درامد حرام پدر

تب‌های اولیه

6 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
درامد حرام پدر

با نام او

با سلام
پدر بنده دورانی درآمد حلال داشت.
کم کم طمع در مال دنیا او را به گرفتن وام ها و صرف آنها در امور دیگر غیر از قرارداد،تشویق کرد.
وام برای مواد اولیه میگرفت و در ساختمان سازی مصرف میکرد.اما در کنارش درآمد حلال هم داشت.و من هم به دلیل مشقّت از مال ابشان به دلایل حلیّت فقهی پرهیز نمیکردم.
اما از بعضی وام ها که ما شنیدیم تحت عنوان "واردات مواد اولیه" دریافت میکند را صرف خرید مواد اولیه کرده،اما مواد اولیه را مورد استفاده قرار نداده و به همان صورت به فروش میرساند.
حال من نمیدانم که قرارداد او با بانک دقیقا به چه صورت است،و آیا موظّف به تولید است یه
میتواند به همان صورت خام به فروش برساند.
1.آیا در این مورد تحقیق لازم است یا حکم بر صحت معامله بگذارم؟(با توجه با اینکه شخص بی توجهی است و موارد خلاف از او زیاد دیده شده)

بنده میدانم درآمد بسیاری از حرام(خرج وام در غیر مورد وام) دارد.اما نمیدانم هنوز آن
درامد های حلال گذشته را دارد یا خیر.و نمیدانم اگر داشته باشد،به قدری هست که
مخارج ما را بدهد که من احتمالش را بدهم از مال حلال خرج ما میکند یا خیر.
2.آیا در این مورد تحقیق لازم است تا احراز کنم هنوز درآمد حلال را دارد یا خیر
و اینکه آیا کافی است یا خیر؟

با تشکر

آیت الله مکارم

مخفی;245598 نوشت:
با سلام پدر بنده دورانی درآمد حلال داشت. کم کم طمع در مال دنیا او را به گرفتن وام ها و صرف آنها در امور دیگر غیر از قرارداد،تشویق کرد. وام برای مواد اولیه میگرفت و در ساختمان سازی مصرف میکرد.اما در کنارش درآمد حلال هم داشت.و من هم به دلیل مشقّت از مال ابشان به دلایل حلیّت فقهی پرهیز نمیکردم. اما از بعضی وام ها که ما شنیدیم تحت عنوان "واردات مواد اولیه" دریافت میکند را صرف خرید مواد اولیه کرده،اما مواد اولیه را مورد استفاده قرار نداده و به همان صورت به فروش میرساند. حال من نمیدانم که قرارداد او با بانک دقیقا به چه صورت است،و آیا موظّف به تولید است یه میتواند به همان صورت خام به فروش برساند. 1.آیا در این مورد تحقیق لازم است یا حکم بر صحت معامله بگذارم؟(با توجه با اینکه شخص بی توجهی است و موارد خلاف از او زیاد دیده شده) بنده میدانم درآمد بسیاری از حرام(خرج وام در غیر مورد وام) دارد.اما نمیدانم هنوز آن درامد های حلال گذشته را دارد یا خیر.و نمیدانم اگر داشته باشد،به قدری هست که مخارج ما را بدهد که من احتمالش را بدهم از مال حلال خرج ما میکند یا خیر. 2.آیا در این مورد تحقیق لازم است تا احراز کنم هنوز درآمد حلال را دارد یا خیر و اینکه آیا کافی است یا خیر؟ با تشکر آیت الله مکارم

با سلام و احترام و خوش آمدگویی خدمت شما

در هر دو فرض سوال،تحقیق لازم نیست.

استفتا از آیه الله مکارم شیرازی در قم

با سلام
پدری که هیچ وقت در عمرش خمس نداده چی؟
ایا همسر و فرزندانش (با وجود اینکه امر به معروف هم بسیار می کنند اما اثری ندارد) گناهی به گردنشون هست؟

[="Tahoma"][="Black"]

طول موج خدا;284759 نوشت:
با سلام پدری که هیچ وقت در عمرش خمس نداده چی؟ ایا همسر و فرزندانش (با وجود اینکه امر به معروف هم بسیار می کنند اما اثری ندارد) گناهی به گردنشون هست؟

با عرض سلام و احترام خدمت حضرت عالی و تشکر از سئوال شما

در فرض سئوال اگر همسر و فرزندان ، وظیفه خود را که نهی از منکر باشد انجام داده باشند ، گناهی بر عهده آنها نیست.
البته هر مالی که یقین به وجود خمس در آن ندارند ، مصرفش بلا مانع است .

