کتابخانه‌اى که در آتش خشم رژیم صهیونیستى سوخت

تب‌های اولیه

1 پست / 0 جدید
کتابخانه‌اى که در آتش خشم رژیم صهیونیستى سوخت

[="Blue"]وقتى رژیم صهیونیستى از حمله به مردم و مجاهدان لبنانى به نتیجه نرسید و نتوانست جسم آن‌ها را اسیر خود کند، به از بین‌بردن آثار و پشتوانه‌هاى علمى و فرهنگى لبنان روى آورد.

به گزارش سرویس بین‌الملل مرکز خبر حوزه، در طول جنگ سى‌وسه روزه میان مجاهدان مقاومت اسلامى لبنان و مزدوران رژیم صهیونیستى، جهان شاهد دلاورى و شهامت جبهه اسلام بود و رژیم غاصب اسرائیل با وجود بهره‌مندى از پیشرفته‌ترین تجهیزات نظامى نتوانست کارى از پیش ببرد. شکست در نبرد فیزیکى و انفعال در جنگ زمینى و هوایى سبب شد، سران این رژیم منفور دست به کارى بزنند که فرسنگ‌ها با کرامت انسانى فاصله دارد، آن‌ها پشتوانه‌هاى علمى و فرهنگى لبنان را مورد تهاجم قرار دادند تا آب سردى بر آتش خشم و کینه خود بریزند، اما غافل از آن که خداوند به ناصران جبهه حق وعده پیروزى داده است، «ان حزب‌اللّه هم الغالبون».

یکى از منابع غنى و مخازن سرشارى که در جنگ سى‌وسه روزه مورد تهاجم قرار گرفت و در آتش سوخت، دو کتابخانه متعلق به محقق فرزانه، حجةالاسلام والمسلمین استاد سید جعفر مرتضى عاملى از روحانیون برجسته لبنانى بود. کتابخانه‌اى که در منزل ایشان و در منطقه ضاحیه در حاشیه جنوبى بیروت قرار داشت، در هفته پایانى جنگ از زمین و هوا مورد تهاجم قرار گرفت و در آتش خشم رژیم صهیونیستى سوخت.

[="Red"]جزئیات حادثه[/]

سید محمد مرتضى عاملى فرزند ایشان در گفت‌و‌گو با حوزه نیوز در این باره مى‌گوید: وقتى جنگ شروع شد، حاج آقا در کتابخانه منزل خود مشغول نوشتن جلد آخر کتاب «الصحیح من سیرة النبى الاعظم‌ صلى‌اللّه‌علیه‌وآله‌وسلم» بودند، تا روز هفتم هم در همانجا بودند و سپس به جاى دیگرى در بیروت منتقل شدند. ایشان به علت علاقه خاصى که به کتاب و نوشتن دارند، از تمام فرصت‌ها براى مطالعه استفاده مى‌کنند و در دوران جنگ سى‌وسه روزه نیز با ادامه دادن کارهاى خود توانستند آخرین جلد کتاب «الصحیح من سیرة النبى‌الاعظم‌ صلى‌اللّه‌علیه‌وآله‌وسلم» را به پایان برسانند. یک هفته به پایان جنگ باقى‌ مانده بود که شعله‌هاى آتش کینه صهیونیست‌ها به کتابخانه حاج آقا هم رسید و این منبع غنى را از بین برد. در این کتابخانه آثار خطى بسیارى از ایشان و دیگران بود، مثل کتاب غرائب‌التفسیر که در قرن ششم نوشته شده بود. برخى از جلدهاى «الصحیح من سیرةالنبى الاعظم» که تصحیح شده بود در این آتش‌سوزى نابود شد و حاج آقا دوباره آن‌ها را تصحیح کرد، اما شعرهایشان، درس‌هایى که گفته بودند و خیلى چیزهاى دیگر هم از بین رفت.

