ضرورت های جهاد اقتصادی

تب‌های اولیه

2 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
ضرورت های جهاد اقتصادی

[h=1][/h]


[/HR] در این مقاله برآنیم تا ضرورت های ایجاد جهاد اقتصادی را در مقیاس خرد و كلان،افراد ، دولت وجامعه بررسی كنیم.تا دیدی روشن نسبت به اهداف اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی جامعه پیدا كنیم.

[/HR] [h=2]ضرورت های جهاد اقتصادی:[/h] با گذشت 32سال از نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و گذر از مقاطع حساس و سرنوشت ساز و حضور حماسه‌ای مردم و مسئولین در جهادهای امنیتی، نظامی، انتظامی، سازندگی و جهاد در عرصه‌های علمی و فناوری و دست‌یابی به نوآوری‌های بزرگی چون انرژی هسته‌ای و... اصلاح جهاد گونه ساختار اقتصادی و اتکا بر تولیدات داخلی و افزایش صادرات غیر نفتی یک ضرورت انکارناپذیر است.

نخستین ضرورت؛ مهم‌ترین و اولین ضرورت تحقق جهاد اقتصادی را باید در ایمان مردم و مسئولین، صداقت و همراهی و ولایت پذیری و استواری آنان که رهبر معظم انقلاب اسلامی از آن به عنوان روحیه جهادی و استحکام معنویت تعبیر فرمودند را یادآور نمود (ان المؤمنون سالکین آمنوا بالله و رسوله، ثم لم یرتابو و جاهدوا باموالهم و انفسهم فی سبیل الله و اولئک هم الصادقون» (حجرات آیه 15) چرا که کلمه جهاد به مفهوم تلاشی مضاعف، مقدس و هدف دار اطلاق شده که همیشه صبغه تقدس و معنویت را درون خود دارد و برخورد با موانع و رفع موانع (مبارزه) را رصد می‌کند. دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون در عرصه‌های مختلف امنیتی، نظامی و سیاسی با شکست فاحش مواجه گردیده و تنها به زعم خودشان به ناکارآمدی نظام اقتصادی ایران دل خوش کرده و این را به عنوان یک استراتژی در تقابل با نظام اسلامی از جمله تحریم‌های اقتصادی برنامه ریزی کرده‌اند.
بنابراین باید با تمسک به ریسمان الهی و حفظ وحدت و پرهیز از مسایل حاشیه‌ای و با یک عزم و اراده ملی نسبت به رفع موانع حرکت عظیم اقتصادی اعم از داخلی و یا خارجی اهتمام داشت.
دومین ضرورت؛ ضرورت تدوین استراتژی‌های بلندمدت اقتصادی «نقشه راه» در حوزه‌های نظری و عملی و در راستای اهداف اقتصادی در دهه «پیشرفت و عدالت» برای دست‌یابی به برنامه‌های کلان اقتصادی در چشم انداز 20 ساله «افق 1404» و اهتمام به اجرای مؤثر اصل 44 قانون اساسی می‌باشد.
سومین الزام؛ استمرار و اهتمام در مدیریت کارا و اثربخش استراتژی «اصلاح الگوی مصرف» که از سال 88 با تدبیر مقام معظم رهبری شروع گردیده و برکاتی را برای مردم و نظام اسلامی به ارمغان آورده است. لازم است فرهنگ سازی و بر اساس آموزه‌های دینی و ارزشی اسلام ترویج و استمرار یابد. با عنایت به این نکته مهم و اساسی که منابع و پتانسیل‌های در اختیار انسان‌ها محدود بوده و از طرفی نیازها و خواسته‌های بشری نامحدود می‌باشد. بر این اساس، افراد، جوامع و دولت‌ها تلاش می‌کنند بین کمیابی و محدودیت منابع و خواسته‌ها و نیازهای نامحدود خود نوعی توازن و تعادل ایجاد نمایند.
با وجود تحولات علمی، تکنولوژی و توسعه دانایی‌های بشر در کنترل و بهره برداری از منابع، نگرانی‌های زیادی در نحوه ایجاد تعادل بین امکانات و نیازهای رو به تزاید بشر وجود دارد