همیشه سالم و موفق باشید[/]

[="Tahoma"][="Indigo"]سلام خدمت جناب سجاد عزیز
ادامه سوال در تاپیک : خوردن مال شبهه ناک یا ایذاء پدر و مادر
در اینجا دنبال میکنم

در چنین شرایطی که جناب مخفی فرمودند "و ما هم به نوعی دچار این داستان هستیم"،گویی راهی برای فرار از اثر وضعی باقی نمیماند.

اگر نگیریم و غذا را قبول نکنیم،چون "حرمت آن" برای ما قطعی نشده است،و به عبارتی مشتبه است،گرچه شبهه اش بسیار باشد،ایضاء پدر و مادر با عدم دریافت غذا و یا خوردن آن،حرام است و اثر سوء بیشتری از خوردن مال مشتبه دارد.این به عبارتی تحمیل اثر سوء بر ما هست،که به نظر حقیر،اگر بخواهیم نافی عدل الهی نباشد،قطعاً باید عین عدل باشد و قطعاً به نفع ما خواهد بود.شاید "عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد"..

سوالی از جناب سجاد گرامی داشتم:
1.اگر این مال شبهه ناک از پدر و مادر به صورت پول دریافت شد،بهترین مصرف آن چیست؟

صدقه؟ رد مظلمه؟ مجهول المالک؟
2.و آیا تخمیس کردن آن،مطلوب است؟
3.اگر بدانیم مال حرام،از طریق استفاده در غیر از قرارداد وام بانک حاصل شده،اما ندانیم وام از کدام بانک دریافت شده،و آیا عین مال و یا سود حاصل از معاملات ربوی در مالی که به ما هبه شده است موجود است یا خیر،آیا تجسس از اینکه کدام بانک وام را داده تا مبلغ را به او برگردانیم لازم است و یا بهتر است به همان مصارف گزینه 1 برسانیم؟(نمیدانیم کدام بانک و کدام شعبه است و یا اصلا آیا عین مال حرام در این هدیه موجود است یا خیر،بلکه شبهه ناک است)
4.آیا خمس ارجح است و تصدق آن،و یا تصدق آن بدون تخمیس؟

با تشکر
(مقلد آیت الله مکارم)[/]

رضاهو;287553 نوشت:
1.اگر این مال شبهه ناک از پدر و مادر به صورت پول دریافت شد،بهترین مصرف آن چیست؟ صدقه؟ رد مظلمه؟ مجهول المالک؟ 2.و آیا تخمیس کردن آن،مطلوب است؟ 3.اگر بدانیم مال حرام،از طریق استفاده در غیر از قرارداد وام بانک حاصل شده،اما ندانیم وام از کدام بانک دریافت شده،و آیا عین مال و یا سود حاصل از معاملات ربوی در مالی که به ما هبه شده است موجود است یا خیر،آیا تجسس از اینکه کدام بانک وام را داده تا مبلغ را به او برگردانیم لازم است و یا بهتر است به همان مصارف گزینه 1 برسانیم؟(نمیدانیم کدام بانک و کدام شعبه است و یا اصلا آیا عین مال حرام در این هدیه موجود است یا خیر،بلکه شبهه ناک است) 4.آیا خمس ارجح است و تصدق آن،و یا تصدق آن بدون تخمیس؟

با عرض سلام و احترام خدمت جناب عالی و تشکر از سئوال شما

در فروض مختلف سئوال لزومی برای عدم مصرف مال نیست و ترجیح خاصی هم برای صرف کردن آن برای صدقه یا مانند آن وجود ندارد اما اگر می خواهید احتیاط کنید خوب است به فقراء صدقه داده شود. (1)

در پناه حضرت حق باشید

پی نوشت:
1. استفتاء از دفتر آیت الله مکارم شیرازی در قم

موضوع قفل شده است