پرسمان قرآن سایت جواب سایت پرسجو سایت پاسخگو مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
بازگشت   گفتگوی دینی > فرهنگی > اخبار و پژوهش ها

پاسخ
 
ابزارهای موضوع جستجو در موضوع نحوه نمایش
قدیمی ۱۳۸۸/۱۲/۲۷   1 پست برگزیده
آبی

آبی آواتار ها

تاريخ عضويت ۱۳۸۸/۱۰/۷
محل سکونت اتاق آبی
مشخصات حضور [+]
تعداد مشارکت [+] 1,384
تشکر از ديگران 5,150
تعداد تشکر 4,707 بار در1,351 پست

آخرین موضوعات  آخرين موضوعات  


پیش فرض نماز صبح و سرطان!

Click the image to open in full size.
براساس تعدادی از پژوهشهای علمی انجام شده در مركز پژوهشهای ملی قاهره، خواندن نماز صبح در زمان مقرر خود، موجب فعال شدن كار سلولهای بدن و جلوگیری از ابتلاء به ورمهای سرطانی میشود.
دكتر سعید شلبی از اساتید این مركز گفت: پژوهشها موید این مطلب است كه خواندن نماز صبح در زمان خود، به جلوگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی و همچنین تنظیم كار هرمونهای بدن و گردش خون كمك میكند.
وی افزود: بر اساس این پژوهش در زمان ادای نماز صبح، تمامی اعضای بدن در اوج فعالیتهایشان قرار دارند. به گونهای كه ترشح هرمونها به ویژه آدرنالین كه ترشح آن در ساعت 5 صبح شروع میشود، افزایش مییابد و به فعال شدن تمامی اعضای بدن و جلوگیری از ورمهای سرطانی كمك میكند.
همچنین هوای پاك صبحگاهی دارای مقادیر زیادی اكسیژن است كه موجب فعالیت قلب، كاهش انقباضات رگهای خونی، تنظیم كار هرمونها و بهبود فعالیت حافظه میشود.

Click the image to open in full size.
امضاء » آبی
آبی آنلاین نیست. آلبوم شخصی پاسخ با نقل قول
قدیمی ۱۳۸۸/۱۲/۲۸   2 پست برگزیده
nasim
عضو صميمي

nasim آواتار ها

تاريخ عضويت ۱۳۸۸/۶/۲۰
محل سکونت teh
مشخصات حضور [+]
تعداد مشارکت [+] 63
تشکر از ديگران 4,365
تعداد تشکر 322 بار در63 پست

آخرین موضوعات  آخرين موضوعات  


پیش فرض

پیشگیرى از افسردگى با نماز صبح

افسردگى (depression) حالتى احساسى است كه مشخصه‏اش اندوه، بى‏احساسى (apathy) ، بدبینى (pessimism) و احساس تنهایى است. این بیمارى كه امروزه از شیوع بالایى در میان مراجعه كنندگان به كلینیك‏هاى روانپزشكى برخوردار است، داراى تظاهرات متنوع و زیادى بوده كه از مهمترین آنها مى‏توان به اختلالات خواب اشاره نمود. تحقیقات نشان مى‏دهد 75 درصد از بیماران افسرده مشكلى در خواب (چه به صورت بى خوابى و چه پرخوابى) دارند و همچنین علایم این بیماران در هنگام صبح تشدید مى‏شود. نكته جالب و قابل توجه و مورد بحث ما این است كه در این بیماران چگالى (rem حركت‏ سریع چشم) در نیمه اول خواب و همچنین كل زمان rem افزایش یافته و فاصله میان به خواب رفتن تا شروع اولین دوره rem یعنى ( latency - rem) كم شده و مرحله 4 خواب نیز كاهش مى‏یابد. (1)
پس به عبارت ساده‏تر مى‏توان گفت، افراد افسرده زمان بیشترى را در مرحله خواب rem به سر مى‏برند. یعنى به میزان بیشترى نسبت ‏به سایرین خواب مى‏بینند.

