجاهلیه الطاهره


[=arial]

2- سالار بانوان « قریش » :
او بدان دلیل به این لقب بزرگ نایل امد که آشنا و بیگانه و دوست و بدخواه در برابر جمال و کمال و سیما و سیره ی مترقی و انسانی او لب به تحسین و ستایش گشودند .
یکی از دانشمندان در این مورد می نویسد :
« و کانت تدعی فی الجاهلیه بالطاهره ، لشده عفافها و کانت تسمی سیده نساء قریش » 5
او در روزگار تیره و تار ، بخاطر باور مترقی و پروا و معنویت بسیارش ، طاهره خوانده می شد و به راستی که سالار زنان برجسته ی قریش بود .

3- بانوی پر برکت و مبارک :
از دیگر لقب های آن بانوی پروا و ایمان ، لقب ارجمند « مبارکه » به مفهوم بانوی « پر برکت » است . مرحوم محدث قمی آورده است که در پیامی به حضرت مسیح از سوی خدا بخاطر مقام و موقعیت حضرت خدیجه در نزد خداوند ، آمده است که مبارکه و همدم مریم است در بهشت ! و در انجیل به هنگام ترسیم نشانه ها و ویژگی های پیامبر آزادی و عدالت امده است که : « نسله من مبارکه ، و هی ضره امک فی الجنه » 6 نسل آخرین پیامبر خدا از « مبارکه » یا بانوی پر برکت است ، همو که همدم و همسوی مادرت مریم ( ع ) در بهشت بر طراوت و زیبای خدا خواهد بود .


[="Arial"][="Blue"]

4- سالار زنان گیتی :
پیامبر گرامی اسلام در این باره در وصف او فرمود : ان الله اختار من النساء اربع ، مریم و آسیه و خدیجه و فاطمه » 7 « خدای فرزانه از میان زنان نو اندیش و تاریخ ساز ، چهار زن را برگزید، که عبارتند از مریم ، آسیه ، خدیجه و فاطمه علیها السلام و نیز فرمود : سالار زنان دو جهان ، این چهار زن کمال جو و ستم ستیز و ازادمنش و خداجو هستند ، خدیجه دختر خویلد ، فاطمه دخت ارجمند محمد ( ص ) ، آسیه دختر مزاحم و مریم دختر عمران . و نیز فرمود : هان ای خدیجه راستی که تو بهترین مادر ایمان آورندگان ، برترین آنان و سالار زنان گیتی هستی .

بنت الحسین;697440 نوشت:
عرض سلام وادب خدمت همه اساتید وکاربران گرامی
سوال من این است که قبل از اسلام حضرت خدیجه چه دینی داشتند؟
قطعا در عفاف وپاکدامنی نظیر نداشتند که در غیر این صورت مادر فاطمه زهرا سلام الله علیها نمی شدند ولی در جامعه آن زمان عرب زن را انسان حساب نمی کردند چگونه ایشان با اینکه تجارت می کردند واموال زیادی داشتند شایستگی ازدواج با پیامبر اسلام را به دست آوردند؟

با سلام و ادب

مسلما حضرت خدیجه کبری قبل از بعثت پیامبر صلی الله علی و اله و در هنگام ازدواج با ایشان موحد بوده اند حتی اگر از روایات تاریخی هم برای اثبات این

موضوع استفاده نکنیم ،اصلاب شامخه و ارحام مطهره که حامل معصومین علیهم السلام است را علماء اعلام به موحد بودن آباء و امهات معصومین معنا کرده اند

پس حضرت خدیجه کبری به عنوان مادر معصوم(صدیقه طاهره سلام الله علیها) و جده ی معصومین دیگر باید موحد بوده باشند.

اما در مورد سؤال دومتان و اینکه عرب برای زن ارزش قائل نبوده،خب این فرهنگ جاهلی آن زمان بوده و رسول خدا فرهنگ الهی را جانشین آن کردند و این سنتهای سوء و عادات جاهلی را منسوخ

فرمودند و ارزشهای اخلاقی ،ایمانی و اجتماعی خدیجه کبری نمی توانست تحت الشعاع فرهنگی قرار گیرد که پیامبر(ص) به مبارزه با آن برخاسته بودند.

و این را هم باید بدانیم که خدیجه(س) یک زن معمولی نبودند و برای نظام اشرافی آن زمان حتی بین آن مردم ارزش زیادی داشتند و این به خاطر شرافت نسب و پایگاه اجتماعی و ثروتی بود که ایشان داشتند.

سلام

متشکرم بابت تاپیک خوب که ایجاد کردید . شاید بهانه ای بشه که با شخصیت این بانوی بزرگ بیشتر اشنا بشیم:Gol:

......................................................................................

امام صادق علیه السلام فرمود: وقتی خدیجه علیهاسلام وفات کرد، فاطمه علیهاسلام به رسول خدا پناه برد. به دور پیامبر می‌چرخید و می‌گفت:«پدر جان، مادر من کجاست؟»
جبرئیل علیه السلام نازل شد و عرضه داشت:«ای رسول خدا، پروردگارت امر فرمود به فاطمه سلام برسان و بگو مادرش در خانه ای است از یاقوت و زبرجد که اطاق‌هایش از طلا و ستون‌هایش از یاقوت قرمز ساخته شده و با آسیه و مریم همنشین است ».

ابن عباس گفته است: رسول خدا (ص) بر روي زمين چهار خط كشيد و گفت آيا مي دانيد اين چيست؟
گفتند: خدا و رسولش داناترند.
پس رسول خدا (ص) گفت: بهترين زنان اهل بهشت چهار تن هستند: خديجه دختر خويلد، فاطمه دختر محمد (ص)، مريم دختر عمران و آسيه دختر مزاحم زن فرعون.

سلام.چه تاپیک عالی.
اتفاقامن هم درباره ی حضرت خدیجه همین سوالات برایم پیش آمده.:Mohabbat:

[=times new roman]حضرت خدیجه سلام الله علیها ثابت کردند می شود انسان معمولی بود وبه عرش رسید
خیلی ها می گویند اگر حضرت فاطمه سیده زنان عالم است به خاطر این است که دختر پیامبر بوده ودر دامان ایشان تربیت شده (البته جای بحث دارد)

ولی خدیجه کبری که یک بانواز یک خانواده مثل تمام خانوادها در قریش بوده که زمینه وامکان بسیاری از گناهان برایشان فراهم بوده ولی ایشان با حفظ پاکدامنی وعفت وحیا یکی از زنان بهشتی ومثال زدنی برای تمام مسلمانان شدند

سلام

تاپیک بسیارخوب و آموزنده ایه
باتشکرازاستادمسلم به خاطرتوضیحات کاملشون

آشنایی اندکی با حضرت خدیجه (س):

خَدیجه دختر خویلد (۶۸ق‌ه-۳ق‌ه) نخستین همسر پیامبر ص، مادر فاطمه (س) و اولین زن ایمان آورنده به اسلام است. نام کامل وی: خدیجه بنت خویلد بن اسد بن عبدالعزی بن قصی بن کلاب بن مرة بن کعب بن لؤی بن غالب به فهر بن مالک بن نضر بن کنانه. مادرش: فاطمه بنت زایده بن الأصم بن الهرم بن رواحه بن حجر بن عبد بن معیص بن عامر بن لؤی بن غالب بن فهر بن مالک. حضرت خدیجه (س) در سال ۶۸ قبل از هجرت در مکه تولد شد. از القاب او در زمان جاهلیت«الطاهره» و «سیده قریش» بود.حضرت خدیجه(س) بیشتر در خرید و فروش ابریشم بود.داستان ازدواج او با پیامبر چنین است که پیامبر ابتدا در کاروان‌های تجاری او کار می‌کرد و او از امانتداری و کاردانی پیامبر خوشش آمده بود. و گفته می‌شود این حضرت خدیجه(س) بوده‌است که از پیامبر خواستگاری کرده‌است.و در برخی روایات آمده است که مراسم خواستگاری با حضور عموی پیامبر اسلام، ابوطالب و ورقة بن نوفل پسر عموی حضرت خدیجه(س) که مردی دانشمند و گریزان از پرستش بت‌ها بود، انجام شد. پس از خواندن خطبه عقد توسط ابوطالب، پیامبر اسلام از جای برخاست و آماده رفتن شد. در این هنگام حضرت خدیجه س به ایشان عرض کرد: ' إلی بیتک فبیتی بیتک و أنا جاریتک ' به سوی خانه خود بیایید که خانه من خانه شما و خودم خدمتکار شمایم. به گفته پیامبر اسلام هیچ کدام از زنان او به اندازه خدیجه نزد او گرامی نبوده‌اند. او تا زمان حیات خدیجه با زن دیگری ازدواج نکرد.

حضرت خدیجه(س) پس از ازدواج با پیامبر تمام ثروتش را برای دین اسلام خرج کرد. سه پسر برای پیامبر آورد، قاسم و عبدالله و طاهر که همگی در کودکی مردند. چهار دختر هم داشت به نام‌های زینب، رقیه، ام کلثوم و فاطمه زهرا(س).

حضرت خدیجه(س) زنی بود بسیار مهربان و بیشتر اوقات لباس زرد رنگ می‌پوشید زیرا می‌دانست همسرش محمد بن عبدالله (ص) رنگ زرد را در لباس او دوست دارد.

سلام.ممنون جناب خان ازاین پست.امکان داره این پست روادامه بدید وبیشترتعریف کنید.خیلی دوست دارم درموردحضرت خدیجه اولین زن مسلماتی بدانم که کمترافرادبیادش هستند.

alone star;700536 نوشت:
سلام.ممنون جناب خان ازاین پست.امکان داره این پست روادامه بدید وبیشترتعریف کنید.خیلی دوست دارم درموردحضرت خدیجه اولین زن مسلماتی بدانم که کمترافرادبیادش هستند.

