تعیین مصداق برای سید خراسانی و سفیانی آثار منفی در پی دارد

تب‌های اولیه

11 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
تعیین مصداق برای سید خراسانی و سفیانی آثار منفی در پی دارد


سوال میهمان:
امروزه سایتهای زیادی دارن میگن آقای خامنه ای سید خراسانی-عبدالله دوم سفیانی و... . آیا اینها واقعیه تاچه حد و اندازه ای؟ممنون
پاسخ:
با سلام و قدردانی از ارتباط تان با این مرکز
مفاهیم و فرهنگ مهدویت را نمی توان با آنچه که در برخی سایت ها آمده است شناخت. متاسفانه برخی سایت ها بدون دقت های لازم مطالبی را که در منابع معتبر نیامده و صحت ندارد ذکر می کنند. از جمله همین مطلب که مقصود از سید خراسانی ممکن است رهبر معظم انقلاب باشد. این گونه اظهار نظر و قضاوت مبتنی بر آن است که ما سید خراسانی را دقیقا بشناسیم و همه صفات و خصوصیات وی را بدانیم تا بگوییم صفات وی به مقام معظم رهبری تطبیق می کند، و حال این که این گونه نیست، زیرا آنچه که در روایات آمده، این است که خروج «خراسانی» یکی از علائم ظهور می باشد، اما او کیست و دارای چه ویژگی هایی می باشد؟ مطلب قابل توجهی در اختیار نیست؛ فقط در چند روایت به نحو اجمال از خراسانی و خروج او یاد شده است؛ از جمله: امام باقر(ع) فرمود: "به ناچار بنی فلان مدتی حکومت می کنند، پس از چندی میان آنان اختلاف می افتد و جمع آنان از هم می پاشد، آن گاه خراسانی و سفیانی، ‌یکی از مشرق و دیگری از مغرب بر آنان خروج می کنند. همه را از میان بر می دارند و حتی یک نفر از آنان باقی نمی مانند" احتمال دارد که مقصود امام دولت عباسیان باشد. نیز از امام باقر و صادق(ع) روایت شده است: «خروج خراسانی و سفیانی و یمانی در یک سال و یک ماه و یک روز خواهد بود.»(1) این عنوان یکی از عناوین مبهم در مورد علائم ظهور است. تطبیق آن بر مصداقی خاص همانند مقام معظم رهبری امر روشنی نیست، چرا که در بعضی روایات خراسانی به عنوان ساقط کننده حکومت بنی‏عباس مطرح شده(2) که حکومت بنی عباس در سال 656.به دست هلاکو خان مغول از نوادگان چنگیز خان نابود گردید.(3) در بعضی روایات یمانی برتر از سید حسنی معرفی شده است.(4) همچنین نمی توان گفت: عبد الله دوم، سفیانی است که یکی از علایم ظهور امام زمان (ع) می باشد،چون همه صفات سفیانی معلوم نیست تا بگویم به فلان شخص تطبیق می نماید. البته اصل خروج سفیانی، صرف نظر از ویژگی‌ها و قضایای جزئی، امری مسلّم است، ولی اینکه سفیانی کیست؟ چه ویژگی‌هایی دارد؟ چگونه شورش می‌کند؟ چندان روشن نیست. به نظر می‌رسد سفیانی فرد مشخصی نیست. بر اساس روایاتی که درباره سفیانی وارد شده، می‌توان حدس زد که سفیانی جریان باطلی است در بستر تاریخ و رو در رویی بین حق و باطل، در روایتی از امام سجاد(ع) آمده که «در برابر هر قیام کننده و مصلحی، یک سفیانی وجود دارد».(5) اگر سفیانی یک جریان است(6)چگونه بر عبد الله دوم قابل تطبیق می باشد؟ انتظار می رود از این گونه برداشت ها پرهیز شود، زیرا تعیین مصداق برای سید خراسانی و سفیانی آثار منفی در پی دارد، چون بعد از مدتی که مشخص شد فلان شخص مصداق سید خراسانی یا سفیانی نبوده، ممکن است برخی نسبت به آموزه‌های دینی و مهدویت، دچار شک و تردید شوند، همچنین این موضوع سبب می‌شود تا مخالفان از آن علیه شیعه و امام زمان سوء استفاده کنند، باید از تعیین مصداق پرهیز نمود .
پی نوشت ها:
1. الغیبة، محمد بن ابراهيم نعمانى،‏ص259، نشر صدوق‏، تهران،‏1397 ق
‏ 2. بحارالانوار، ج 52، ص 234. 3 .معارف و معاریف،ج
3،ص 271 ،سید مصطفی حسینی دشتی.
4.بحارالانوار،ج 52، ص 210.
5 .همان،ج 2،ص 182. 6 .مجله حوزه، شماره 70-71 ،جمعی از نویسندگان، ص249.

