فضیلت خانه کعبه بالاتر است یا حرم امام حسین علیه السلام؟

تب‌های اولیه

12 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
فضیلت خانه کعبه بالاتر است یا حرم امام حسین علیه السلام؟

فضیلت خانه کعبه بالاتر است یا حرم امام حسین علیه السلام؟

سلام
دیروز در یک جلسه ای رفتم که این چنین سخنی را روحانی جلسه زد که زمانی که به خانه خدا مشرف می شویم و در عرفات هستیم و لحظه ی پاداش دادن به زائرین خانه خداست خداوند می فرماید:که ابتدا بگذارید پاداش کسانی که به زیارت کربلا رفتند را بدهم و سپس پاداش شما را نیز خواهم داد.
البته ببخشید چون کمی حواسم به جای دیگر بود نتوانستم خوب متوجه شوم اما گفتم شاید کمی کمک کند

دغدغه مند;5898 نوشت:
زمانی که به خانه خدا مشرف می شویم و در عرفات هستیم و لحظه ی پاداش دادن به زائرین خانه خداست خداوند می فرماید:که ابتدا بگذارید پاداش کسانی که به زیارت کربلا رفتند را بدهم و سپس پاداش شما را نیز خواهم داد.

در قرآن در باره شرافت كعبه تاكيد شده ؛ ولي در باره قبر و جرم امام حسين چيزي نيومده است !!

محمد;5831 نوشت:
فضیلت خانه کعبه بالاتر است یا حرم امام حسین علیه السلام؟

عقل میگه فضیلت خانه کعبه بالاتر است ولی نظر احساس شاید چیز دیگه ای باشد.

سلام

چرا کارشناسان جواب نداده اند؟!!

هیچ میدونید اگر این چیزی که جناب دغدغه من سوال کردند و نقل کرده اند درست نباشد چه می شود

بهتره بحث رو رویش کار کنید:Gol:

محمد;5831 نوشت:
فضیلت خانه کعبه بالاتر است یا حرم امام حسین علیه السلام؟

سلام
چون دین مدیون سیدالشهداست کعبه هم مدیون کربلاست . البته مفهوم این کلام تغییر احکام شرعی در خصوص کعبه نیست . این را گفتم که کسی نگوید پس چرا بسوی مکه نماز بخوانیم ؟
موفق باشید