حال ببینیم، این موضوع چه ارتباطى با نماز صبح دارد، یعنى نماز صبح چه اثر درمانى مى‏تواند در این بیماران داشته باشد؟
به طور متوسط 20 - 15 دقیقه طول مى‏كشد تا یك فرد معمولى به خواب رود. پس در عرض 45 دقیقه وارد مراحل 3 و 4 خواب شده كه این مراحل عمیقترین مراحل خواب‏اند. یعنى بیشترین تحریك براى بیدار كردن فرد در این مراحل لازم است. حدود 45 دقیقه پس از مرحله ‏4 است كه نخستین دوره حركات سریع چشم (rem) فرا مى‏رسد. هر چه از شب مى‏گذرد، دوره‏هاى rem طولانى‏تر و مراحل 3 و 4 كوتاه‏تر مى‏شود. بنابراین در اواخر شب، خواب شخص سبك‏تر شده و رؤیاى بیشترى مى‏بیند (یعنى خواب rem اش بیشتر مى‏شود). پس قسمت اعظم خواب rem در ساعات نزدیك صبح به وقوع مى‏پیوندد. و از طرفى دیدیم كه یكى از مشكلات مهم بیماران افسرده، افزایش یافتن طول خواب rem و خواب دیدن زیاد است. از این جهت ‏یك مبناى مهم در تولید داروهاى ضد افسردگى ایجاد داروهایى است كه كاهش دهنده مرحله rem خواب باشند (از جمله داروهاى ضد افسردگى سه حلقه‏اى) .
علاوه بر این یك روش درمانى جدید براى بیماران افسرده، بیدار نگه داشتن آن‏ها براى كاهش میزان rem است، كه بهترین شكل آن نماز صبح است. (2) زمان نماز صبح كه مورد تاكید قرآن و همچنین بسیارى از روایات بوده، سبب كاهش قابل توجه میزان خواب rem در اشخاص مى‏شود. زیرا شخص نمازگزار كه خود را ملزم به اقامه نماز صبح مى‏داند و باید صبحگاه بیدار شود، پس در حقیقت جلوى ورود به مرحله قابل توجهى از rem را مى‏گیرد. از این جهت ‏بیدارى صبحگاهى براى نماز خود به تنهایى مى‏تواند یك عامل مهم بدون عارضه در پیشگیرى از افسردگى مطرح باشد كه بر تمام روش‌هاى درمانى دارویى و غیر دارویى ارجح است، چرا كه پیشگیرى بر درمان مقدم است .
لازم به ذكر است آثار روحى و روانى ایمان به خدا و اقامه نماز بسیار زیاد است و نكات علمى بسیار شگرفى در اسرار سحر كه مورد تاكید فراوان اسلام نیز بوده، نهفته است كه انسان با دانستن آنها از تمام وجود زمزمه مى‏كند؛

"اقم الصلوة لدلوك الشمس الى غسق الیل و قرءان الفجر ان قرءان الفجر كان مشهودا (3) ؛ نماز را از زوال آفتاب تا نهایت تاریكى شب برپا دار و (نیز) نماز صبح را، زیرا نماز صبح همواره (مقرون با) حضور (فرشتگان) است .



پى‏نوشت:

1 . روانپزشكى بالینى كاپلان، ترجمه دكتر مرسده سمیعى و دكتر حسن رفیعى، ص‏152 .

2 . 40 نكته پزشكى پیرامون نماز، دكتر مجید ملك محمدى، ص‏3 .

3 . الاسراء (17): 78 .

ویرایش توسط nasim : ۱۳۸۸/۱۲/۲۸ در ساعت ۱۰:۲۸ قبل از ظهر
nasim آنلاین نیست. آلبوم شخصی پاسخ با نقل قول
پاسخ


کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)
 
ابزارهای موضوع جستجو در موضوع
جستجو در موضوع:

جستجوی پیشرفته
نحوه نمایش

موضوعات مشابه
موضوع نویسنده موضوع انجمن پاسخ نوشته
احکام نماز گمنام نماز های یومیه 125 ۱۳۸۹/۰۲/۹ ۰۶:۰۷ بعد از ظهر
عدم نماز خواندن حذیفه بر جسد ابی بکر amoonaser راشدین 0 ۱۳۸۸/۱۲/۲۳ ۰۵:۲۵ بعد از ظهر
نماز در اديان گوناگون محمد آشنایی با ادیان 7 ۱۳۸۸/۱۲/۹ ۰۷:۱۷ بعد از ظهر
استفتائات زیارت از مراجع عظام تقلید سلیم ساير ابواب احكام 0 ۱۳۸۸/۰۹/۲۳ ۰۳:۳۲ بعد از ظهر
لعن الله الیهود و النصاری إتخذوا قبور أنبیائهم مسجداً محمد سیر تاریخی حدیث 3 ۱۳۸۸/۰۸/۲۲ ۰۲:۳۴ قبل از ظهر


طراح قالب : Masoomi ؛ Powered by vBulletin ®Copyright & copy2000-2010,Jelsoft Enterprises Ltd ساعت: ۰۴:۴۶ قبل از ظهر
در صورت مشاهده هر گونه تخطي از مقررات سايت و درج مطالب خلاف شئونات اسلامي برخورد قانوني خواهد شد