سلام.چشم . این هم ادامه اش:
حضرت خدیجه (س) زنی بازرگان و دارا بود که به اِمرأةالقریش (یعنی شاهزاده خانم قریش) شهرت داشت.
[=WebRoya] ازدواج مبارک خدیجه با وجود مبارک و نازنین حضرت محمّد(ص) هنگامی بود که 25 سال از عمر شریف پیامبر (ص) و چهل سال از عمر حضرت خدیجه (س)علیها السلام می گذشت.[=WebRoya]
[=WebRoya]رقیه بزرگترین دخترانش بود و زینب، ام کلثوم و فاطمه به ترتیب پس از رقیه قرار داشتند. دخترانش، نبوت پیامبر (ص) را درک کردند.
حضرت خدیجه (س) در دوران جاهلیت

[=WebRoya]حضرت خدیجه علیها السلام در دوران جوانی با تشکیل کاروان های تجاری به کسب درآمد پرداخت.
وی با مدیریت و درایتی قوی و به دور از رسم تاجران زمانه که رباخواری را از اصول ثروت اندوزی قرار داده بودند، به تجارت روی آورده بود .
[=WebRoya]تاریخ نگاران، بارها از او با عنوان هایی همچون «بانوی دوراندیش و خردمند» یا «بانوی عاقل» ی یاد کرده اند.
حضرت خدیجه علیها السلام یکی از ثروتمندترین مکه بود، ولی هرگز از یاری فقیران روی برنگرداند و خانه اش همواره کعبه آمال مردم بینوا و پناه گاه نیازمندان بود. کرم، سخاوت، دوراندیشی، درایت، عفت و پاک دامنی، از وی بانویی پرهیزکار و مورد احترام ساخته بود.
لقب «بانوی بانوان قریش» که در آن زمان به وی داده شد، نشان دهنده جایگاه او در میان مردم است.
یکی از همسران پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله نقل کرده اند که می گفت:
من همواره از علاقه پیامبر به خدیجه در شگفت بودم؛ چرا که حضرت بسیار از او یاد می کرد و
اگر گوسفندی می کشت، به سراغ دوستان خدیجه می رفت و سهمی برای آنها می فرستاد. روزی رسول خدا صلی الله علیه و آله در حالی که خانه را ترک می کرد، نام خدیجه را بر زبان آورد و
از او تعریف کرد. کار به جایی رسید که صبر خویش را از دست دادم و با کمال جرأت گفتم:
«وی پیرزنی بیش نبود و خدا بهتر از او را نصیب شما کرده است!» گفتار من چنان رسول خدا صلی الله علیه و آله را متأثر ساخت که آثار خشم و غضب در چهره ایشان ظاهر شد. در این هنگام رو به من کرد و فرمود: ابدا چنین نیست!... هرگز همسری بهتر از او نصیب من نشده است. خدیجه هنگامی به من ایمان آورد که همه مردم در کفر و شرک به سر می بردند. او ثروت خود را در سخت ترین لحظات در اختیار من گذاشت. خدا از او فرزندانی نصیبم کرد که به دیگر همسرانم نداد.»
[=WebRoya]حضرت خدیجه (س) از کتب آسمانی آگاهی داشت و علاوه بر کثرت اموال و املاک، او را «ملکه بطحاء» می گفتند. از نظر عقل و زیرکی نیزبرتری فوق العاده ای داشت و مهم تر اینکه حتی قبل از اسلام وی را «طاهره » و «مبارکه » و «سیده زنان » می خواندند.[=WebRoya]جالب این است او از کسانی بود که انتظار ظهور پیامبر اکرم (ص) می کشید و همیشه از ورقه بن نوفل و دیگر علما جویای نشانه های نبوت می شد. اشعار فصیح و پر معنای وی در شان پیامبر اکرم (ص) از علم و ادب و کمال و محبت او به آن بزرگوار حکایت می کند.[=WebRoya]نمونه ای از اشعار خدیجه (س) در باره پیامبراکرم (ص) چنین است:[=WebRoya]فلو اننی امسیت فی کل نعمة و دامت لی الدنیا و تملک الاکاسرة[=WebRoya]فما سویت عندی جناح بعوضة اذا لم یکن عینی لعینک ناظرة[=WebRoya]اگر تمام نعمت های دنیا از آن من باشد و ملک و مملکت کسراها و پادشاهان را داشته باشم، در نظرم هیچ ارزش ندارد زمانی که چشم به چشم تو نیافتند.
چه می توان گفت در شأن کسی که مایه آرامش و تسلای خاطر رسول خدا (ص) بود؟ در تاریخ می خوانیم: حضرت محمد (ص) هر وقت از تکذیب قریش و اذیت های ایشان محزون و آزرده می شدند، هیچ چیز آن حضرت را مسرور نمی کرد مگر یاد خدیجه؛ و هرگاه خدیجه را می دید مسرور می شد.



[=WebRoya]اموال حضرت خدیجه علیها السلام به عنوان ابزاری مناسب از همان ابتدا در خدمت اسلام و پیشرفت آن قرار گرفت. جالب این که آخرین بخش از دارایی خدیجه توسط امیر مؤمنان (ع) در سفر هجرت به مدینه صرف شد .[=WebRoya]پیامبراکرم صلی الله علیه و آله سه شبانه روز در غار ثور ماند، امیر مؤمنان (ع) نیز شبانه خود را به غار رساند و آذوقه و لوازم سفر را آورد. در آن جا حضرت به علی علیه السلام فرمود: امانت های زیادی نزد من است، به بالای ابطح (تپه ای در مکه) برو و صبح و شب با صدای بلند بگو: هر کسی نزد محمد امانت و یا ودیعه ای دارد بیاید و تحویل بگیرد. یا علی! بعد از این با هیچ حادثه ای ناگوار مواجه نخواهی شد تا این که نزد من برسی. امانت های مردم را آشکارا تحویل بده. ای علی! تو را سرپرست دخترم فاطمه قرار دادم و خدا را مراقب شما .[=WebRoya]از آخرین باقی مانده اموال خدیجه برای خود و فاطمه و هر کس از بنی هاشم که قصد همراهی با شما را دارد، شتر و زاد و توشه بخر و بعد از رد امانت ها، دیگر درنگ نکن... .[=WebRoya]ابوعبیده (نوه عمار یاسر) می گوید: فرزند ابی رافع این مطالب را به نقل از پدرش گفت. من پرسیدم: مگر رسول خدا (ص) مال و ثروتی قابل توجه داشت که دو شتر برای سفر خودش خرید و به امیر مؤمنان (ع) هم سفارش کرد زاد و توشه دیگر مهاجران را تهیه کند؟[=WebRoya]ابی رافع پاسخ داد: پدرم گفت : پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: هیچ مال و ثروتی برای من سودمندتر از اموال خدیجه نبود. ابی رافع افزود: پدرم گفت: از آخرین موارد مصرف اموال خدیجه خرید زاد و توشه برای مسلمانان مستضعف بود که قصد داشتند به مدینه هجرت کنند.[=WebRoya]سفر اکثر مسلمانان با اموال خدیجه ممکن شد. آخرین آن ها هم قافله ای بود که امیر المؤمنین (ع) آن را سرپرستی کرد.

[=WebRoya]او در ماه رمضان سال دهم بعثت و اندکی پس از وفات حضرت ابوطالب علیه السلام درگذشت. پیغمبر او را در «حجون» دفن کرد و خود او را در قبر گذاشت.
حضور در زایمان ام رومان
وقتی ام عمرو (قابله) از زنده ماندن ام رومان (همسر ابوبکر) پس از زاییدن عایشه نا امید شد. به درخواست ابوبکر، خدیجه را بر بالین ام رومان می‌آورند تا حضور و قدم خدیجه باعث راحتی و سلامت زایمان گردد. پس از حضور خدیجه بر بالین ام رومان، نوزاد و مادر هر دو پس از زایمان، سالم ماندند.

وصیت حضرت خدیجه (س)

[=WebRoya]حضرت خدیجه (س) سه سال قبل از هجرت بیمار شد. پیغمبر (ص) به عیادت وی رفت و فرمود: ای خدیجه، اما علمت ان الله قد زوجنی معک فی الجنه: آیا می دانی که خداوند تو را دربهشت نیز همسرم ساخته است!؟[=WebRoya]آنگاه از خدیجه دل جویی و تفقد کرد؛ او را وعده بهشت داد ودرجات عالی بهشت را به شکرانه خدمات او توصیف فرمود.[=WebRoya]چون بیماری خدیجه شدت یافت، عرض کرد: یا رسول الله! چند وصیت دارم: من در حق تو کوتاهی کردم، مرا عفو کن.[=WebRoya]پیامبر (ص) فرمود: هرگز از تو تقصیری ندیدم و نهایت تلاش خود را به کار بردی. در خانه ام بسیار خسته شدی و اموالت را درراه خدا مصرف کردی.[=WebRoya]عرض کرد: یا رسول الله! وصیت دوم من این است که مواظب این دختر باشید؛ و به فاطمه زهرا (س) اشاره کرد. چون او بعد ازمن یتیم و غریب خواهد شد. پس مبادا کسی از زنان قریش به اوآزار برساند. مبادا کسی به صورتش سیلی بزند. مبادا کسی بر اوفریاد بکشد. مبادا کسی با او برخورد غیر ملایم و زننده ای داشته باشد.[=WebRoya]اما وصیت سوم را شرم می کنم برایت بگویم. آن را به فاطمه عرض می کنم تا او برایت بازگو کند. سپس فاطمه را فراخواند و به وی فرمود: نور چشمم! به پدرت رسول الله بگو: مادرم می گوید: من از قبر در هراسم؛ از تو می خواهم مرا درلباسی که هنگام نزول وحی به تن داشتی، کفن کنی.[=WebRoya]پس فاطمه زهرا (س) از اتاق بیرون آمد و مطلب را به پیامبر (ص) عرض کرد. پیامبر اکرم (ص) آن پیراهن را برای خدیجه فرستاد و او بسیار خوشحال شد. هنگام وفات حضرت خدیجه، پیامبراکرم (ص) غسل و کفن وی را به عهده گرفت. ناگهان جبرئیل درحالی که کفن از بهشت همراه داشت، نازل شد و عرض کرد: یا رسول الله، خداوند به تو سلام می رساند و می فرماید: ایشان اموالش را در راه ما صرف کرد و ما سزاوارتریم که کفنش را به عهده بگیریم:Gol:

[=WebRoya]
[=WebRoya]بارگاه حضرت خدیجه (س) قبل از تخریب در سال 1344 قمری[=WebRoya]***** [=WebRoya] بارگاه حضرت خدیجه (س) هم اکنون[=WebRoya]

جناب خان،بارگاهشون کجاست؟چراتخریب کردن؟

alone star;700695 نوشت:
جناب خان،بارگاهشون کجاست؟چراتخریب کردن؟

:Sham:قبرستان ابوطالب در مکه محل دفن یگانه فرزانه قریش ،حضرت خدیجه کبری یار با وفای زندگی پیامبر(ص) هستش.:Sham::Ghamgin:
بارگاه ایشون توسط وهابی های ملعون تخریب شده است.
:Ghamgin:

هرجایی یک ردپایی ازاین وهابی های بی منطق باشه؟:Ghamgin:

[="Arial"][="Blue"]تصاویری از محل دفن خدیجه کبری
قبل از تخریب توسط وهابیان...