امروزه در عصر اطلاعات و ارتباطات «عصر دانایی» در شرایط متحول و پویای جهان نیازهای بشری با سرعت بیشتری در حال تغییر و تحول است و کمیابی منابع نیز محسوس‌تر از گذشته است. با وجود تحولات علمی، تکنولوژی و توسعه دانایی‌های بشر در کنترل و بهره برداری از منابع، نگرانی‌های زیادی در نحوه ایجاد تعادل بین امکانات و نیازهای رو به تزاید بشر وجود دارد
کشور اسلامی و عزیز ما نیز از این مهم مستثنی نمی‌باشد با این تفاوت که جمهوری اسلامی ایران بر اساس مبانی فقه اسلامی به مسایلی چون، کسب روزی حلال با تمام توان، بهره گیری از اخلاق اقتصادی، پرهیز از مال حرام، اسراف، تجمل گرایی و مصرف گرایی، پرهیز از خرید کالاهای تولیدی توسط کشورهایی که با نظام اسلامی ما دشمن هستند و هم چنین به روابط اقتصادی دولت و مردم، روابط اقتصادی بین مردم و روابط اقتصادی خارجی توجه دارد، بنابراین باید با استفاده بهینه از منابع و امکانات خدادادی، مصرف به جا و درست از منابع استراتژیک از جمله نفت، گاز، آب، برق، معادن و مراتع تعادل علمی و منطقی را بین پتانسیل‌ها و منابع در اختیار و نیازها و خواسته‌های فردی، خانوادگی، اجتماعی و کشوری فراهم آورده و از هر گونه افراط و تفریط، اسراف، تجمل گرایی و مصرف گرایی پرهیز گردد. (خداوند، خالق همه هستی اسراف کنندگان را دوست نمی‌دارد.)

توجه جهاد گونه به استراتژی همت مضاعف و کار مضاعف د رعرصه های مختلف علمی و فناوری، صنعتی و کشاورزی و سایر کسب و کارها اعم از تولیدی، تجاری و خدماتی ارتقاء بهره روی را به دنبال خواهد داشت.

چهارمین الزام: استمرار استراتژی همت مضاعف و کار مضاعف
توجه جهاد گونه به استراتژی همت مضاعف و کار مضاعف د رعرصه های مختلف علمی و فناوری، صنعتی و کشاورزی و سایر کسب و کارها اعم از تولیدی، تجاری و خدماتی ارتقاء بهره روی را به دنبال خواهد داشت.
مقوله بهره روی و جایگاه آن در پیشرفت اقتصادی از جمله الزامات جهاد اقتصادی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی بر آن تأکید داشته‌اند اگر از نظر علمی و کاربردی طراحی مجدد کار «مهندسی کار» را محصول و نتیجه همت مضاعف و کار مضاعف و از مصادیق آن در عرصه‌های مختلف از جمله تولید و اقتصاد بدانیم. بنابراین لازمه ارتقاء بهره روی ملی در همه عرصه‌ها اهتمام در طراحی مجدد کار «مهندسی کار» و تلاش در اجرای مؤثر آن است.
پنجمین ضرورت: توجه ویژه به کار و کارآفرینی و توسعه کسب و کارهای کارآفرینانه مولد
باید به موتور محرکه پیشرفت و توسعه اقتصادی که از نظر صاحب نظران اقتصادی و مدیریتی کارآفرینی است توجه مضاعف و جهاد گونه داشت. لذا باید نقش مؤثر کارآفرینان را در ایجاد و توسعه کسب و کارهای کارآفرینانه و یا به تعبیری بنگاه‌های اقتصادی زودبازده نو آ ورا نه که بستر و زمینه تولید و پیشرفت اقتصادی است و به تبع آن جهاد اقتصادی را محقق می‌کند مورد بررسی قرار داد. اهتمام به مقوله کار آفرینی مولد با دو رکن اساسی خلاقیت و نوآوری را می‌توان از ضروری‌ترین و ارزشمندترین نیازهای اقتصادی جامعه اسلامی‌مان دانست که اقتدار و استقلال اقتصادی و عدالت اجتماعی را با حفظ حاکمیت سیاسی و تحکیم ارزش‌های اسلامی سبب خواهد شد.

ضرورت تدوین استراتژی‌های بلندمدت اقتصادی «نقشه راه» در حوزه‌های نظری و عملی و در راستای اهداف اقتصادی در دهه «پیشرفت و عدالت» برای دست‌یابی به برنامه‌های کلان اقتصادی در چشم انداز 20 ساله «افق 1404» و اهتمام به اجرای مؤثر اصل 44 قانون اساسی می‌باشد.

