جمع بندی نبوت به پایان رسید، رسالت ادامه دارد؟

تب‌های اولیه

7 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
نبوت به پایان رسید، رسالت ادامه دارد؟

به نام خداوند زیبایی ها





با سلام

(((درابتدا از مسئولان تالار خواهشمندم در صورتی که سوالم با این تالار هم خوانی نداره سوالمو به تالار مربوط به آن انتقال بدن)))

در آیه 40 سوره احزاب خداوند فرموده:( مَّا كَانَ مُحَمَّدٌ أَبَا أَحَدٍ مِّن رِّجَالِكُمْ وَلَكِن رَّسُولَ اللَّهِ وَخَاتَمَ النَّبِيِّينَ وَكَانَ اللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمًا (

۴۰)
معنی: (محمد پدر هيچ يك از مردان شما نيست ولى فرستاده خدا و خاتم پيامبران است و خدا همواره بر هر چيزى داناست (۴۰)

با توجه به این سوال http://www.pasokhgoo.ir/node/60579 و همچنین پاسخ پاسخگوی اعتقادی سایت 09640.ir مبنی بر تفاوت بین نبی ورسول که:
" نبی اعم است از رسول بنابراین هر رسولی نبی است ولی هر نبی رسول نیست فرق نبی و رسول هم در نوع ماموریت آنها است نوع ماموریت رسول به گونه ای است که با آمدن او حجت بر مردم تمام است و مردم اگر قبول دعوت او را نکنند مستحق عذاب خواند بود لکن در ماموریت نبی چنین اتمام حجتی وجود ندارد"

در آیه 40 سوره احزاب خداوند پیامبر را خاتم النبیین (پایان دهنده مقام نبوت) معرفی می کنه و قبل از این کلمه ،عبارت رسول الله

(مبنی بر مقام رسالت پیامبر)

را بیان می کنه و پس از خاتم النبیین نیز آگاهی خود را از همه چیز (دنیا ،موجودات ، حتی واژگان)

اعلام می کنه (پس ذکر هیچ واژه هم در قرآن اتفاقی نیست).خداوند در این آیه تنها پایان نبوت پیامبر رو اعلام می کنه و دو واژه

رسول و نبی را (به وسیله واو)جدا کرده و خاتمیت را خاص نبوت اعلام کرده است.حال با مطالب گفته شده تا حدی می توانیم بگوییم

که خداوند ادامه رسالت را اعلام کرده.در پاسخ سوال احتمالی شما مبنی بر آیه 67 سوره مائده نیز باید بگم در این آیه نیز خدا سخنی

مبنی بر اتمام رسالت نگفته(فقط از پیامبر خواسته اونو ابلاغ کنه)2-هیچ سخنی مبنی بر اتمام رسالت در این آیه وجود ندارد(زیرا در

آن صورت خدا می گفت(خاتم النبیین و المرسلین)) 3- آن که اگر بر فرض خدا می خواست اتمام رسالت و نبوت را اعلام کند، چرا

نگفت خاتم المرسلین (زیرا از لحاظ مفهومی نیز مقام رسالت مهمتر از مقام نبوت است و اعلام جزء (نبوت)برای اعلام مساله ای

کل(نبوت و رسالت) کمی نامفهوم(لااقل برای خدا که هیچ کار او بدون علت نیست )به نظر می رسد.

حال سوال من اینه: حالا با توجه به مطالبی که گفتم پاسخ شما چیست؟آیا رسالت هنوز ادامه داره و ممکنه به کسی سپرده شده باشه یا سپرده بشه؟آیا ممکنه ادیان و فرقه های نو ظهور حامل رسالت باشند؟

ممنون از این که با حوصله سوال منوخوندید.

با نام و یاد دوست


کارشناس بحث: استاد هادی


با سلام و عرض ادب و تقدیر و تشکر از پرسش بسیار زیبای حضرت عالی

«رسول عبارت از كسى است كه حامل رسالتى از خداى تعالى به سوى مردم باشد، و نبى آن كسى است كه حامل خبرى از غيب باشد و آن غيب عبارت از دين و حقايق آن است، و لازمه اين حرف اين است كه وقتى نبوتى بعد از رسول خدا (صل الله علیه و آله) نباشد، رسالتى هم نخواهد بود، چون رسالت، خود يكى از اخبار و انباى غيب است، وقتى بنا باشد انباى غيب منقطع شود، و ديگر نبوتى و نبيى نباشد، قهرا رسالتى هم نخواهد بود.
از اين جا روشن مى‏شود كه وقتى رسول خدا (صل الله علیه و اله) خاتم النبيين باشد، خاتم الرسل هم خواهد بود». (ترجمه الميزان،انتشارات جامعه مدرسین حوزه قم،1374 چاپ پنجم، ج‏16، ص: 487)
«عقاید فرقه های نو ظهور مخالف با قران و سنت است و صلاحیت هیچ منصبی در تشیع را ندارند».

اگر اشتباه نکنم
نبی مکلف به هدایت تشریعی قومش نیست!!!
ولی رسول مکلف به هدایت تشریعی قومش است !!!