[/]

[="Arial"][="Blue"]محل دفن حضرت خدیجه هم اکنون:

IMAGE(<a href="http://www.askdin.com/image/jpeg;base64,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" rel="nofollow">http://www.askdin.com/image/jpeg;base64,/9j/4AAQSkZJRgABAQAAAQABAAD/2wCEAAkGBhMSERUUExMWFRUVGBoaGRcYGBwYGBocHBgXFBgaHxgcHCYgGRojGhcUHy8gIycpLCwsFR8xNTAqNSYrLCkBCQoKDgwOGg8PGiokHyQsLCkpKSwqLCksKSkpKSwpKSksLCkqLCwsKSksLCwsLCwsKSksLCkpLCkpLCwsLCksLP/AABEIAJIBWgMBIgACEQEDEQH/xAAbAAACAwEBAQAAAAAAAAAAAAAEBQIDBgEAB//EAEsQAAECBAQDBQMIBgcHBQEAAAECEQADBCEFEjFBIlFhBhNxgZEyobEUFSNCUsHR8AcXYpLS4RYzRFNyovFDVHOCk6OyJDRjwuKD/8QAGQEAAwEBAQAAAAAAAAAAAAAAAQIDAAQF/8QANxEAAgECBAMGAwcDBQAAAAAAAAECAxEEEiExE1HRBRRBUpGhMlRhFSJTcYGisSNCwSQzNENE/9oADAMBAAIRAxEAPwD6DOluXSklywIBI8X5RISF7pU7bDeGy5pbQ3GnLzgZSupfxhB2A/N6jdSVD3GLZWGKTYgtEkynVmOdz</a> 0WHgNIBxOsmSkkSkqUSQ ZTsOb7eEFE2wldIoKcfkR0y2tv4QrlV85JA7slStLFr8ztBRxZbcSSgu2YcQfwgtGTCEyFE7gx1NIwDAdXt6RGVPLAlT Nrx5c1WYps3PNvyaMg3LJkl7s1/y0SCWZnhXXIqCSUKFtiTeIy51UmykoOa9iLQQDcaPrESizkffC8VM0JPCH6kAWNy8F0lYFKKSpJULslWZgdLsIUZFsimOdRMzMCAySGCfPWLZyHszwPOqwlQCilAOjnU8otTVC50A3NgRpq8YJQvBZJJJlJL62ax2feL 6ysEgBrBrBuQiVRLzpsSCNwRaKlApLHisHJYe4XjAOIoJQciWl1XJa5I3MdmU6QolOpseXhHJtUA7Xyi408rwv8AndOcukgpDngWzHZwGUqMYYqkD6pY EUGlZilgo7jWJEpCiTysR63EcCwo8LudPDmPOMKyiqwpc0MVJLjdzcb2hdh2B1slSs9VLWlWwSUkdAbuPKGcmSpSeAFCg92NzzblE5MuYHzm7hmBI622gtICYMcOWojvCg3dOUEEdCTaLZuHFYZwx1DP74IQlWboX00831iAB4SSpg4Y733PKNFBZSZCZaXA0F1C5gJdY01KcyAlYd1KuWGgSND4wy7sXL232DeH3xQvBpIuEuo8me 7k2iqYoQqkBDFUsnkVbGOyKE5cqVoyhyEhVusCVWAy1pY5lAXHEx6 Ii mwxMsADQaeHIXgtXCcUgkcKgnrlceV9Y7LmEKIu wO4562guWkEHhD/AB84jk6l/dAy2Ncom1ik/VAJ0BLl48sLygKCcxuQ4t18Iqn4fnuWUXYkuC2tmtBmVNgR/h1 MFWBcHmS3S1gd9G98USqXizBr6fZfnBvcJNiAfVvfrCWt7S06FlBUMyQXAFvXaHALO0ePfScC0pSh0l1EBR3No foxdXyo7gBwxte3rDbEq2TmWUqSST7LHzuYT4ZPSZxKZYFr7awkpXY6Wg5XMzFJCbgFy4sT7oigJzOS5Z7nW jaQTJp5ZXcqSjn1HSOy6BBCilTI2J0N7w4jdjkmjQQVJcAjmze656RWgSSoAEg6sxHxjsuXPY5TwWGtgBqR4x4zCqbKdsqS6r62LQGYZ4ZVy0qLWDbg3PpBdXXCxSlSnGiUl4lgM8AF3Z2doZzqtILlx5fGISGihPSCeC60rUgptcEg D2grvB/dr9DF8yvlI sA53F29NIqOOS/tJ9P5QqHN384M4UHbo0C/OksNxBiWbUmF2J4gUAkBUxSgyUjUqOl UKOzuHzu9KpzyVpQSADmOV7lSiGv0icnroFbGvmVAdxt193SITFoI4lAPpe8Cy6tCdJpUSblh9wgoEs7JVd7fmxhs1gEQoOWV5PeKA2Ygr12JDeXI9YoqsZCVkAAK8CzdTtC2sxXiyrnolLBHDwuX0GmhgOdjWGcqmyqHeKSoX t/P3x7ukk8MzKOQZjEcMnGYFlYSwFjlH5aEtf2iSicpKXyIASUhA1N3BOzQHUsBRuPjbRr3BHv3icqlUVkmYyW0DOPDeEc1cspQSXCkvmNj4MNItSJR0Hq5b3wvHWw3Da1HUyVoWdIsXGvUiOoYE213AELZaksANfcYlTzXcPbzHvhuIgWGcmmCb5X8bnzePTKbMnLtsOUJ51dkVkdWYh0gEnM72vppE0VlwAVHMU3zX4vwbSBxBsozSoizaeXrzitc8AhRIc2eBlVBSoIzKUp3AJeI97MJIzb7pDQeIjZSyRispa1yxMBWn2geniItm1VsqVmx6HyLRWJsx7qDdAPO sWEr2YA7ACDnBlLZ1SEEOtPENIqVVISCXAa5beBZmIcK1ABXdu5bp RFQqSVBLDTNpppZvONnQuU5U44kDiACRu59dYM cUkIIKmXocpIbq0DfOAU WWlWVJ4srIJ z1MTp69ZDhISSLgOw6Axs4LE59clKSshail FKCX8o5SVvfSwoS5iXLcScpT1Y7RGdUK1e hDn0iMyuDCznqs jQ2dBsEHIAyrgc94qlLZRcWVZ2Zh8Yo XpzNkHq8cn4ictgAdrw2dC5RlLrU8lDyjq61IcmwhOvEMiQeHMBr/KA14usgDhBPJIv6weIg5R4muQ2a 7MdYoqcbSlKsp4gLZtPPnCsVM1wFKHF7KcgDML MI8XrFl2U Q5bDQ9Yzmaw6T2sUscNxo7b825RD ksx9QQLHm8IsD/q76uTBBlDMRpcGDfS5g2b2nmMUliPEwuqsaSoZlSgsizNHFpBu2 kJsSrpclV8xJuQBZIdnPSNmdjWRaK6SQWpQ rAN74GnYlk/s6Q xMWqrUBZSVjNlzNuE8z0hZj3FIWvM4Adxy8YW7Hsi5OKTHAyBLuLKL8uUMDJmBJAB2zAcQ00tCGgl/8AqZlywyEX0BTpGmlBhawN7RSDbEkij5WpORLZQpy/s6Fm11g1E4KSSwJ8REFjMjw0s49IBTMShZcO4DDlt67w0ri2G2Cz1hwJSihR1BFubpJ98M6mifMQhS39H23sI7hKSqSO9ls2hJBChzd4LmrlJUAEluSU392sc8mrjoHoe7TLSVpOY6ln MXEyOQ/ci5VQjTIu43QQPCBjP8A2DC3sFhuDUU5aVzQWUSyCpycrdNC/KGdFS1KMwmLQt2Z9QNx4QxXismUgBLBKbMLn0GsWyZqbkFJJ /nC2j4MZ3FSKWclTtKTJTdTDiPIRQvXMAxPJR Dwyr5gUFIFkjVtzCaTUhmD2t5xzznZmSOz2UeJL82tF5pZKgFFF7ByAdNL6xSqfpc3HvizOCB8IZSNYhUYZKUpS0EJWWuklPrCubSp70qM8J0dOR3bx MOCh rRNSLAFINtCILZloZ7tMpKBLyhk6Dq4ihGKMBuwvF/bFLoS40I0hRLo1FIbcOzbRx1W8x0RScR9SYklr2O28SOOSky3Wtvqm13J0AjMppls5JKd0g5fWL6GhSFlSkpS9gHzEdSTZ9oaM9BHEfy8dQZhStISdEk 0eoIFonUYkkBaE8DJBSW4lK34tjFFHIloYDKFHcb cXzafcfj6xTOaxVJqZmYCYsolpPDd5iwzsRqeUHCuUkKWtDD6qfrAczt5QCiapL5j1B6eMU/LTq7/fG4hrBmJ4qUEKRMSUnhZWgJZlW1Z9IlQGoM3NMqJZQkM0sEhfMq5QoWkJObKkEvdvXWB /AUkBITlulrC thrDcb6Ayj3F8WZSpcsJXnAKQlgzNmKmiNFWKM1Wa30Y0JI9rnvAUmrCdJbOLkAD3xybUhuEZPfG4lxcqDqfEfoA5ZiphofaLesCVOIkywELKSedy24J6xUmsLF2PWLpdHnRnUcr2Tu/KGjmlsLKyKJHeqKlAhKVKGZQT9UDa7i 8SnYxTyQWzLI5JUsv1IBhqjAQZagtT5A7CxI1veBMTxnuZSMiUjMGsPZ6NFJVVDSwsVmVxdT9oJM0shRz/ZNviAzRCurliaEAMd7ajcg6ACJ4JNl1alompzm7EIsLc/vjuKyMskAhUwS34QohZGgbm3KNCSkrhasyj56Bd3IzhA6kh3HQR2oqMtiWAjNVVCSpRUMvKykqQRYBtHA3EU9wlV5ilr6KWfhpCt2KJXNEjH096gZnyhRU120aFqsZzSVqH15iyeerD4QOEoyAIypHIW/1hdUysiAkcyfM3jcRmymswaYyEE/l4uqhxA3v9whVh84pbYWeGs6qGp8o64u8SLWoPMJ0hRVUEuYvMqytM2rMXDp0PnDGpmOWfUX/C2kLa9UvjStYQVjgckJFuhD EBmQJX4EibZMwZ0uVqNyoHZRDW6DlEF4TJlpSFrWRoApRyOdgNx4xOgreBkSwSCUgoH0ai3tPy8YCqU1SCUspall0rSApKbez08YAwzEhCVlQAcs/gPyY789IBIKkgtbx2DdYqw5SiyZhGduJtP9YD bXUoGSJi/tqDAJbhY84aMmtgS1HeEYvMJAyZgznZtm8XhscXlqzBcohtT7Q/GFOB4KqUGSRZItrc3Nz1gmbTzAVWcm 48nit3bUm7GxpZ0oS0pIDgMeH0YRTlBUnKMpd8zBPv1iqgqSUJK5a0kC7geV94IFPmLpFj4X98c8kmOmVCqUgfSIzl9UqzH0jnzpK/a/diaklyMpDcxbx6xWQvmn1iWWxsxvF0yHBypcaG1oomLRLJKgH1A5xbUzykLOyQ77PCpEoqdStTeBJ22KJElqLKJs9/WMrS5lKUCohL2ZtY1VbLdJuz39IwldWqkrNjrmDGx66RxVb3RaKQ67li/eK6iGMqUCkNb74RYFWd