فرق معجزه وکرامت چیست؟

تب‌های اولیه

2 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
فرق معجزه وکرامت چیست؟

باسمه تعالی
ملا عبدالرزاق قاسانی ذر شرح منازل السائرین باب سکینه برای معجزه وکرامت فرق هایی بیان کرده که خلاصه اش این است
معجزه وکرامت هردو خارق عادت اند لکن معجزه مقرون به تحدّی (مبارزه طلبی)است ودلیل بر صحت ادعای نبوت است وبر صاحب معجزه اظهارش واجب است اما کرامت که از ولی خدا سر
می زند بدون قصد ظاهر می شود واظهارش واجب نیست بلکه غالبا اولیای الهی کرامات را مخفی می دارند تا رهزن نشود وفتنه ایی بر نخیزد واصرار بر پوشیده داشتن آن دارند مگر درمواردی به جهات خاص .

با سلام

چنان كه دانشمندان بزرگ علم كلام بيان كرده‌اند كرامت و معجزه از هم جدا نيستند و تفاوت آنها فقط در نام‌گذاري آنهاست. يعني كرامت معجزه‌اي است كه از غير انبيا صادر مي‌شود، مثل ائمه اطهار و اولياي صالح خداوند.

خواجه نصير الدين طوسي با تمسك به حضور غذاي بهشتي در نزد حضرت مريم ـ سلام الله عليها ـ وجود كرامات را ثابت مي‌كند و علامه حلي در توضيح خود بر كلام خواجه، داستان انتقال تخت ملكه سبأ و كرامات امير المؤمنين را نيز به دلايلي اضافه مي‌كند.(1)

هر چند خواجه طوسي در كتاب ديگرش كرامت را با اين قيد آورده كه تحدّي و مبارزه طلبي نداشته باشد و همين نكته را فخر رازي از علماي اهل سنّت نيز بيان كرده است.(2)

از نظر آيت الله سبحاني تفاوت كرامت و معجزه در واقع در ادعاي نبوت و عدم ادعاي نبوت است. يعني معجزه از نبي صادر مي شود و براي اثبات نبوت است. ولي كرامت چنين نيست(3) هر چند هر دو از طرف خدا بوده است و خارق العاده مي باشند.

پاورقی:
1. حلي، حسن بن يوسف بن مطهر، كشف المراد في شرح تجريد الاعتقاد، تحقيق جعفر سبحاني، قم، موسسه امام صادق ـ عليه السلام ـ ، 1375، ص 159.
2. طوسي، نصير الدين، قواعد العقايد، تحقيق: علي رباني گلپايگاني، قم، مركز مديريت حوزه علميه، 1416 هـ .ق، ص 89.
3. سبحاني، جعفر، محاضرات في الالهيات، تلخيص: علي رباني گلپايگاني، قم، موسسه للنشره الاسلامي، چاپ ششم، 1418 هـ .ق، ص 376.

موضوع قفل شده است