آیا نحوه بچه دار شدن حضرت مریم برای آزمایش قومشان بود؟

تب‌های اولیه

2 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
آیا نحوه بچه دار شدن حضرت مریم برای آزمایش قومشان بود؟

قاعده نظام طبیعت این است که از تماس زن و مرد بچه بوجود میآید.همه میدانستند حضرت مریم ازدواج نکرده بودند.قاعدتا حق داشتند فکر بد در مورد ایشان بکنند.آیا بعد از صحبت کردن حضرت عیسی و روشن شدن مطلب، بخاطر قضاوتشان باید توبه کنند؟آیا مومنان در این ماجرا شناخته میشدند؟آیا مومنترین افراد در این مورد مثل سایر افراد قضاوت کردند؟آیا آزمایش بنی اسراییل در این بود که باید صبر میکردند حضرت مریم حرف خود را بزنند و بعد ایشان را سرزنش کنند؟کلا آیا کسانی که به حضرت مریم گفتند این چه کاری بود کردی و پدر و مادرت بدکاره نبودند گناه کردند؟

کارشناس بحث : سعید

برچسب: 

بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام و تشکر


خاک پای اهل بیت;288182 نوشت:
آیا نحوه بچه دار شدن حضرت مریم برای آزمایش قومشان بود؟آیا بعد از صحبت کردن حضرت عیسی و روشن شدن مطلب، بخاطر قضاوتشان باید توبه کنند؟آیا مومنان در این ماجرا شناخته میشدند؟آیا مومنترین افراد در این مورد مثل سایر افراد قضاوت کردند؟آیا آزمایش بنی اسراییل در این بود که باید صبر میکردند حضرت مریم حرف خود را بزنند و بعد ایشان را سرزنش کنند؟کلا آیا کسانی که به حضرت مریم گفتند این چه کاری بود کردی و پدر و مادرت بدکاره نبودند گناه کردند؟

جریان تولد حضرت عیسی علیه السلام و تکلم او در زمان نوزادی از معجزات الهی بود و آن علاوه بر اینکه ثابت کننده مقام نبوت برای حضرت عیسی علیه السلام بود نزاهت مادرش را نیز از هر گونه نسبت ناروا ثابت می کرد. لذا بی شک این مساله امتحانی بود برای بنی اسرائیل که عده ای ایمان آوردند اما گروهى گمراه در پاكى مادر او شك و ترديد كردند، و از سوى ديگر گروهى در اينكه او يك انسان باشد اظهار شك نمودند، حتى همين گروه نيز به شعبه‏ هاى مختلف تقسيم شدند بعضى او را صريحا فرزند خدا دانستند (فرزند روحانى و جسمانى، حقيقى نه مجازى!!) و به دنبال آن مساله تثليث و خدايان سه‏ گانه را به وجود آوردند.1
از آنجایی که آن زمان تولد فرزند بدون پدر در ذهن مردم امری غیر طبیعی و اعجاز بود، لذا قبل از سخن گفتن حضرت عیسی علیه السلام ، ایجاد این سوال که این فرزند از کجا آمده؟ امری طبیعی بود اما شک و تردید در پاکی حضرت مریم سلام الله علیها و نسبت ناروا زدن به ایشان که نیکوکار بودن وی و کرامت های او برای مردم ثابت بود، قبل از اینکه حتی ایشان از خود دفاعی کنند، امری بسیار زشت و تهمتی بس ناروا بود. لذا افرادی که در پاکی حضرت دچار شک و تردید شدند یا نسبت ناروا به ایشان زدند باید بعد از معلوم شدن حقیقت، از این عمل زشت خود توبه می کردند.
اما
بعد از سخن گفتن كودك که معجزه ‏اى از ناحیه خدا بود، برای مردم در اينكه حضرت مریم و فرزندش حق اند،جاى هیچ ترديدى باقی نمى ‏ماند. مخصوصا با در نظر گرفتن اينكه حضرت عیسی علیه السلام در آخر گفتارش بر خود سلام كرد، يعنى بر نزاهت و ايمنيش از هر قذارت و خباثتى شهادت داده و از پاكى و طهارت مادرش خبر داد.2
این ماجرا همانطور که گفته شد آزمایشی برای مردم بود. مومنان راستین در این جریان اندکی شک و تردید نسبت به حضرت مریم علیها السلام به دل راه ندادند و کسانی که از جهت درجه ایمان پایینتر بودند برای آنها تنها شک و تردید ایجاد شد اما دیگر نسبت ناروا نزدند که از این گروه عده ای بعد از دیدن معجزه ایمان آوردند و عده ای دیگر نیز در شک و تردید خود باقی ماندند که آنها بنابر گفتار تفسیر نمونه خود به گروه های مختلفی تقسیم شدند و کسانی هم که در این جریان ایمان خود را تباه کردند و به حضرت نسبت ناروا بستند، عده ای از آنها بعد از دیدن معجزه ایمان آوردند و عده ای نیز در کفر و ضلالت باقی ماندند.

1.تفسير نمونه، ج‏13، ص: 6
2.ترجمه الميزان، ج‏14، ص: 61
موضوع قفل شده است