WJGcMSXDN47mD5uPSEFkzAtTsQDBuwWRfPmKRoCSYtoahSnsbavaOyu8mMcqkPzbT879YJAAe4ZmbQf6wU2K0jN9sF/RJD8WYQJh9UX4Q7hndmbpvBfaZaVyiUsooLWBeM/IrpYmhJUZaC2Y5SNISesh4uyNJUJSUuooBNi9n5QMqbKSlgvOobBJYf82kIxVSZk7jUlLqPGATbYgeDQ3wueAtSSkd2WZeYAKPMvoGa0DdmYyp5CNQeJnD8vhFpQSCyXs5YtHautpwMxmJDbAu5AGgAhEO1pKlHKSOTb7bgxS1hUPUpVlJO33wNUTAAWGl4VnFqlakEpCUbpDMoct7w0TikpcsKyPxgEHUA8wIpGm5aIRysGdkFhU9md0HUO3rGpXTSwfYQ/VI/CFNMmWghSEhNtQLsY9LmCaFnMXSSEuXB8o6eFlVmJnuOVSOielhFBl62T 6Ix83HpjaocHrtrvaI03aJRJCspfSx/GFyJmzAsuUETl94GQFlvVx5fjGmpjnyKWgDLdIAe20Iz2gOZihHI2eCBiy/sJbq4h191WRN7jisqZaQyiB3gZ9CPOMpjuHKOZcoAg8jc2aCp2MqSxCUB hN4qX2inBmEu/7P84nOCkNGVgfspQ5QqZMORb5QgudtW0MNaKQgqC12UkniYg66NyhLU9tJiA5yeGW3xh9gWJCpl5iwV9n74elS8ECcr7iztIeAqUQxVpzflGKrsQS7pSA1o mV3ZmXPSUzCcruAg5W69YxnansYmQpJlmatKtN2PkINSErbFITiIRiJPCUjm8V95nmJyjMBreK1olgkKKg1iA7iLpOJpDoQkgfaPp6xzxiyjYZMqxfLt6xTU4isIAe53hfILoFtN31Lx3E6kN4NFpPQnYZU9YpQdx5xGbML8QCx1ZoEpZKVJBzFunPrEvlCQvIS2lztCxbDYvUQyVLZZSbfVA6ZQbwNOxsgEEs zwur6tPeKCAWRY PTpCVSMzLfMtRLI1by2ilmzGhoarMsahyW/GNAmoYMx8TGS7NYLNXODvlRxG4GxsI1FTiUsFKUhaln6oSSx MVjGxNu4wwtcwHMlVtMpu8HzsTW3sg67t0uCIFkLUEJC0lKj00HkSx8Ytk0feKy5gLi sXXw7kvE01NNmKSClKVHIGBUL/gY5MoMrTJjBT yhy3jzhXiGdIaUpCJ1mI0OX7ucG0mKzHCpshYUoMco4Ta982kccnqVJVuIhZSCpgHckFNh8YH7ySfrH0P4RGTXgzlESClCQ23ET8AICXVTnLSgz/AJ3hLhN9iNSZlk xz 0/3RORrlD2/COS5RyNuIqzAEi7hvAWuY522Wscr0uQDYEN484yVXgcxRJSApGgcsW/CNCZZMwqKiUtw9Hg9I4AA0BwzbgzWPn39HVB2l /eJJ7PLJGaS/LKQC/UvG/RJ4gCLRWAL6CCqKM5mWpKaqQtOZzLf2VXbbUatDpRVplJvtY JfaDUJG vviKlOdG5PD8JLxJuoBTqFai6hFvyUEcWXRriLZkzVrdYgUNcm3hFFTQucGVhEogEy0lv2REl4PJNu7Sw0tFxXbVouKgH MNw4mcwJGHywSBLTbTpHFUsv7CfQRfOm7ka 6BJ8ws4sPz6xSNJC8RnJsuWkHgD7N GjRCrw4KkpUAm6dgz9bQtqa4gX2t/pDn5ZLEiXmUkNwnY846IxUSUpXK8OrPoLlSlpOU6eXuhhNMpMrLm7stfcufvgDCggpK03QuYGOoYWPvjR1MqSpBACS3hbreJVdykDG4th8sNMCsiiwU9gXDOxhGatKbd4gKci3FYc20jV1UmXPQULCFXsFBw46GFaaJKXQJaE CQPgInOOt0OpC2TTFKgQsPqdNOesEKmJP 3R5EE DPB/yBA qm3QPE00qXHAh/AD3tCqILidUh2ZTjXX4RUUjQry YceLxoUySHaw6QFUYYlZzLSFX1Ic/hDKJrmTndyt0d6lS353g iqlyFuAx3bSD6vCUKdORN9Cw/IiFDhqSD3yypuViQOcVgrbE3Ia4d2tKiQqWf UPDybi6ALlxy305CMxKlISPo1lDm7398TVJLO7vzuPGKZkZJjKpo6Sovw5xvofMbwkxDssE2KQUk6j82iuqWE3 BZ4swztApGYLLjZzp0eN92W4PvoRzexuUgS121ZV usDTuyExRcrSn3xvqamROlCZLt7r8iIAqaRSLqsPUQHRRlVaMbI7KTZYPGMp11HwMBL7FLCsxmWJ4xfiHLnG6SL6epizuhe3rC8FIbiswH9GZgKilYGbUZXt5mISexwQykjMRvp7o3SqdOthHBKDeEHhjZzK01OpFkskr1G/W8aSTKlIZaUmycpOqmjnyZyNOloJCci0sAxDK/GNaxtxVV4nKCyJZVKIDOCWJPNJeGEmlUJgUucibwk5Qe7Kgz2UmxjMdocOAmmZ3jIBZQL2ewJO8H4JTkLTlmy1IFiULuA32TreISqO1h1A1tDTSykrTLGZQ4uI5gORfT7458oRLYFFxoHAP4GDBgMsEnOp1JYgE5T16x35slAAgAgc K8cvEaKWFE3EkpUVFZBf2AAfhaE6 0Zc8MzXkI0lRQhYGRKPh42gU4WftzPUfhA4jYLDntB2s7mZ3SZapsxQfKi5AbcM78gBpyhUrG68uPkRuz8fLbpEsFUg4tVL/ZTl8wgH4RoO lylKExS3Lq4UlT9GETSlLW57VedHC5YcJSdk223u1fwsIpOOV4JagdzpnESVj2Iamg8OMRovnSSVhGcpUzjMhQB84M7oA 2lXMc/WKxi/McrxtG/ xH1l1MiMcxAXFAf3w0V/O9ef7Af342olJe62LWFmi1VCrL9W/Iw6hLzMHfaP4EfV9TDKxuv3ofVYiPz/AIgRaisP2hGynUxAubQoNQlc8ykLCSEgkHU63bcWhuHLxkzd9o GHj 7qITjtcP7F/nEc fq4C9EfHOPwjVTKZKSgGa bQ5erQQcKlgkLnXfYW84ZU5eZi9 ofLw9X1Mccarv9y/7giAxquH9j/7gjUplhSikLDgG34RXMo7Pm25Nf1tGyS8zN36jssPD1fUyqsfqxY0Y00z  BpmO1J1prf8TT8IfplrUAtH0g5oUlTebwQvA1TAkJCgdTmHxvDqDt8bD32j8vH93UxprqhT/8Ap/VcUVtfNUlQVThItfNcbepjbo7JEnjmC2jA2v7jAv8AQ8d6Lld3Ys3m2ogOMvOxe 0fl4 suotwzFquTLlpTROlAZPHq93bnFtX28qSpSFUiElvZzsQPvjUmiVooAHZlabcozGI9lJ6lrXKKXLMVKGYDxgSg/OwrG0b/wDHj6y6lCMeqncUY/6g8YhPxuqWzUqQRympP3w8kYUsS0pmMDYuhT5jfW1omnD0Isoi/Q/HeEyy8zG75R Xh79TNHEqsf2a/wDxBE0YnV/7o4/xiNQilSlJKMuuoS/q5giVKCwOJ35Br EHK/OwPG0fl4e/UygxKt1FHblnEcOM1Y/sg/6ghj2ix1NHlCyFqXpLSHXz0HxiOE4kmdLCpkrIpT8JupNyBoNw0bLrbOxpYqmo5u7xt cuomOM1BN6VxyEwfdAxrJ cqFMzjTO48Y0EyUgLDApPIGxiqcM6TsNngTTWimxIY2i98PH93USqrakJvTgD/EB7nig1c/Tubu/tD8iNBUUa8g0tqRACgW0I6Wc8olGEvMy3fqH4EPfqLl1882EkJs2oPxgKcuYAXl5RvfSHtOo73 6BK6cAgkDneKcGVviFePofgQ9 oJg OzabOQAtKhoo2HVw8MZPb5a HuZayrYLZ/dGdTNzOCLWHSH H1sgJSChBWALWDxanCdvjZGWMoX0w8ffqTn4jPs1LlfTjcerWjwxeoH9mH70FIx1ZQT3Ryg8wp/ADUekZxfatKajIHY6hmKX8Ytw3 Iwd orTu8PWXUb/OdQLfJv8wjisQqH/8Abaj7YgpNS7OoX0EEGaGu3SDwZed wPtCh8vD36in5yqAw T/AOaPVeI1HdnNIygD2s2nWG5LsAPEwNWoCpSxNLJA6l26QkqM0vjfsNHtCg//ADw9 piMRxiXPSpK5wyqbhewbeKsNrpMqZKmd4lZlEFILbbROrTRkZUJSfBLH0hWcLQV5ZYCVcz/ADt5Ry5PDMy3fKX4EffqfSZX6Ue8smVLLft//mDhj1YA4owxv7YaPjMibMkTCEMVaEZXfo28fSuyNRVdyoz5fdpUUiWlRyu/IG48ISeHe6ZljqG3Aj79RzJ7TK7xKZ0oyirQm6el4ZmrHSM72mpFpTLzWBWGu94P aZ/P3xGEJXaNjVSdKnWpxy5r3W60/Mz3biStE qyKUAhSHY6ghIGnWNPj2FLl4d/WTBPl06SVBftNlzjxbNAs7Ce8rauWoDWUS5YWXLUb AMaesw5a5ExBTqk7uOQGbWFi9Dv7RmlKmuSi/z0QL jxR QShNBmFeYgqOYhJPDc3ZoLVjMn5caMyGHdBaFXuq ZN mUuOsBVUqbT0meWgK7pCQlKS YBgQG8DpyjOUPaCbVVVKn5JMl93MUQpTnhVLWCHKQw9n0iqk R5nC4kpztpqfQ5q5CQVqlFISLklmA8YlhmNSZqAqTxI1zA6xlu3NPONMrKhUxOeWVIDupAUCoWu1m8CYx3Z/tTNkJUinpJqkmYSgAqIS7cPsly8MpSFp4TPTcovW59cXjUvMUpYr1ylV20Jbk 8JZ9LSJrEVRChPUhSAl3BZnISdwOVrmPnk2bWyalFTMpJomurMpLkLQoMEFgQnLb0g VjM6qq6d6WbKUlRZasxGUoUCDwiz5fSGzNjvCOGsXpbXVH0pFUjTKRyBt4mEmM4/PlzZKZNMmYhZyzFE2TcMX23L9IIr6tcmStYWeEMH0dRbU7ZiIskUGUJQSFkD2jqTqT5lzGzSOOCjH7zV/AtRVyiTZOc6gMFN4 ERXWpmJmJQQvJwKS90ul2fmxBjF45XTKOtmqEpU8TkIUEp/wBnldJ0SbHn4wqpu001E2dMFHPHelJIGYMoOCr2NxlHlAcpHTHBtq65XRrMBRIo5UxMlQEtK1GZnV7KmFiegywdh Oonp inhTahJduXWMJTY43fA4dNWiaoLKVOQFMAT/V6kgGFk6omInpm0tLOp1DVLKUlXRsgYHlCanT3Rzbcnrz06n1tNYoO5PncHxhNNxaajEEh2SuQqwsHStL oI9DBnZyd8okJnTEKlqU4KCdwojcA3Z/OI4lhWatp8oYJRNJ8OAfEiMrnFBKMmmM01yydW8IgaxQ sCH8fGJpk2IF2/P58YzfZuRl VISvOlNQpumdKZikvzClGGUXzJxScW Q m42EzEhg6gWb3noLwlNXWKXnmGVKlJmKdIdRUn6hc6H cKe0s6fTVCZ0uUqbLVLyqABdJCsz6FncekJ19tprv8lmAtd3 GSGSaerLwozy5oJO59EoMQE8KSMvA2h53Dja0CYXjkuZWLpEl5iElRIslxqkb5g4eMJQ9t1ypk