هم چنین کارآفرینی در فرآیند اقتصادی کشور موجبات گردآوری پس اندازه‌ای عمومی، بی هدف و سرگردان شده و بهبود سرمایه (افزایش سرمایه گذاری داخلی) را سبب گردیده و ایجاد اشتغال و تولید انبوه را در مقیاس وسیع و به تبع آن کاهش نرخ بیکاری را که ریشه بسیاری از ناهنجاری‌های اجتماعی و اقتصادی است به دنبال خواهد داشت. همچنین کارآفرینی، تجارت خارجی را که از عناصر و شاخص‌های اصلی توسعه و پیشرفت اقتصادی است ارتقاء داده. موجب کاهش تمرکز اقتصادی، افزایش سود اجتماعی و بهبود کیفیت زندگی می‌گردد و مهارت‌های بی استفاده و سرگردان را به تحرک مؤثر وامی دارد. علاوه بر آن کارآفرینی با نگاه تولید نو آ ورا نه موجبات افزایش بهره روی با هدف خدمت رسانی به جامعه اسلامی و به تبع آن سود رضایت بخش و بالاخره موجبات تحقق جهاد اقتصادی را فراهم می‌نماید.
علی‌ای حال بر همه آحاد مردم کشور اعم از شهری و روستایی به ویژه جوانان خلاق، مبتکر و نوآور فرض است در راستای تحقق جهاد اقتصادی با نگرشی مثبت و روحیه‌ای جهادی و با بهره گیری از فرصت‌ها در عرصه‌های مختلف و با تلاشی مضاعف نسبت به ایجاد و توسعه کسب و کارهای کارآفرینانه اعم از کسب و کارهای علمی و فناوری، صنعتی و کشاورزی، تولیدی و تجاری، شهری و روستایی تا از این رهگذر با پیشرفت و توسعه بیشتر موجبات امنیت شغلی خود، خدمت اجتماعی، کسب سود رضایت بخش و شکوفایی اقتصاد کشور را فراهم آوردند.
دولت و دلسوزان نظام نیز کماکان با عزم و اراده‌ای مضاعف نسبت به رفع موانع و چالش‌های موجود عنایت داشته تا به فضل الهی شاهد تحقق جهاد اقتصادی باشیم.





[/HR] منبع: روزنامه کیهان
برچسب: 

[h=1]جایگاه کارایی در جهاد اقتصادی[/h]


[/HR] مهم‌ترین و اولین الزام تحقق جهاد اقتصادی را باید در ایمان مردم و مسئولین، صداقت و همراهی و ولایت پذیری و استواری آنان که رهبر معظم انقلاب اسلامی از آن به عنوان روحیه جهادی و استحکام معنویت تعبیر فرمودند ، یادآور نمود (ان المؤمنون الذین آمنوا بالله و رسوله، ثم لم یرتابو و جاهدوا باموالهم و انفسهم فی سبیل الله و اولئک هم الصادقون» (حجرات آیه 15)
[/HR] قبل از بررسی الزامات جهاد اقتصادی، دلایل انتخاب این واژه و نام‌گذاری سال جاری به همین نام، به بررسی اهمیت آن می‌پردازیم:

1) در حال حاضر، استراتژی تر ین جبهه تهاجم دشمنان علیه جمهوری اسلامی ایران جبهه اقتصادی است.
2) لزوم محقق شدن اهداف اقتصادی در دهه پیشرفت و عدالت که از سال 1387 شروع شده است.
3 )حرکت جهادی برای دست‌یابی به استراتژی‌های اقتصادی در افق 1404 و الگو شدن جمهوری اسلامی ایران برای سایر ملت‌ها در عرصه اقتصاد اسلامی علاوه بر سایر عرصه‌های علمی و فناوری، اجتماعی و فرهنگی و سیاسی
نخستین الزام؛ مهم‌ترین و اولین الزام تحقق جهاد اقتصادی را باید در ایمان مردم و مسئولین، صداقت و همراهی و ولایت پذیری و استواری آنان که رهبر معظم انقلاب اسلامی از آن به عنوان روحیه جهادی و استحکام معنویت تعبیر فرمودند را یادآور نمود (ان المؤمنون سالکین آمنوا بالله و رسوله، ثم لم یرتابو و جاهدوا باموالهم و انفسهم فی سبیل الله و اولئک هم الصادقون» (حجرات آیه 15) چرا که کلمه جهاد به مفهوم تلاشی مضاعف، مقدس و هدف دار اطلاق شده که همیشه صبغه تقدس و معنویت را درون خود دارد و برخورد با موانع و رفع موانع (مبارزه) را رصد می‌کند. دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون در عرصه‌های مختلف امنیتی، نظامی و سیاسی با شکست فاحش مواجه گردیده و تنها به زعم خودشان به ناکارآمدی نظام اقتصادی ایران دل خوش کرده و این را به عنوان یک استراتژی در تقابل با نظام اسلامی از جمله تحریم‌های اقتصادی برنامه ریزی کرده‌اند.
بنابراین باید با تمسک به ریسمان الهی و حفظ وحدت و پرهیز از مسایل حاشیه‌ای و با یک عزم و اراده ملی نسبت به رفع موانع حرکت عظیم اقتصادی اعم از داخلی و یا خارجی اهتمام داشت.
دومین الزام؛ ضرورت تدوین استراتژی‌های بلندمدت اقتصادی «نقشه راه» در حوزه‌های نظری و عملی و در راستای اهداف اقتصادی در دهه «پیشرفت و عدالت» برای دست‌یابی به برنامه‌های کلان اقتصادی در چشم انداز 20 ساله «افق 1404» و اهتمام به اجرای مؤثر اصل 44 قانون اساسی می‌باشد.