سلام علیکم،
حضرت مسیح علیه‌السلام پیامبر خدا بودند و مطابق عقاید ما بعد از ظهور امام زمان علیه‌السلام ایشان هم هبوط خواهند کرد به زمین، بدون اینکه خلع مقام از نبوت بشوند، وقتی بازگردند هنوز پیامبرند، موضوع فقط اینجاست که دیگر پیامی باقی نمانده که برای هدایت بشر فرستاده شود. با این معنی اینکه امیرمؤمنان علیه‌السلام پیامبر نبودند (طبق آن حدیث که رسول خدا صل‌الله‌علیه‌وآله فرمودند مثل علی مثل هارون است به موسی مگر اینکه بعد از من دیگر نبی نخواهد آمد) نه بخاطر پایین‌تر بودن شأن ایشان از نبوت یا ... است، موضوع اینجاست که پیام برای ابلاغ و تشریع اتمام یافته است، یعنی اگر خود پیامبر خدا صل‌الله‌علیه‌وآله هم صد سال دیگر هم عمر می‌کردند دیگر ابداً وحی تشریعی در کار نمی‌بود، قرآن بیش از اینکه آیه و سوره دارد آیه و سوره نمی‌داشت ... وحی تشریعی تمام شده بود ... اگرچه باب الهام و غیره همچنان باز باشد.
در مورد قرآن هم با غصب خلافت از ائمه علیهم‌السلام دیگر اجازه و فرصت آن داده نشد که تمام مطالب هدایتگرش برای مردم تبیین گردد، بخشی از آنچه تبیین شده بود هم توسط مخالفان و دشمنان نابود یا تحریف شد ... پس اگرچه تشریع با تکمیل قرآن تمام شد اما آنچه نزد ما امروز حاضر است تمام دین نیست، دین در قرآن هست ولی ما از بخش بزرگی از آن محروم هستیم تا ان شاء الله امام زمان علیه‌السلام ظهور کنند و تبیینشان کنند، تازه آن موقع است که اسلام به عنوان دین کامل معرفی و شناخته می‌شود و با تمام ابعادش درک می‌شود و تمامی ادیان باطل در مقابلش مقهور می‌شوند و اسلام غلبه می‌کند علی رغم میل مشرکان و کافران.
با این حساب، آنچه که با رسول خدا صل‌الله‌علیه‌وآله ختم شد نه نبوت است و نه رسالت و نه چیز دیگر، بسیاری از پیامبران علیهم‌السلام هم در رجعت باز خواهند گشت، آنچه که ختم شده است بلکه خود پیام تشریعی است، آن هم فقط تشریعی و نه الهام و ... مگرنه مثلاً صحیفه‌ی حضرت زهراء سلام‌الله‌علیها بعد از شهادت پدرشان به ایشان نازل گردید ... ایشان البته به لحاظ اصطلاحی دیگر نبی نبوده و نخواهند بود بلکه مثلاً محدث و محدثه هستند. برای مثال ما معتقد هستیم که همراه قرآن توضیحاتی هم پیرامون آیات توسط فرشته‌ی وحی نازل شدند که جزء خود قرآن نبودند، این توضیحات اضافه همگی توسط امام علی علیه‌السلام در قرآن ایشان ثبت شدند اما در قرآن‌های موجود در نزد ما حذف شده‌اند و در کتابهای نزد ما فقط خود آیات قرآن وجود دارد، با این وجود برخی از آن توضیحات اضافه در روایات هم برای ما باقی مانده‌اند که با کمک آنها شیعه بسیار بهتر از اهل سنت و هر کس دیگری می‌تواند قرآن را بفهمد و از مطالب این کتاب هدایت استفاده کند.

یا علی

پس‌نامه: ما خاتم‌النبیین داریم و نه خاتم‌المرسلین، بلکه به جای آن داریم سید‌المرسلین ... حالا اگر اشتباه نفهمیده باشم، نظر کارشناس بزرگوار البته قابل اتکاتر است، این نظر حقیر صرفاً یک نظر شخصی است! :ok:

میان رسول و نبی تفاوت وجود دارد. برخی از پیامبران تنها رسول هستند و برخی تنها نبی و برخی هم رسول هستند و هم نبی. پیامبر اسلام هم رسول بودند و هم نبی. ایشان خاتم نبی ها هستند و نه خاتم رسولان.

موحد;535246 نوشت:
میان رسول و نبی تفاوت وجود دارد. برخی از پیامبران تنها رسول هستند و برخی تنها نبی و برخی هم رسول هستند و هم نبی. پیامبر اسلام هم رسول بودند و هم نبی. ایشان خاتم نبی ها هستند و نه خاتم رسولان.

بسمه تعالی سلام علیکم از نظر همین آیه خاتمیت((النبیین))جمع دو گانه است:نبوئت و نبوت ختم نبوتش ختم رفیع ترین مقام رسالت است و ختم نبوئتش پایان پذیری کل وحی است و در این میان رسالت هم که فراتر از نبوئت است طبعا منفی است وانگهی آیاتی چون ((ثم جاءکم رسول مصدق لما معکم))حضرتش را آخرین رسول ربانی خوانده است چون ((کم))مشتمل بر هر دوی رسالت و نبوت است و نفرمود((ثم جاءکم نبی))که تنها ختم نبوت باشد بلکه ((جاءکم رسول))فرموده که افزون بر ختم نبوت ختم رسالت نیز هست(ترجمان فرقان جلد4 صفحه258نوشته آیت الله صادقی تهرانی نشر شکرانه)با تشکر والسلام علی عباد الله الصالحین

موضوع قفل شده است