aKUgzkoBDkJCkuM3s7gpDfsxLBu2JRP7w0ZmTUI7sJQ4ZJLqUrhJUtR3IEPmWxRYGVm3y018Rp2wklFeiSmYKcVCQV1JBKlG6MgX9UAJSLNdQfWNNQ4B8mloloX3gSDxG5LqUp9OreUZvE 3BqJapc3C5qkkEXKrPyPduD1EaX9H ITptIBOSsGUooSVhllIulyQHIFna7QYpNi4iM Cs2lt/qQnAZwPIHfr4mE3ZiWDImIUokS581IUbqLLJD phl22o2EmalWRSZ8tkfbK1CWofuqPpGXGOTqOZOlfJlrCpqluH tcj2TuTAloyVKi5U7Ld/4NF36UzMuZyEuQ7MHYG/hFWOK jK1EISA5INunmYUYHixn1oWZKpR7pQWVOQviRk1SGI4vWGPa hM6UECaJTLBIIfN9kahg97QY7XElSUKihN25iTBquYtU26kgFLJUn6pTq2tylRgDEquZNninExKEke0zZv5/hBvczqBQmlC6jvU5Vm9lJNtjZifSAq rXV8PyVSEkh1G4Tdy3CIF3ax2RpxU JG2Xnpo di6XgpljLctdzqd2MDzaFCVhZPGSQAL7co4vFZsngmy1TSLJmJUQ420BvAU3FFrmIJlqSpCnBL2cX2h8y2I93qtud9GnqmtQugxhclawAFjPfMSAzPYDeAMSxSXOWlRQEqBLgD0vHZ0ta1rIDuX82ECmWQSyCSehaGvLY5aqjnuvp/Ayo 0KZYCV5yl9bFQ6Aco0nywJAKiACQADrfSMNPw6aE5lAJAuX6wWrElKQEGUdmN7EHXSKRquOjHp4PipSW2tzc0sx3GkRrZilyVdyELexCnAyg8RHMwLRqJSpjdjtpYwoou0k2nAlrp1KKBlcOHYM/smLVZpaMjhqDnrGzae3 RHLxoob6CWpjqUEHX7UPkUtPNlJmrR3YsrK9z4j7O0A4j2i7xJSuUrKzJGZgD 65gdWIvLKDJLEAPexG7NzvHHGUUz0Vhat82zv4Nbepr1drqdMxCZsuWpSDqUXH/MBreDO2M RVUoyrKSmZLLCxYqCSeRYKJHUCPns SqYc4kqCQ2bXivc6QVWY0VoUjuFJzBtTblZvCKcW6aaC8FklGVN6 OqN920SBKkMG lSPJi0agyFck sfMqvElqlSkkuAoKY6iztGx/pgn 7VGpR/qS/QXFL/SUb85/yhbiPZcYhiFbK70y8uVT6gsEWKd42NV2cTMoDSCYsfRhHePxEpykOd3a45EiEeMrXQ4jMqFS1TJNQB7AcpICbbB3Gm7nlBSv0mSrNIqOo7tN/88efGUY3TPTxVHEYjh1KKvHLG226VmNey3Z4UlMiQV95q5OoJvlZ7JGwhlVUoUgpLh7Olww5vsYy/wCsuQ9qaoHTu0fxxXM/SNIJ4qepb/Cn OHzw5nC zsZJ5nB xHGuz2KTPopdTLTJNitsk5uuWxPhlh/gWAIppCZCHZLupVypRupR6mEP6xpVvoKm37CdP348P0jSX/9vU GRP8AHB4kOZSWBxso5cmn6GtlSw7AEgWzEx2qFtRr06kxkv1kSDrIqTp9RH8doumfpHpT/ZqvW3Aj ODxI8yL7Nxe2RjLG8BTU08ySo5UrFiNjqD6tGLR2cxiWyEViCgBgpRBIHLiQT5PDr9YMgO1PVF aE ntxxP6QpIf6CpN3HAi3 fSM6kOZWlgsbTVlTuvrY5hnZOqkJKxVpmVE1aBMWsEjuwS6Ug73J2EPcJw1cmWtJnLnEqUsKWbgEuE5dgIQSf0iSmIXT1B5EJSPdmjv6w5P8AcVHkhPxzwOJDmCeAx094fx1NXNXMKDkAStjlJuHaztdn2jNYCqoNVMTPXMWpEtCVMnLIKi5JQXcnYxQv9IMo6SakX2Qm/Q8cSV kSSQQZFTf9lP8ekHiR5gj2di1Fxyb/VdTSEgWbwji76asQDuH5Rl1duqcgD5NUMNBkS3/AJx1Hb SAB3FQ3LIn OM6kOZP7Lxfkfsdx6kxJY7uVOkoQqypgCkzQPBz7m8oOwfAE00pMuWSRqonVSj7Sj1MA/rAk3 gqL/ALCX8zniP6wpY/2NR14E3/zwOJFeJaXZ NlDLksv0HFRJLvoTrvYaXhZVynJsYo/p/KJdUmoPTKlv/OBlds5JciTPc/sJt/nh1XiQfZGL8j9ULcQpSRMluyZtgfsnUeF4s7MSalVZKmVKEpMiWpIWksZz8KSWPEAHOm8dq 0EiYGMmo8cqf4oEkdo 6zZETA 6wH MM6tN63LU8DjoRcFT3/ACPpKMRUlgtrnZz4aQLiHfnMZSkBR1TMBKDyYggj3xnEfpBllnkzlM18qfP60E/rBk/3FT 4j ONxYcyP2XjE78P1KKTsxVTakVFbOSZiC8qWhzLTyLFr3MNcQSc11JCjv8AaOwaAT kGU79xUf9NH8cSl/pClDWnqFHmUJ/jgKpTXiPPs/Gzd3T25AWCUE6WlaZ8zvVFbg6ZRyY9Xs8GqowSScy3sHuB5bRWO3NOTmNPUv0Qj OLf1hSP8Ad6jp9Gj OHVanbcnU7Mxk3dw/gHVR6ByANb 6PTZDjKTqX8Ys/p5Tk3pp55fRo/ji4fpApv91qP mj OHVenzF ycZ5H7Cg4eAbba3ilVEhyCHB5w6/WFJctTTgD/wDGh/8AzilHbqS7qp5x/wD5IH/3jd4p8xX2TjfI/VdRWqjTdhp4NygWppSRwkAjZQce68PJnbGkJc0k9/8Ahp 5ccHbGlAYUs/X 7T/ABw/eKXMy7Kxqd8n8dTHfM82asKnFOQHhQgFifOCF4fMM4KzhKGbL MaKq7SUi7/ACeqSf2UIb0K4DpsWpE3VJqlnYFCG/8AOMqtBeJ0PBY9/wDXpa1tAKZOYkAuRyjyqk6uHAMMJnaGmVlCqSapIJfgAUPAhcWSsZw7Q0U9XikH1 khpYmk9mc8eyMYv7H7GMpK1EyapKg4Cgw2dgd4dylM4LfnSH57T0eXImjnISzMJSGPjxvA9NjNCgv8jqH6pBHoVxOFenHW477Kxj/sfqhNmLR4sbteNCO1NLnziRVaWGRGUeWaBa/G6WaC9NUA7KShIL9RnYxTvNPmL9k4zwg/Yz1c3DbcQV8oMdlYeqpmIlSUTNXJWkJAA3sTGm/oF/8AIf3IWk885SjtoWxsXRw9GlP4lmbX5tWNbW1yJQeasJRo5JEXIYsoAFJDpN2I2MAzMPRmUCVlS3dlEAEhnA qRzhLgeBVveIROWvusi0KV3pf6JZTLVY 1NQtzt9Hs8QUbnnXtsamWQcxUMzEFJAynr4gRNSQUuz3 P3xlMJwCv75KZ6lGVlWgqM1QJ7tbypliGVMSo5mtwDSB8LwOvlzpaZilGWDMSVKmcSghYXJU2hKgcpNvZ2g8M2eXNm1krBIZNz7xppzgeZiEvIVZhwqYs2vKMZi8 rFVJUiXUJQwK05wEkupISQFNZypRPJI5wpnYIsSq3LJYTEKVKDZV51S1JIypOVgcjK6EknWNkS3Mpy5s28m6wLDvLjS73S17lo0soIOUJZ7jncWJ9Y Q03Z rmSqcICgtEiUgl/wCqmJnU6yrXTJLWbO7NvGo7VUtZOmZ6dFQkiTVIzJI9tkiSpLK4cynbTS 0HIbNJ Jt5CA7Ely9vDdot7gPdm5teF2CUeSUCqYozFIBOdTqScozJFrXvvqYtqK5KAEuok3c398UsgZnzFNRUJzZNSLXs8Sk1D3HDzcWbeFfaCrUKlWUHRNhppFEipWwJKgeTv6xzOSuVzO3iOZOJSC12tvw69IvQkMGY8t4Srq1K9sghmYgH0tFfyo7W2HRoVyDmf1HyJiAeZO3KIzZiACS hNhCRM43cXezOHjxKmIJI55i48hATBmlzGIqpbvxX5h9Y58tk5wMyHez2L6AQjrMZUlmu3TSMZOxXNPzG5QX83tFYq4HN8z6qqU5IMvT3fjFaqVwWDblrGJUVX3ktK3cMCbXBO0FSzdtXvy84OWVxeJ9QeVQDNdmI2d/wCUQqMKKt0ZeqEqf1MHSZRNj7PPSKK5aBwkrFtQCR66QXoDM34g9LhSN0otoychfmztBElSWZLEAlJ0sRreEuK4jUU6kghC0r9kj2m6jlAGBVE5E2oChlQuZnQFbAgA  E4o1pczX5A38tIs7ochCX5xIcFnPLSOS8VJXlZSdiojh5W6wyqxYtpc2NzLHIRFa7XS42YCAJlW1gCW3EQ XvMS6lIbVIYhXjDKrFAtLm/UmMZlIPsEm4b/UXjsrGJZP8AVkX5uR4iBKnEMhbKSAqxDGx EQEzOvhl5W sbP8AziTnJO5RfVv1YUe0Mozu5IIXlzttldnfm8FfLkixFvWEFRgyDP70uGTlza23S3KDJaFAcBUptLM8HiSEdub9WGysYlrUoCxSeVvXeLDiKQzJd/LzjPU9CAeFKwc ZRUbPyAeGVRMmZQ2hfpG4kjK3N pfO7US5c1MlSWWtKlA2Zg34wYMVQBcpaMVXYYuoHeqGWfLVwWHsAXD7gwTh6VkATFJQSWy6m/KGlUnyGVvFs1HzvLvwghtQXffRolIxmQuX3mg8GNtXgGThC3KVLLAWI0iulwcy82UBO76pVzcc4KdTkK2k92MjiqQAQnXcxXMxgJJ4H8G  Bp1IolIKgNxYBoKmywFZUqc63b1B 6FfFvcZTVt2DYd2plzkZkJF3DciC0XVeIKS3Cm 4haKAd5mAAB2FvElt47V0BU9yC1jCN1GHNFbsP d1AFmfZxYwH/TMjWWPfFNLhWVPEtSn0vYDwgz5nlcvdB/q8xJOD3GVUrijkiYcwufWPR6KyFBJ05TTDmLsq79YGwyeoyUEqJPNy pj0ejDAmIzlZvaPs8 sHI0PgY9HonIy2GnZUfRzP8AEIZS1Hu/OPR6HYEA4Hd3vve rvF2IJHBbePR6NEJlO3BaqtbhGn GBqM zHI9HE/iZVbFiR9L/y/fDJYtL8/jHY9DxCBTyy7dYAWri849HodCPcRz1l1XOhhBKHGY9Ho6Ke5OR9A7FzTxBy1rPaNclIYWjsei/iSLufhHkbj9k/COx6JTKIw3bM5ZslrcB0tDynSDLS4fhEej0cc9yiBBqvozRGqNh4/dHo9ACQphxJ8Ipqzxn/DHI9GYUHykulJN Ew5b6PyHwj0eiyJyBpSByGkEy/Zj0eixMEa584pq9fzyjkegg8DtIn6P8APWE3aVXEjxHxj0ehZGQYJ6gkso6czF BzSULck8adT zHo9BjuMPUJBSXD23hPUax6PQzMiRGnlAVIs5plzHo9HVR2OWpuNcJGvjBCtY9HoWruClsf/Z)
[/]