توجه جهاد گونه به استراتژی همت مضاعف و کار مضاعف د ر عرصه های مختلف علمی و فناوری، صنعتی و کشاورزی و سایر کسب و کارها اعم از تولیدی، تجاری و خدماتی ارتقاء بهره روی را به دنبال خواهد داشت

سومین الزام؛ استمرار و اهتمام در مدیریت کارا و اثربخش استراتژی «اصلاح الگوی مصرف» که از سال 88 با تدبیر مقام معظم رهبری شروع گردیده و برکاتی را برای مردم و نظام اسلامی به ارمغان آورده است. لازم است فرهنگ سازی و بر اساس آموزه‌های دینی و ارزشی اسلام ترویج و استمرار یابد. با عنایت به این نکته مهم و اساسی که منابع و پتانسیل‌های در اختیار انسان‌ها محدود بوده و از طرفی نیازها و خواسته‌های بشری نامحدود می‌باشد. بر این اساس، افراد، جوامع و دولت‌ها تلاش می‌کنند بین کمیابی و محدودیت منابع و خواسته‌ها و نیازهای نامحدود خود نوعی توازن و تعادل ایجاد نمایند.
امروزه در عصر اطلاعات و ارتباطات «عصر دانایی» در شرایط متحول و پویای جهان نیازهای بشری با سرعت بیشتری در حال تغییر و تحول است و کمیابی منابع نیز محسوس‌تر از گذشته است. با وجود تحولات علمی، تکنولوژی و توسعه دانایی‌های بشر در کنترل و بهره برداری از منابع. نگرانی‌های زیادی در نحوه ایجاد تعادل بین امکانات و نیازهای رو به تزاید بشر وجود دارد.
کشور اسلامی و عزیز ما نیز از این مهم مستثنی نمی‌باشد با این تفاوت که جمهوری اسلامی ایران بر اساس مبانی فقه اسلامی به مسایلی چون، کسب روزی حلال با تمام توان، بهره گیری از اخلاق اقتصادی، پرهیز از مال حرام، اسراف، تجمل گرایی و مصرف گرایی، پرهیز از خرید کالاهای تولیدی توسط کشورهایی که با نظام اسلامی ما دشمن هستند و هم چنین به روابط اقتصادی دولت و مردم، روابط اقتصادی بین مردم و روابط اقتصادی خارجی توجه دارد، بنابراین باید با استفاده بهینه از منابع و امکانات خدادادی، مصرف به جا و درست از منابع استراتژیک از جمله نفت، گاز، آب، برق، معادن و مراتع تعادل علمی و منطقی را بین پتانسیل‌ها و منابع در اختیار و نیازها و خواسته‌های فردی، خانوادگی، اجتماعی و کشوری فراهم آورده و از هر گونه افراط و تفریء اسراف، تجمل گرایی و مصرف گرایی پرهیز گردد. (خداوند، خالق همه هستی اسراف کنندگان را دوست نمی‌دارد.)

