آمیزش با همسر در ماه محرم

تب‌های اولیه

1 پست / 0 جدید
آمیزش با همسر در ماه محرم

نزدیکی با همسر در غیر از ایام حیض و نفاس و در حال احرام و روزه یا موارد ثانوی دیگر، حرام نیست. همخوابی در ماه های محرم و صفر و ایام شهادت و سوگواری حرمت شرعی ندارد(1) بلی این یک نوع احترام به پیشوایان دینی محسوب می شود، هم چنان که معمولاً افراد در مرگ عزیزانشان به احترام آنها مدتی از مجامعت و نزدیکی کناره می گیرد.
با توجه به این که قصد جسارت و توهین در میان نیست؛ از این رو هیچ منع شرعی و عرفی ندارد. علاوه این که در بسیاری از موارد به واسطه ضرورت، حکم حرمت نیز برداشته می شود.
درست است كه يكي از آداب در ماه عزا و غم اين است كه بايد مقدارى از لذائذ زندگى را كه از خوردن و نوشيدن، آميزش جنسي و حتي خوابيدن و گفتن بدست مى‏آيد، ترك نمود. چنانچه در روايات نسبت به كساني كه در حالت طبيعي و عادي هستند و نياز جنسي شان فعال نشده است، توصيه شده است از مسايل دنيوي پرهيز كنند.امام صادق عليه السلام در اين زمينه مي فرمايند: «در روز (عاشورا) از كارهاي لذتبخش دوري شود و آداب و سنن سوگواري بر پا گردد و تا زوال خورشيد از خوردن و آشاميدن خودداري شود و بعد از آن همان غذايي خورده شود كه سوگوارن مي خورند.»(2)
اما در هر صورت آنچه مهم است، اين است كه نبايد در اين ميان گناهي صورت بگيرد، مثلاً ممكن است انسان حتي در عاشورا نياز جنسي پيدا كند كه يك نياز طبيعي در انسان است؛ همانند خوردن و آشامیدن؛ لذا کسی نگفته اگر گرسنه بودی در ایام عزا نباید چیزی بخوری و نزدیکی کردن با نیازهای طبیعی دیگر فرقی در این جهت ندارد.
و باید دقت داشته باشيم هنگامي كه بين دو مساله ترديد داشتيم، بايد جانب حرمت را كنار گذاشت؛ در اينجا هم وقتي همسر درخواست ارتباط زناشويي مي كند و ممكن است كه از نياز برخواسته باشد، واجب است به درخواست مشروع او پاسخ داد تا مبادا به گناه -كه موجب به درد آوردن قلب امام حسين علیه السلام مي شود- دچار شود. در موارد ضروری نه تنها كار حرامي نیست، بلكه هنگام درخواست همسر انجام آن واجب نیز است.
پی نوشت ها:
1. سوال از دفتر رهبری
2. محمدي ري شهري، ميزان الحكمه، قم، انتشارات دارالحديث، ج8، ص3783.