سلام.ممنون بنت الحسین جان.:Gol:

بنت الحسین;700205 نوشت:
زندگی پر بار ایشان پر از درس هایی برای زندگی مشترک هست
در این ازدواج پیامبر از نظر مالی وسوادی در سطح پایین تر از حضرت خدیجه قرار داشتندولی ملاک برای این پیوند آسمانی فقط خدا بود
واینکه اختلاف طبقاتی که امروزه زیاد از آن یاد می شود مشکل محسوب نمی شود
و در راه خدا اگر مهجور شویم هم باید به راه خود ادامه دهیم

با سلام و تشکر از شما

ملاک در هم کفو بودن از نظر علمی، سواد خواندن و نوشتن یا عدم آن نیست، بلکه سطح معرفت و فهم است، و پیامبر(ص) اگرچه درس نخوانده بودند، اما به معنای پایین تر بودن سطح علمی و معرفتی ایشان از حضرت خدیجه(س) نیست، و البته مراد از امی بودن پیامبر(ص) بی سوادی نیست، بلکه درس نخواندن و مکتب نرفتن ایشان است، و دست به قلم نشدن ایشان به این خاطر بوده است که قرینه ای بشود بر این که قرآن نمی تواند از طرف خود ایشان باشد.
همچنین در مورد اختلاف طبقاتی نیز باید عرض کنم این یک واقعیت است که هم کفو بودن در ملاک های ازدواج یک ترجیح است، اما اگر ملاک های دیگر به قدری پررنگ بود که این ملاک را تحت الشعاع قرار می داد این فاصله طبقاتی نادیده گرته می شود. لذا اگر شخص بین دو نفر مخیر باشد که در تمام شرایط مساوی هستند مگر اختلاف طبقاتی که یکی از نظر مالی هم کفو است و دیگری نیست، طبیعتا باید آن هم کفو را ترجیه دهد.
در هر صورت این ملاک به تنهایی محاسبه نمی شود و باید در کنار سایر شرایط قرار گیرد

حبیبه;700232 نوشت:
مسلما حضرت خدیجه کبری قبل از بعثت پیامبر صلی الله علی و اله و در هنگام ازدواج با ایشان موحد بوده اند حتی اگر از روایات تاریخی هم برای اثبات این

موضوع استفاده نکنیم ،اصلاب شامخه و ارحام مطهره که حامل معصومین علیهم السلام است را علماء اعلام به موحد بودن آباء و امهات معصومین معنا کرده اند

پس حضرت خدیجه کبری به عنوان مادر معصوم(صدیقه طاهره سلام الله علیها) و جده ی معصومین دیگر باید موحد بوده باشند.

با سلام و احترام و تشکر از شما

اتفاقا همین قرینه نیز به ذهن بنده خطور کرد اما با مراجعه به متون کلامی متوجه شدم عدم بت پرستی، تنها در اجداد پدری شرط شده است، و از نظر مادری، همان طور که اشاره فرمودید و در روایات آمده، متکلمین تنها به «ارحام مطهره» قائل شده اند، یعنی مادران انبیاء و ائمه(ع) انسان های با دامن های پاک بوده اند(کشف المراد، علامه حلی، ص350) اما نمی تواند دلیلی بر موحد بودن ایشان در تمام عمر باشد.

مسلم;701861 نوشت:
با سلام و احترام و تشکر از شما

اتفاقا همین قرینه نیز به ذهن بنده خطور کرد اما با مراجعه به متون کلامی متوجه شدم عدم بت پرستی، تنها در اجداد پدری شرط شده است، و از نظر مادری، همان طور که اشاره فرمودید و در روایات آمده، متکلمین تنها به «ارحام مطهره» قائل شده اند، یعنی مادران انبیاء و ائمه(ع) انسان های با دامن های پاک بوده اند(کشف المراد، علامه حلی، ص350) اما نمی تواند دلیلی بر موحد بودن ایشان در تمام عمر باشد.

سلام و عرض ادب:

آیا به دلیل مادر معصوم"حضرت صدیقه ی طاهره سلام الله علیها" بودن و همینطور جده ی امامان معصوم بودن به قرینه ارحام که جمع مادران است نمی توانیم این خصوصیت را برای ایشان اثبات کنیم؟

با سپاس.

حبیبه;701893 نوشت:
سلام و عرض ادب:

آیا به دلیل مادر معصوم"حضرت صدیقه ی طاهره سلام الله علیها" بودن و همینطور جده ی امامان معصوم بودن به قرینه ارحام که جمع مادران است نمی توانیم این خصوصیت را برای ایشان اثبات کنیم؟

با سپاس.

با سلام و احترام
دقت شما در خور تحسین است اما باید دقت کنید که اگرچه تعبیر «ارحام مطهره» شامل مادران تمام ائمه(ع)و مادر حضرت زهرا(س) میشود اما دلالت بر عصمت ندارد، همان طور که به جز امام حسن(ع) و امام حسین(ع) مادر هیچ کدام از ائمه(ع) معصوم نبودند.
همان طور که عرض کردم در کتب کلامی نیز به آن اشاره شده این تعبیر بر این مطلب دلالت دارد که هرگز دامن مادران معصومین به انحرافات اخلاقی آلوده نگشته است، نه اینکه معصوم باشند، مراد از مطهره، طهارت اخلاقی و جنسی است.

مسلم;702511 نوشت:
با سلام و احترام
دقت شما در خور تحسین است اما باید دقت کنید که اگرچه تعبیر «ارحام مطهره» شامل مادران تمام ائمه(ع)و مادر حضرت زهرا(س) میشود اما دلالت بر عصمت ندارد، همان طور که به جز امام حسن(ع) و امام حسین(ع) مادر هیچ کدام از ائمه(ع) معصوم نبودند.
همان طور که عرض کردم در کتب کلامی نیز به آن اشاره شده این تعبیر بر این مطلب دلالت دارد که هرگز دامن مادران معصومین به انحرافات اخلاقی آلوده نگشته است، نه اینکه معصوم باشند، مراد از مطهره، طهارت اخلاقی و جنسی است.