سلام بر شما
این سوال یک پرسش حدیثی است نه یک سوال تاریخی، اما بنده در حد توان در خدمت شما هستم.
درباره کعبه نخست نباید فراموش کرد که از دیرباز مقدس بوده و حتی باری تعالی برای حج اعمال خاصی قرار داده است. و گرچه در ابتدا گویا محلی برای عاکفین بوده اما به هر روی کعبه ماوای حاجیان بود اما یک دستور همه گانی در این باره ( یعنی لزوم حج برای همه)نبود که اگر بود حضرت موسی و عیسی (بر هر دوی ایشان درود) به حج مشرف می شدند که البته تاریخ این را ثابت نمی کند که مشرف شده باشند. از سوی دیگر همین کعبه تا سال دوم هجرت یعنی 15 سال قبله مسلمانان نبود. این هم باز نشان می دهد که در نزد باری تعالی بیت المقدس از اینجا مقدس تر بود. که بالاخره با آزار و اذیت یهودیان مسیر قبله برای مسلمانان تغییر می کند و تقدیس کعبه بیشتر می شود. که درباره کعبه روایات فراوانی داریم که به یکی از آنها اشاره می شود: «الكافي‏ بِإِسْنَادِهِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ مَنْ دُفِنَ فِي الْحَرَمِ أَمِنَ مِنَ الْفَزَعِ الْأَكْبَرِ قُلْتُ لَهُ مِنْ بَرِّ النَّاسِ وَ فَاجِرِهِمْ قَالَ مِنْ بَرِّ النَّاسِ وَ فَاجِرِهِم‏: هر کس در حرم (بیت الله = کعبه) دفن شود، چه آدم بد کاری باشد چه نیکوکار ، خداوند او را از سختی های روز قیامت پاس می دارد» سند: مجلسی،بحار الأنوار ، تهران، اسلامیه،ج ‏7،ص 302.
شبیه این روایت را درباره بیت المقدس هم داریم که می فرماید: « روي أنه من دفن في بيت المقدس وقي فتنة القبر و سؤال الملكين» هر کسی در بیت المقدس دفن شود خداوند متعال او را از سختی های قبر و سوال فرشتگان قبر حفظ می کند» سند: صالحی دمشقی،سبل الهدى و الرشاد في سيرة خير العباد، بیروت: دارالکتب العلمیه، 1414ق، ج‏ 3،ص 110.
اما درباره قبر امام حسین علیه السلام روایاتی از جهت فضیلت قبر مطهر ایشان داریم که خیلی با آنچه آمد فرق می کند. در اینجا به فراخور حال به مواردی اشاره می شود:
[=tahoma][=&quot] قَالَ (ع): «زِيَارَةُ الْحُسَيْنِ ع تَعْدِلُ مِائَةَ حِجَّةٍ مَبْرُورَةٍ وَ مِائَةَ عُمْرَةٍ مُتَقَبَّلَة». زیارت امام حیسن ثواب صد حج مقبول را دارد. سند: مفید،الإرشاد،ج ‏2، ص134.
در روایت دیگر آمده است: « أَبِي عَنْ سَعْدٍ عَنِ ابْنِ عِيسَى عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ سِنَانٍ عَنِ الْحُسَيْنِ بْنِ الْمُخْتَارِ عَنْ زَيْدٍ الشَّحَّامِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ زِيَارَةُ الْحُسَيْنِ ع تَعْدِلُ عِشْرِينَ حَجَّةً وَ أَفْضَلُ مِنْ عِشْرِينَ حَجَّة»: زیارت امام حسین ثواب 20 یا بیشتر از 20 حج مقبول را دارد. سند: « مجلسی، بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار ،ج‏98،ص41»
خب با توجه به آنچه آمد به نظر می آید از دیدگاه ائمه ثواب زیارت کربلا واقعا چه مقدار است. و البته این به معنی آن نیست که به جای حج کربلا بروند و حج را ترک کنند بلکه این روایات در واقع اهمیت و ثواب آن را می گوید همانگونه که احترام به پدر و مادر و کارهای دیگری که ثواب دارد هرگز باعث نمی شود که ما ترک نماز و روزه کنیم و بگوییم که همین کافی است ما که ثوابمان را بردیم.

[/][/]

محمد;5831 نوشت:
فضیلت خانه کعبه بالاتر است یا حرم امام حسین علیه السلام؟

با سلام
[=&quot][/]
قال أبو عبدالله (علیه السلام): إنَّ الله اتّخذ کربلا حرماً آمناً مبارکاً قبل أن یتّخذ مکّة حرماً.
امام صادق (علیه السلام) فرمود:
به راستی که خدا کربلا را حرم أمن و با برکت قرار داد پیش از آنکه مکّه را حرم قرار دهد

کامل الزیارات، ص 267 بحار، ج،98، ص .110


قال أبو جعفر (علیه السلام): زیارة قبر رسول الله (صلی الله علیه و آله) و زیارة قبور الشهداء، و زیارة قبر الحسین بن علی (علیهما السلام) تعدل حجّةً مبرورةً مع رسول الله (صلی الله علیه و آله).

امام باقر علیه السلام فرمودند:
زیارت قبر رسول خدا «ص» و زیارت مزار شهیدان، و زیارت مرقد امام حسین علیه السلام معادل است با حج مقبولی که همراه رسول خدا «ص» بجا آورده شود
مستدرک الوسائل، ج 1 ص، 266 و نیزکامل الزیارات، ص 156



قال الإمام الرضا (علیه السلام): من زار قبر الحسین (علیه السلام) بشطّ الفرات کان کمن زار الله‏.