[="#ff0000"]عنایت الهى به کتاب «الصحیح من سیرةالنبى الاعظم صلى‌اللّه‌علیه‌وآله‌وسلم»[/]

فرزند استاد عاملى افزود: چند روز بعد هم مرکز پژوهش‌هاى اسلامى که آثار ایشان را چاپ مى‌کند و تمام فایل‌هاى کتاب «الصحیح من سیره النبى‌الاعظم‌ صلى‌اللّه‌علیه‌وآله‌وسلم» در این مرکز قرار داشت مورد حمله قرار گرفت و به طور کامل تخریب شد، اما به لطف الهى یکى از کارکنان مرکز، ساعتى قبل از اصابت موشک تمام فایل‌ها را روى یک فلش کپى کرده بود، به طورى‌که وقتى آن شخص از مرکز خارج شد طولى نکشید که موشک به آن‌جا برخورد کرد.

[="#ff0000"]اولین واکنش استاد عاملى به آتش گرفتن آثار[/]

سید محمد عاملى به واکنش پدرش نسبت به آتش‌گرفتن کتابخانه‌اش اشاره و تصریح کرد: دو ـ سه روز بعد از پایان جنگ این خبر به پدر داده شد و من هم همان موقع از ایران تلفن کردم تا به ایشان دلدارى بدهم که ایشان جواب دادند: «المهم اننا انتصرنا»؛ مهم این است که ما پیروز شدیم. من از حرف‌هاى ایشان جا خوردم، چون مى‌دانستم کتابخانه از زن و بچه هم براى ایشان مهم‌تر است! به طورى که وقتى بچه‌اى به یکى از کاغذهاى ایشان دست مى‌زد، ناراحت مى‌شدند! وقتى این خبر را شنیدند خیلى ناراحت شدند و طبیعى هم بود که ناراحت شوند ولى در برابر پیروزى، کتابخانه برایشان مهم نبود.

فرزند استاد عاملى تأکید کرد: رژیم اسرائیل کتابخانه‌هاى حاج آقا را شناسایى کرده بود، چون هم با هواپیما حمله کرد هم موشک زد و روز آخر جنگ نیز حدود پانزده دقیقه مانده به شروع آتش‌بس؛ محل اقامت ایشان را مورد تهاجم قرار داد و موشکى در چند مترى ایشان منفجر شد. پس از این حادثه حاج آقا تمام مسایل حفاظتى و امنیتى را رعایت مى‌کند و هر چهار پنج ساعت، نوشته‌هایشان را براى تایپ مى‌دهند! علوم اهل‌بیت‌ علیهم‌السلام این‌طور و با سختى به دست ما رسیده است، حالا آیا ما حاضر هستیم مثل بزرگان و با زحمت درس بخوانیم؟!

[="#ff0000"]اما «الصحیح من سیرة النبى الاعظم‌(ص)»[/]

گفتنى است، مجموعه ارزشمند «الصحیح من سیرة النبى الاعظم‌ صلى‌اللّه‌علیه‌وآله‌وسلم» در سال 1385 به عنوان کتاب سال جمهورى اسلامى معرفى شد. این کتاب در ده بخش تدوین شده و با نگاهى دقیق به جزئیات زندگانى رسول اکرم‌ صلى‌اللّه‌علیه‌وآله‌وسلم پرداخته است. ایشان در خاتمه این اثر ارزشمند که چند روز بعد از پایان جنگ 33 روزه نوشته شده، آورده است: از جمله چیزهایى که خداوند مرا بوسیله آن امتحان کرد از بین رفتن کتابخانه‌ام است که شامل مخطوطات قدیمى بود و حتى یک خط آن به من باز نگشت. بخش زیادى از جمله آخر کتاب در زمان جنگ نوشته شده، لذا شاید نتوانسته باشم حق آن‌را مثل سایر جلدها بجا آورم.

این اندیشمند فرزانه ثواب نوشتن کتاب را به روح پدر خود و شهداى جنگ سى‌وسه روزه اهدا نموده است.[/]
منبع