با سلام و احترام

خیر استاد گرامی،بحث موحد بودن است و منظور عصمت نیست،حضرت خدیجه سلام الله علیها موحد بوده اند(با همان قرائن)

میشه فرق بین مطهره ومعصوم روبفرمایید؟کمی درمعنی این دوکلمه گیج شدم:Gig:

حبیبه;702528 نوشت:
خیر استاد گرامی،بحث موحد بودن است و منظور عصمت نیست،حضرت خدیجه سلام الله علیها موحد بوده اند(با همان قرائن)

بله درست می فرمایید بدون شک حضرت خدیجه(س) موحد بوده اند، یعنی اگر قرائنی که در پست های ابتدایی به آنها اشاره شود ضمیمه شوند یقینا موحد بودن ایشان نتیجه گرفته می شود، اما ببینید اگر تنها ما باشیم و تعبیر «ارحام مطهره»، این تعبیر انصافا تنها انحرافات اخلاقی را در مورد مادران معصومین خارج می سازد و دلالتی بر موحد بودن ایشان ندارد، دقت بفرمایید: طهارت وصف ارحام است، طهارت ارحام، چه ربطی می تواند به یگانه پرست بودن داشته باشد؟ به همین خاطر است که متکلمین شیعه نیز تنها «عهر امهات» یا فساد اخلاقی را در خصوص مادران معصومین نفی کرده اند.(کشف المراد، علامه حلی، ص349؛ ارشادالطالبین، فاضل مقداد، ص305؛ گوهر مراد، حکیم لاهیجی، ص469؛ الالهیات، آیت الله سبحانی، ج3، ص309)
علاوه بر این که نمی دانم از این مسئله آگاه هستید یا خیر که این وصف «ارحام مطهره» اختصاص به مادری که ایشان را به دنیا آورده ندارد، بلکه مادران معصومین تا حضرت حوا را شامل می شود، یعنی مادران ایشان تا حضرت حوا باید مادرانی باشند که هرگز دامنشان به انحرافات اخلاقی آلوده نگشته باشد، اما دلیلی در خصوص موحد بودن ایشان از ابتدا تا انتهای عمر نداریم، حداقل این است که باید در هنگام بارداری ایشان موحد باشند، که علاوه بر آن که از این وصف به دست نمی آید، مراد ما را نیز اثبات نمی کند، چرا که ما به دنبال آن هستیم که موحد بودن حضرت خدیجه(س) قبل از ازدواج با پیامبر(ص) را اثبات کنیم.
سرکار خان حبیبه بنده نمی خواهم بگویم خدای نکرده آنها
موحد نبوده اند، هرگز بنده طرفدار چنین دیدگاهی نیستم اما معتقد هستم دلیل ما برای اثبات اعتقاداتمان باید به گونه ای باشد که در مقابل انسان های دیگر که به آن اعتقادی ندارند بتوانیم محکم از آن دفاع کنیم.

alone star;702530 نوشت:
میشه فرق بین مطهره ومعصوم روبفرمایید؟کمی درمعنی این دوکلمه گیج شدم


ببینید هر دو لفظ به معنای مرادف و مشابه هستند، یعنی پاکی و مصون بودن، اما معنای استعمالی آن بستگی به متعلق آن دارد، مثلا می گوییم عصمت از گناه، یا عصمت از اشتباه، یا مطهره از گناه، مطهره از اشتباه، لذا اگر هر کدام به طور مطلق به کار رود دلالت بر عصمت اصطلاحی می کند، لذا می گوییم اهل بیت عصمت و طهارت، همان طور که قرآن کریم در آیه تطهیر می فرماید:

«إِنَّما يُريدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَكُمْ تَطْهيرا» (احزاب-33)
جز اين نيست كه همواره خدا مى‏ خواهد هرگونه پليدى را از شما اهل بيت برطرف نمايد، و شما را چنان كه شايسته است پاك و پاكيزه گرداند.

لذا دلالت بر عصمت و طهارت مطلق می کند، و مثلا حضرت زهرا(س) مطلقا مطهره و مطلقا معصومه بوده اند، هم از گناه، هم از اشتباه و خطا و فراموشی و...

اما در بحث ما تعبیر «ارحام مطهره» آمده است، یعنی طهارت، وصف ارحام است، لذا تنها انحرافات اخلاقی را خارج می سازد و در مورد طهرات در عرصه های دیگر دلالتی ندارد، نه نفی می کند، و نه اثبات، یعنی این تعبیر می خواهد بگوید مادر هر کدام از معصومین نسل به نسل تا حضرت حوا باید زنانی با دامن های پاک باشند.

مسلم;703132 نوشت:
طهارت وصف ارحام است، طهارت ارحام، چه ربطی می تواند به یگانه پرست بودن داشته باشد؟

سلام و عرض ادب

و تشکر از اینکه با دقت و صبر و حوصله فراوان پاسخ می دهید

استاد گرامی:

من این مطلب را ذیل خطبه 94 نهج البلاغه در شرح:

"فاستودعهم فی افضل مستودع و أقرهم فی خیر مستقر تناسختهم کرائم الاصلاب

إلی مطهرات الارحام..."

خواندم،که شرح تحت عنوان شرافت نسب انبیاء آورده شده بود که البته می توانیم به

شرافت نسب معصومین علیهم السلام تسری دهیم.

عین کلام را در ذیل می آورم:

"منظور حضرت از ارحام مطهره،رحم مادرانی است که هیچگاه برای خدا شریک قرار نداده باشند

زیرا مهمترین گناه در عالم شرک است،از آن رو آنان موحد بوده اند"

در جای دیگر:

"انبیاء برای قرار گرفتن در جایگاه نبوت به ظرفیتهایی فراتر از حدّ متعارف نیاز داشته اند

و این ظرفیت با پیشینه وجودی آنها رابطه استوار و محکم دارد،از طرف دیگر قطعا هر موجودی

بر ایند مؤلفه های وجودی منتهی به این موجود است و موحد بودن پدران و مادران،خود یکی از همین

مؤلفه هاست"

خب ما همین موضوع را در باره امامان معصوم هم داریم،بعلاوه صدیقه طاهره سلام الله علیها

وقتی جده امامان معصوم حضرت خدیجه هستند حکم موحد بودن ایشان با استناد به ارحام

مطهره قابل اثبات است.درست است؟

مسلم;703148 نوشت:

ببینید هر دو لفظ به معنای مرادف و مشابه هستند، یعنی پاکی و مصون بودن، اما معنای استعمالی آن بستگی به متعلق آن دارد، مثلا می گوییم عصمت از گناه، یا عصمت از اشتباه، یا مطهره از گناه، مطهره از اشتباه، لذا اگر هر کدام به طور مطلق به کار رود دلالت بر عصمت اصطلاحی می کند، لذا می گوییم اهل بیت عصمت و طهارت، همان طور که قرآن کریم در آیه تطهیر می فرماید:

«إِنَّما يُريدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَكُمْ تَطْهيرا» (احزاب-33)
جز اين نيست كه همواره خدا مى‏ خواهد هرگونه پليدى را از شما اهل بيت برطرف نمايد، و شما را چنان كه شايسته است پاك و پاكيزه گرداند.

لذا دلالت بر عصمت و طهارت مطلق می کند، و مثلا حضرت زهرا(س) مطلقا مطهره و مطلقا معصومه بوده اند، هم از گناه، هم از اشتباه و خطا و فراموشی و...

اما در بحث ما تعبیر «ارحام مطهره» آمده است، یعنی طهارت، وصف ارحام است، لذا تنها انحرافات اخلاقی را خارج می سازد و در مورد طهرات در عرصه های دیگر دلالتی ندارد، نه نفی می کند، و نه اثبات، یعنی این تعبیر می خواهد بگوید مادر هر کدام از معصومین نسل به نسل تا حضرت حوا باید زنانی با دامن های پاک باشند.

سلام.پوزش میخوام میشه کمی روان ترتوضیح بدید؟متوجه نشدم
:Gig:

alone star;703311 نوشت:
سلام.پوزش میخوام میشه کمی روان ترتوضیح بدید؟متوجه نشدم
:Gig:

سلام
منظور از معصوم یعنی پاک و مبرّا از هرگونه خطا و اشتباه و گناه
:ok:
و منظور از مطهره یعنی پاک دامن
:ok:
ارحام مطهره یعنی نسل اندر نسل همه پاک دامن بودن تا به جده ی بزرگوارشون حضرت حوا میرسن:ok:

سلام جناب خان.عبادات قبول.خوب بازهم هردومیتونن اشتباه ومعصیت کنن ولی به اختیارنمیکنندچون علمش رودارند:Gig:

alone star;703316 نوشت:
سلام جناب خان.عبادات قبول.خوب بازهم هردومیتونن اشتباه ومعصیت کنن ولی به اختیارنمیکنندچون علمش رودارند:Gig:

:yes:بله میتونن گناه کنند اما چون واقعیت گناه رو درک کردن و صورت واقعی گناه رو دیدن هیچ وقت نمیرن سمتش.:ok:
فک کنم امام صادق (ع) بودن که شخصی ازشون سوال کردن شما چطور میشه که حتی فکر گناه هم نمیکنید؟ (البته جزییات داستان رو دقیق یادم نیست)
امام فرمودن :(اگر اشتباه نکنم) به محل تخلّی (جایی که دسشویی میکنن افراد) اشاره کردن گفتن:
تا حالا شده وقتی گشنه میشی فکر خوردن اونا رو بکنی؟ اون فرد گفت به هیچ وجه .. امام هم گفتن ما صورت واقعی گناه رو میبینیم
برای همین حتی فکر اون گناه رو هم نمی کنیم.
:ok:

پوزش میخوام ولی هنوزفرقشون رومتوجه نشدم.مطهره،عصمت!!
هردوعصمت ازگناه دارن .حالادرجه این دوهم باهم فرق داره؟؟:Gig:

alone star;703329 نوشت:
پوزش میخوام ولی هنوزفرقشون رومتوجه نشدم.مطهره،عصمت!!
هردوعصمت ازگناه دارن .حالادرجه این دوهم باهم فرق داره؟؟:Gig:

ممنون . طاعات شما هم قبول .:Mohabbat:
خب این دو کلمه مترادف و مشابه هم ان . مثل بلند و بزرگ یا کوتاه و کوچک که مترادف و تقریبا یه معنی رو دارن.
و هرکدومشون جداگانه به معنای همون عصمت اصطلاحی هستن.
:ok:

حبیبه;703172 نوشت:
خب ما همین موضوع را در باره امامان معصوم هم داریم،بعلاوه صدیقه طاهره سلام الله علیها

وقتی جده امامان معصوم حضرت خدیجه هستند حکم موحد بودن ایشان با استناد به ارحام

مطهره قابل اثبات است.درست است؟

تاکید بنده بر موضع خویش به خاطر این بود که برخی از متکلمین تصریح کرده اند که مراد از «ارحام مطهره» و آنچه که شرط است مادران انبیاء آن را دارا باشند، طهرات از انحرافات اخلاقی است، مثلا فاضل مقداد می گوید: «عهر الامهات أي لا يكون فيهن زانية» (ارشاد الطالبین، ص305)
اما الان که در خصوص جمله شریفه ای که از امیرالمومنین(ع) نقل فرمودید به شروح نهج البلاغه از جمله شرح ابن میثم بحرانی، و میرزا حبیب الله خوئی مراجعه نمودم دیدم اگرچه معتقد هستند در گام نخست بر پاکی ایشان از انحرافات اخلاقی بوده و به معنا ازدواج و عقد شرعی ایشان است(شرح نهج البلاغه، میرزا حبیب الله خوئی، ج7، ص101) اما همان طور که شما فرموده اید می تواند دال بر طهارت از شرک نیز باشد.(شرح نهج البلاغه ابن میثم بحرانی به نقل از شرح نهج البلاغه، میرزا حبیب الله خوئی، ج7، ص102)
با تشکر

alone star;703311 نوشت:
سلام.پوزش میخوام میشه کمی روان ترتوضیح بدید؟متوجه نشدم


ببینید معصوم و مطهره به یک معنا است، یعنی مثلا اگر به کسی بگویند او از جمیع جهات معصوم است یا از جمیع جهات مطهره است، هر دو به یک معنا است، اما در محل بحث ما تعبیر «ارحام مطهره» آمده است که مطهره به عنوان صفتی برای ارحام آمده، نه اخلاق و اعتقادات و همه رفتارها، پس اگر ارحام معصومه هم آمده بود باز بحث ما فرقی نمیکرد چون به همان معنای ارحام مطهره است، به همین خاطر برخی مانند فاضل مقداد معتقد هستند که فقط دلالت برا پاک دامنی و دوری از انحرافات اخلاقی دلالت می کند، و برخی آن را دال بر نفی شرک و دوگانه پرستی نیز می دانند.

(نکته: البته تفاوتی که مطهره با معصوم دارد این است که «معصومه» با توجه به معنای اصطلاحی عصمت، اینگونه به ذهن متبادر می سازد که «معصوم» به معنای عصمت خدادادی است، بر خلاف طهارت و مطهره، البته شاید در تبادر ذهنی چنین باشد وگرنه اختلاف عمیقی ندارند)

مسلم;703730 نوشت:
ما الان که در خصوص جمله شریفه ای که از امیرالمومنین(ع) نقل فرمودید به شروح نهج البلاغه از جمله شرح ابن میثم بحرانی، و میرزا حبیب الله خوئی مراجعه نمودم دیدم اگرچه معتقد هستند در گام نخست بر پاکی ایشان از انحرافات اخلاقی بوده و به معنا ازدواج و عقد شرعی ایشان است(شرح نهج البلاغه، میرزا حبیب الله خوئی، ج7، ص101) اما همان طور که شما فرموده اید می تواند دال بر طهارت از شرک نیز باشد.(شرح نهج البلاغه ابن میثم بحرانی به نقل از شرح نهج البلاغه، میرزا حبیب الله خوئی، ج7، ص102)

با سلام و عرض ادب و احترام:

استاد گرامی از صبر و شکیبایی شما همینطور از پاسخ محققانه حضرتعالی سپاسگزارم.

مسلم;703744 نوشت:

ببینید معصوم و مطهره به یک معنا است، یعنی مثلا اگر به کسی بگویند او از جمیع جهات معصوم است یا از جمیع جهات مطهره است، هر دو به یک معنا است، اما در محل بحث ما تعبیر «ارحام مطهره» آمده است که مطهره به عنوان صفتی برای ارحام آمده، نه اخلاق و اعتقادات و همه رفتارها، پس اگر ارحام معصومه هم آمده بود باز بحث ما فرقی نمیکرد چون به همان معنای ارحام مطهره است، به همین خاطر برخی مانند فاضل مقداد معتقد هستند که فقط دلالت برا پاک دامنی و دوری از انحرافات اخلاقی دلالت می کند، و برخی آن را دال بر نفی شرک و دوگانه پرستی نیز می دانند.

(نکته: البته تفاوتی که مطهره با معصوم دارد این است که «معصومه» با توجه به معنای اصطلاحی عصمت، اینگونه به ذهن متبادر می سازد که «معصوم» به معنای عصمت خدادادی است، بر خلاف طهارت و مطهره، البته شاید در تبادر ذهنی چنین باشد وگرنه اختلاف عمیقی ندارند)

استادالآن فرق بین معصوم وارحام مطهره چیه؟فرق معنی این دولفظ رومتوجه نشدم.
بنظرم هردواختیاری میتونن گناه کنن ولی نمیکنن.

alone star;703862 نوشت:
استادالآن فرق بین معصوم وارحام مطهره چیه؟فرق معنی این دولفظ رومتوجه نشدم.
بنظرم هردواختیاری میتونن گناه کنن ولی نمیکنن.

با سلام:

طهارت وصف جان است،کسی که در اثر مداومت بر مراقبت در همه ابعاد ان از آلودگی ها پاک شد به طهارت نفس می رسد و برای همه انسانها

هم دست یافتنی است.

اما عصمت از گناه،خطا و اشتباه مقامی است که خاص انبیائ و اولیاء است و اعطای خداوند به آنهاست.

هر معصومی طاهر است اما هر طاهری معصوم نیست.

طهارت یک وصف تشکیکی و ذو مراتب است بنابراین افراد در طهارت مراتب و درجات متفاوت دارند

اما به عنوان مثال انبیاء همگی در سه حیطه:1-دریافت وحی2-حفظ وحی3-ابلاغ وحی به یک اندازه دارای ملکه عصمت بوده اند.

سلام حبیبه خانوم.بازهم هردومیتونن گناه کنن ولی گناه نمیکنن.یعنی اختیاردارن واینجورکه من خوندم عصمت دادنی نیست چون خودشون ازبقیه افرادپاکدامنی بیشتری کردن به مقام انبیا واولیارسیدن...

alone star;703862 نوشت:
استادالآن فرق بین معصوم وارحام مطهره چیه؟فرق معنی این دولفظ رومتوجه نشدم.
بنظرم هردواختیاری میتونن گناه کنن ولی نمیکنن.


بله هر دو می توانند گناه کنند و اختیار دارند، و هر دو اما با اختیار خودشان گناه نمی کنند، اما تفاوت این دو در این است که انسان معصوم دارای علمی است که خداوند بدون مطالعه و اکتساب به او داده است، علمی که آن قدر شدید است که هرگز معصوم از آن غافل نشده و آن را فراموش نمی کند لذا گناه و خطا و اشتباه در آن راه ندارد، اما «ارحام مطهره» یعنی مادرانی که خودشان با علم و عملی که خودشان کسب نموده اند، پاک زندگی کرده اند، لذا معصومین چون علمشان خدادادی است از ابتدای تولد معصوم هستند، اما دیگران خیر، بلکه ابتدا با کسب علم به آنچه که خدا به آن فرمان داده و نهی نموده است، مسیر پاکی را پیموده اند.

مسلم;704557 نوشت:

بله هر دو می توانند گناه کنند و اختیار دارند، و هر دو اما با اختیار خودشان گناه نمی کنند، اما تفاوت این دو در این است که انسان معصوم دارای علمی است که خداوند بدون مطالعه و اکتساب به او داده است، علمی که آن قدر شدید است که هرگز معصوم از آن غافل نشده و آن را فراموش نمی کند لذا گناه و خطا و اشتباه در آن راه ندارد، اما «ارحام مطهره» یعنی مادرانی که خودشان با علم و عملی که خودشان کسب نموده اند، پاک زندگی کرده اند، لذا معصومین چون علمشان خدادادی است از ابتدای تولد معصوم هستند، اما دیگران خیر، بلکه ابتدا با کسب علم به آنچه که خدا به آن فرمان داده و نهی نموده است، مسیر پاکی را پیموده اند.

ببخشیدزیادسوال میکنم.میخوام دقیق متوجه بشم.
استادتوکتاب دین وزندگی فکرکنم سوم دبرستان بودکه گفته بود معصومین عصمت دارند امانه اینکه نتونن گناه نکنن بلکه انقدرتمرین کردند تاخدااونهاروبه این درجه رسونده

[="Arial"][="Blue"]

alone star;703862 نوشت:
استادالآن فرق بین معصوم وارحام مطهره چیه؟فرق معنی این دولفظ رومتوجه نشدم.
بنظرم هردواختیاری میتونن گناه کنن ولی نمیکنن.

بااجازه استاد مسلم
معصوم عصمت ذاتی دارد یعنی به درجه ای از نورانیت می رسد که شکل واقعی گناه را می بیند وبه اصل وکنه گناه آگاهی دارد
ولی مطهره یا طاهرکسی است که با خویشتن داری و تهجد به این مقام برسد مانند حضرت زینب کبری , حضرت خدیجه ,حضرت ابالفضل,حضرت معصومه و.. این بزرگواران با اینکه جزءمعصومین نیستند از گناه معصوم بودند
در حالی که.... هستند کسانی که فرزند یا برادر امام هستند وبه این مقامات نرسیده اند وشاید گناه هم کرده اند.
[/]

بنت الحسین;704590 نوشت:
[="Arial"][="Blue"]
بااجازه استاد مسلم
معصوم عصمت ذاتی دارد یعنی به درجه ای از نورانیت می رسد که شکل واقعی گناه را می بیند وبه اصل وکنه گناه آگاهی دارد
ولی مطهره یا طاهرکسی است که با خویشتن داری و تهجد به این مقام برسد مانند حضرت زینب کبری , حضرت خدیجه ,حضرت ابالفضل,حضرت معصومه و.. این بزرگواران با اینکه جزءمعصومین نیستند از گناه معصوم بودند
در حالی که.... هستند کسانی که فرزند یا برادر امام هستند وبه این مقامات نرسیده اند وشاید گناه هم کرده اند.
[/]

سلام بنت الحسین جان.
ممنون ازتوضیحاتتون.بله استادحدودی توضیح دادند وباتوضیح شمابیشترمتوجه شدم.
ممنون.تقدیم به شما:Gol:
موضوع قفل شده است