چهارمین الزام: استمرار استراتژی همت مضاعف و کار مضاعف
توجه جهاد گونه به استراتژی همت مضاعف و کار مضاعف د رعرصه های مختلف علمی و فناوری، صنعتی و کشاورزی و سایر کسب و کارها اعم از تولیدی، تجاری و خدماتی ارتقاء بهره روی را به دنبال خواهد داشت.
مقوله بهره روی و جایگاه آن در پیشرفت اقتصادی از جمله الزامات جهات اقتصادی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی بر آن تأکید داشته‌اند اگر از نظر علمی و کاربردی طراحی مجدد کار «مهندسی کار» را محصول و نتیجه همت مضاعف و کار مضاعف و از مصادیق آن در عرصه‌های مختلف از جمله تولید و اقتصاد بدانیم. بنابراین لازمه ارتقاء بهره وری ملی در همه عرصه‌ها اهتمام در طراحی مجدد کار «مهندسی کار» و تلاش در اجرای مؤثر آن با تکیه بر:
همت مضاعف: عزم و اراده لازم در انتخاب روش‌های اصلاحی تولید به منظور کاهش هزینه‌های تولید، عدم اتلاف منابع، ساده کردن عملیات تولید و خدمات و افزایش راندمان و بازدهی
کار مضاعف: به کار گیری مجموعه‌های توان‌های فیزیکی و فکری با انگیزه‌های ارزشی، تعیین و اعمال زمان استاندارد انجام کار و با روحیه جهادی خواهد بود.
پنجمین الزام: توجه ویژه به کار و کارآفرینی و توسعه کسب و کارهای کارآفرینانه مولد
با گذشت 32سال از نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و گذر از مقاطع حساس و سرنوشت ساز و حضور حماسه‌ای مردم و مسئولین در جهادهای امنیتی، نظامی، انتظامی، سازندگی و جهاد در عرصه‌های علمی و فناوری و دست‌یابی به نوآوری‌های بزرگی چون انرژی هسته‌ای و... اصلاح جهاد گونه ساختار اقتصادی و اتکا بر تولیدات داخلی و افزایش صادرات غیر نفتی یک ضرورت انکارناپذیر است.
باید به موتور محرکه پیشرفت و توسعه اقتصادی که از نظر صاحب نظران اقتصادی و مدیریتی کارآفرینی است توجه مضاعف و جهاد گونه داشت.
لذا باید نقش مؤثر کارآفرینان را در ایجاد و توسعه کسب و کارهای کارآفرینانه و یا به تعبیری بنگاه‌های اقتصادی زودبازده نو آ ورا نه که بستر و زمینه تولید و پیشرفت اقتصادی است و به تبع آن جهاد اقتصادی را محقق می‌کند مورد بررسی قرار داد. اهتمام به مقوله کار آفرینی مولد با دو رکن اساسی خلاقیت و نوآوری را می‌توان از ضروری‌ترین و ارزشمندترین نیازهای اقتصادی جامعه اسلامی‌مان دانست که اقتدار و استقلال اقتصادی و عدالت اجتماعی را با حفظ حاکمیت سیاسی و تحکیم ارزش‌های اسلامی سبب خواهد شد.

باید به موتور محرکه پیشرفت و توسعه اقتصادی که از نظر صاحب نظران اقتصادی و مدیریتی ،کارآفرینی است توجه مضاعف و جهاد گونه داشت

هم چنین کارآفرینی در فرآیند اقتصادی کشور موجبات گردآوری پس اندازه‌ای عمومی، بی هدف و سرگردان شده و بهبود سرمایه (افزایش سرمایه گذاری داخلی) را سبب گردیده و ایجاد اشتغال و تولید انبوه را در مقیاس وسیع و به تبع آن کاهش نرخ بیکاری را که ریشه بسیاری از ناهنجاری‌های اجتماعی و اقتصادی است به دنبال خواهد داشت. همچنین کارآفرینی، تجارت خارجی را که از عناصر و شاخص‌های اصلی توسعه و پیشرفت اقتصادی است ارتقاء داده. موجب کاهش تمرکز اقتصادی، افزایش سود اجتماعی و بهبود کیفیت زندگی می‌گردد و مهارت‌های بی استفاده و سرگردان را به تحرک مؤثر وامی دارد. علاوه بر آن کارآفرینی با نگاه تولید نو آ ورا نه موجبات افزایش بهره روی با هدف خدمت رسانی به جامعه اسلامی و به تبع آن سود رضایت بخش و بالاخره موجبات تحقق جهاد اقتصادی را فراهم می‌نماید.
دولت و دلسوزان نظام نیز کماکان با عزم و اراده‌ای مضاعف نسبت به رفع موانع و چالش‌های موجود در آفریند ایجاد و توسعه کسب و کار به ویژه بنگاه‌های اقتصادی زودبازده از جمله تسریع در ایجاد زمینه تولید انبوه موارد خلاق و نو آ ورا نه، کوتاه نمودن زمان صدور مجوز تأسیس و پروانه بهره برداری و تسهیلات بانکی، تجدید نظر در قوانین و مقررات بازدارنده احتمالی، حمایت از تولیدات داخلی به منظور افزایش صادرات غیر نفتی و... عنایت داشته تا به فضل الهی شاهد تحقق جهاد اقتصادی و زمینه‌ای برای دست‌یابی به برنامه‌های کلان اقتصادی در افق 1404 باشیم.





[/HR] منبع: روزنامه کیهان