امام رضا (علیه السلام) فرمود:
کسی که قبر امام حسین (علیه السلام) را در کرانه فرات زیارت کند، مثل کسی است که خدا را زیارت کرده است.
مستدرک الوسائل، ج 10، ص 250؛ به نقل از کامل

عن النبی (صلّی الله علیه و آله) قال: ... و هی أطهر بُقاع الأرض و أعظمها حرمةً، و إنُها لمن بطحاء الجنُة.

پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) در ضمن حدیث بلندی می ‏فرماید: کربلا پاکترین بقعه روی زمین و از نظر احترام بزرگترین بقعه‏ ها است و الحق که کربلا از بساطهای بهشت است.
بحار الانوار، ج 98، ص 115 و نیز کامل الزیارات، ص 264



قال علی (علیه السلام): واهاً لکِ أیتها التربة! لیحشرنّ منکِ قوم یدخلون الجنة بغیر حساب‏.
امیر المومنین (علیه السلام) خطاب به خاک کربلا فرمود: خوش به حالت ای خاک! در روز قیامت قومی از تو بپا خیزند که بدون حساب و بی درنگ به بهشت روند.
شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید، ج 4، ص 169





قال أبو عبدالله (علیه السلام): لیس نبی فی السماوات و الأرض إلاّ و یسألون الله تبارک و تعالی أن یُؤذن لهم فی زیارة الحسین (علیه السلام) ففوجٌ ینزل و فوجٌ یعرج.
امام صادق (علیه السلام) فرمود: هیچ پیامبری در آسمانها و زمین نیست مگر این که می‏خواهند خداوند متعال به آنان رخصت دهد تا به زیارت امام حسین (علیه السلام) مشرف شوند، چنین است که گروهی به کربلا فرود آیند و گروهی از آنجا عروج کنند.
مستدرک الوسائل، ج 10، ص 244 به نقل از کامل الزیارات، ص 111



قال أبو عبدالله (علیه السلام): لیس من ملک فی السماوات و الأرض إلا یسألون الله تبارک و تعالی أن یُؤذن لهم فی زیارة الحسین (علیه السلام) ففوجٌ ینزل و فوجٌ یعرج.

امام صادق (علیه السلام) فرمود: هیچ فرشته‏ای در آسمانها و زمین نیست مگر این که می‏خواهد خداوند متعال به او رخصت دهد تا به زیارت امام حسین (علیه السلام) مشرف شود، چنین است که همواره فوجی از فرشتگان به کربلا فرود آیند و فوجی دیگر عروج کنند و از آنجا اوج گیرند.
مستدرک الوسائل، ج 10، ص 244 به نقل از کامل الزیارات، ص 111


قال أبو عبدالله (علیه السلام): موضع قبر الحسین (علیه السلام) تُرعةٌ من تُرَعِ الجنّة.
امام صادق (علیه السلام) فرمود: جایگاه قبر امام حسین (علیه السلام) دری از درهای بهشت است.
کامل الزیارات، ص 271، باب 89، ح 1


قال الصادق (علیه السلام): «شاطی‏ء الوادی الأیمن» الّذی ذکره الله فی القرآن(*) هو الفرات و «البقعة المبارکة» هی کربلا.
امام صادق (علیه السلام) فرمود:
آن «ساحل وادی ایمن» که خدا در قرآن یادکرده فرات است و آن «بارگاه با برکت» نیز کربلا است.
*. قرآن مجید، سوره قصص آیه 30

