ترجمه ذکر استغفار و...

تب‌های اولیه

4 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
ترجمه ذکر استغفار و...

سلام

ترجمه این ذکرها را میخواستم یه خورده دقیق تر بدونم

با تشکر

استغفرالله ربی و اتوب علیه

استغفرالله و اتوب علیه

استغفرالله ربی و اسئله التوبه

و لا تهلکنی

یا بقیه الله

[="Tahoma"][="Indigo"]سلام
بزرگواران راهنمایی بفرمایند
اگر تفسیر خوبی هم از استغفار لطف کنید،بنده متشکر خواهم شد
[/]

cwar;222462 نوشت:
استغفرالله ربی و اتوب علیه

این ذکر یعنی: " از خدای تبارک و تعالی که پرودگار من است آمرزش میخواهم به جهت گناهانم و به سوی او باز میگردم"
استغفار از بهترین و محبوب ترین ذکر ها در نزد خداست چرا که گناهان انسان را در هم میشکند و باعث اصلاح دل و جلب معارف الهی میشود.بهترین حالت بنده در نزد خداوند حالتی است که خود را گناهکار بداند هر چند گناهی نداشته باشد در روایت است که پیامبر اکرم (ص) هر روز هفتاد بار استغفار میکرد واستغفار آن حضرت به خاطر گناه نبود به خاطر این بود که هیچ وقت نمیتوانست خدا را آن گونه که شایسته است عبادت کند آن چنان که خود خود حضرتش فرمود:"الهی ما عبدتک حق عبادتک" خدایا آن گونه که شایسته است تو را عبادت نکرده ام و از این جهت استغفار میفرمود.آن چه بدیهی است ذکر استغفار باید توام با عمل باشد فقط این که آن را بر زبان جاری کنیم کافی نیست هر چند همین ذکر لسانی هم مقدمه ای خواهد بود برای تو به حقحیقی و وارد شدن به صحنه عمل.اما این قسمت از این ذکر که میفرماید " و اتوب الیه " یعنی به سوی خدا باز میگردم مرتبط است با این آیه شریفه " انا لله و انا الیه الراجعون" یعنی انسان هنگام استغفار باید به یاد مرگ باشد و علم به فنای دنیا و علم به بقای آخرت داشته باشد چنان چه مولای متقیان حضرت علی علیه السلام فرمودند پیش از آن که بدنهایتان از دنیا خارج شود دلهایتان را از دنیا خارج کنید.
کسی که از گناه خود پشیمان و خائف باشد برتر است از کسی که عابد است و به عبادت خود مغرور است .در پایان این نکته را هم باید بگویم که اگر استغفار با صلوات بر محمد و آل محمد همراه باشد قطعا مورد پذیرش خدای تبارک وتعالی قرار خواهد گرفت . حال به این روایت توجه کنید و برداشت خود را بنویسید:

كلينى به سند معتبر از حضرت على بن الحسين صلوات‏الله عليه روايت كرده است كه: شخصى با اهلش به كشتى سوار شدند و كشتى ايشان شكست و جميع اهل آن كشتى غرق شدند مگر زن آن مرد كه بر تخته‏اى بند شد و به جزيره‏اى از جزاير بحر افتاد. و در آن جزيزه مرد راهزن فاسقى بود كه از هيچ فسقى نمى‏گذشت. چون نظرش بر آن زن افتاد گفت: تو از انسى يا از جن؟ گفت: از انسم. پس ديگر با آن زن سخن نگفت و بر او چسبيد و به هيئت مجامعت درآمد و چون متوجه آن عمل قبيح شد، ديد كه آن زن اضطراب مى‏كند و مى‏لرزد.
پرسيد كه: چرا اضطراب مى‏كنى؟ اشاره به آسمان كرد كه: از خداوند خود مى‏ترسم. پرسيد كه: هرگز مثل اين كار كرده‏اى؟ گفت: نه؛ به عزت خدا سوگند كه هرگز زنا نكرده‏ام. گفت: تو هرگز چنين كارى نكرده‏اى، چنين از خدا مى‏ترسى و حال آن كه به اختيار تو نيست و تو را به جبر بر اين كار داشته‏ام. پس من اولايم به ترسيدن و سزاوارترم به خايف بودن.
پس برخاست و ترك آن عمل نمود و هيچ با آن زن سخن نگفت و به سوى خانه خود روان شد و در خاطر داشت كه توبه كند، و پشيمان بود از كرده‏هاى خود. در اثناى راه به راهبى برخورد و با او رفيق شد. چون پاره‏اى راه رفتند آفتاب بسيار گرم شد. راهب به آن جوان گفت كه: آفتاب بسيار گرم است؛ دعا كن كه خدا ابرى فرستد كه ما را سايه كند. جوان گفت كه: مرا نزد خدا حسنه‏اى نيست و كار خيرى نكرده‏ام كه جرئت كنم و از خدا حاجتى طلب نمايم. راهب گفت: من دعا مى‏كنم، تو آمين بگو. چنين كردند. بعد از اندك زمانى ابرى بر سر ايشان پيدا شد و در سايه آن مى‏رفتند.
چون بسيارى راه رفتند، راه ايشان جدا شد و جوان به راهى رفت و راهب به راه ديگر رفت، و آن ابر با جوان روان شد و راهب در آفتاب ماند. راهب به او گفت كه: اى جوان تو از من بهتر بودى كه دعاى تو مستجاب شد و دعاى من مستجاب نشد. بگو كه چه كار كرده‏اى كه مستحق اين كرامت شده‏اى؟ جوان قصه خود را نقل كرد. راهب گفت كه:
چون از خوف خدا ترك معصيت او كردى خدا گناهان گذشته تو را آمرزيده است. سعى نما كه بعد از اين خوب باشى.

cwar;222462 نوشت:
سلام

ترجمه این ذکرها را میخواستم یه خورده دقیق تر بدونم

با تشکر

استغفرالله ربی و اتوب علیه

استغفرالله و اتوب علیه

استغفرالله ربی و اسئله التوبه

و لا تهلکنی

یا بقیه الله

با سلام:Gol:
جمله «استغفرالله ربی و اتوب الیه» به معنای (طلب مغفرت و آمرزش می کنم خدایی را که پروردگارم است و به سوی او بر می گردم.)
جمله « استغفرالله و اتوب الیه » به معنای ( طلب آمرزش می کنم خدا را و به سوی او بر می گردم.)
جمله « استغفرالله ربی و اسئله التوبه » به معنای ( طلب آمرزش می کنم خدایی را که پروردگارم است و در خواست می کنم از او توبه و بازگشت را )
جمله « ولا تهلکنی » به معنای ( و مرا هلاک و نابود نکن )
« یا بقیه الله» به معنی ( ای با قیمانده وحجت خدا )
موفق باشید.
:Gol:

موضوع قفل شده است