بحار الانوار، ج 57، ص 203؛ به نقل از تهذیب‏


قال الإمام الباقر (علیه السلام): لو یعلم الناس ما فی زیارة قبر الحسین (علیه السلام) من الفضل، لماتوا شوقاً.
امام باقر (علیه السلام) فرمود:
اگر مردم می ‏دانستند که چه فضیلتی در زیارت مرقد امام حسین (علیه السلام) است از شوق زیارت می ‏مردند.
ثواب الاعمال، ص 319؛ به نقل از کامل الزیارات

عن حمران قال: زُرتُ قبرَ الحسین (علیه السلام) فلمّا قدمتُ جاءنی أبو جعفر محمد بن علی (علیه السلام).... فقال (علیه السلام): ابشر یا حمران، فمن زار قبور شهداء آل محمد (صلی الله علیه و آله) یرید الله بذلک، و صلة نبیّه خرج من ذنوبه کیومٍ ولدته اُمُّه.

حمران می‏گوید هنگامی که از سفر زیارت امام حسین (علیه السلام) برگشتم، امام باقر (علیه السلام) به دیدارم آمد و فرمود:
ای حمران! به تو مژده می‏دهم که هر کس قبور شهیدان آل محمد (صلی الله علیه و آله) را زیارت کند مرادش از این کار رضایت خدا و تقرب به پیامبر (صلی الله علیه و آله) باشد، از گناهانش بیرون می‏آید چون روزی که مادرش او را زاد.
امالی شیخ طوسی، ج 2، ص 28، چاپ نجف بحار، ج 98، ص 20


قال أبو عبدالله (علیه السلام): لو أنّ أحدکم حجّ دهره ثمّ لم یزُرِ الحسین بن علی (علیه السلام) لکان تارکاً حقّاً من حقوق رسول الله «صلی الله علیه و آله» لأنّ حقّ الحسین فریضة من الله تعالی واجبة علی کلّ مسلم.
امام صادق (علیه السلام) فرمود:
اگر یکی از شما تمام عمرش را احرام حج ببندد امّا امام حسین (علیه السلام) را زیارت نکند حقّی از حقوق رسول خدا (صلی الله علیه و آله) را ترک کرده است، چرا که حقّ امام حسین (علیه السلام) فریضه الهی و بر هر مسلمانی واجب و لازم است.
وسائل الشیعه، ج 10، ص 333




قال أبو عبدالله (علیه السلام): من لم یأت قبر الحسین (علیه السلام) حتّی یموت کان منتقص الإیمان، منتقص الدین، إن اُدخل الجنّة کان دون المؤمنین فیها.

امام صادق (علیه السلام) فرمود:
هر کس به زیارت قبر امام حسین (علیه السلام) نرود تا بمیرد ایمانش نا تمام و دینش ناقص خواهد بود به بهشت هم که برود پایین تر از مومنان در آنجا خواهد بود.
وسائل الشیعه، ج 10 ص 335



قال الصادق (علیه السلام): من أتی قبر الحسین (علیه السلام) عارفاً بحقّة کتبه الله عزّوجلّ فی أعلی علّیّین‏.
امام صادق (علیه السلام) فرمود:
هر کس که به زیارت قبر امام حسین (علیه السلام) نایل شود و به حق آن حضرت معرفت داشته باشد خدای متعال او را در بلندترین درجه عالی مقامان ثبت می ‏کند.
من لا یحضره الفقیه، ج 2 ، 581


السّلام علیک یااباعبدالله الحسین یاثارالله

کعبه خانه ی خداست
اماکربلاجایگاه خون خداست

محمد;5831 نوشت:
فضیلت خانه کعبه بالاتر است یا حرم امام حسین علیه السلام؟

هر کدوم جایگاه مخصوص به خودشون رو دارن

سلام

آیت الله قزوینی مقاله مفصلی در این باره در سایت گذاشته : اینجا

بسیار کامل و مستند . خوندنش خالی از لطف نیست

یا علی

احادیث عالی و به جا بودن:ok:
خیلی به دردمون خورد
ویژه ممنون:hamdel:

موضوع قفل شده است