منبع

برچسب: 

با تشکر از مدیر فرهنگی عزیز و مطالب قابل استفاده ایشان

در علائم ظهور و بیان اتفاق هایی که نزدیک ظهور حضرت مهدی(عج) پیش می آید، در روایات سخن از شخصیتی است که به " سید خراسانی " معرفی شده است.

شیخ علی کورانی روایات مربوط به خراسانی را جمع بندی کرده و آن را به شرح زیر ارائه داده :

احادیث متذکر این مطلب است که دو شخصیت در ایران قبل از ظهور حضرت مهدی ظهور می کنند و در قیام حضرت و آماده سازی شرایط سهیم هستند . بنا بر مفاد روایات، ایرانیان با دشمنان خود در جنگ هستند . جنگ طولانی می شود تا این که سید خراسانی با تقاضای مردم و اصرار و پافشاری آنان، حکومت می یابد در حالی که به حکومت رغبتی ندارد . نیروهایش را یک جا کرده و دوست خود شعیب بن صالح را به فرماندهی آن ها منصوب می کند . به کمک هم جنگ را در سراسر ایران و عراق و ترکیه اداره می کنند . برای هجوم گسترده به فلسطین آماده می شوند .
در این حال سید خراسانی با نفوذ سفیانی در عراق مواجه می گردد و در قرقیسا با آنان درگیر می شود
... بعد خراسانی و شعیب با سپاه شان به امام ملحق می شوند و شعیب فرمانده سپاه امام می گردد


همانطور که مدیر فرهنگی عزیز هم فرمودند در مورد خراسانی اجمال است که فرد معینی است یا منظور فرمانده و حاکم خراسان در زمان ظهور حضرت می باشد . ظاهرا نام شخص معینی باشد که هاشمی و از ذریه امام حسن یا امام حسین است. روایاتی دلالت دارد که چهره روشن دارد . بر گونه راست یا دست راستش خالی می باشد.

اما شعیب بن صالح یا صالح بن شعیب جوانی لاغر و گندمگون است که محاسن کم پشتی دارد . دارای بینش و یقین و عزم است و جنگاور می باشد. بنا به بعض روایات اهل سمرقند و بنا به روایاتی دیگر اهل ری است و...

برای اطلاع از احادیث به بحار الانوار ،ج52 و عصر الظهور، شیخ علی کورانی عاملی ، ص 238 - 245 مراجعه کنید.


روایات سید خراسانی و دوستش شعیب بن صالح به کثرت روایات سید یمانی نیست. ظهور او هم از علامات پنجگانه ای که قبل از قیام قائم حتما اتفاق می افتد ،ذکر نشده است.

این روایات خیلی پراکنده و مجمل هستند و بسیاری با قرینه بر سید خراسانی حمل می شود. بعضی به شرح زیر است:

ثم یخرج المهدی على لوائه شعیب بن صالح؛(1)
سپس مهدی(عج) خروج می کند در حالی که شعیب بن صالح پرچم دار اوست.

امام صادق فرمود : خروج الثلاثة الخراسانی و السفیانی و الیمانی فی سنة واحدة فی شهر واحد فی یوم واحد ، و لیس فیها رایة بأهدى من رایة الیمانی یهدی إلى الحق ؛(2)
سفیانی و یمانی و خراسانی در یک روز و یک ماه و در سال ظهور می کنند . پرچمی از پرچم یمانی به هدایت نزدیک تر نیست.

ثم یکون خروج شعیب بن صالح من سمرقند؛ (3)
خروج شعیب بن صالح از سمرقند است.

امام باقر : تنزل الرایات السود التی تخرج من خراسان إلى الکوفة فإذا ظهر المهدی بعث إلیه بالبیعة؛ (4)

پرچم های سیاه که از خراسان خروج کرده اند، به کوفه وارد می شوند و با ظهور مهدی بیعت خود با او را اعلام می نمایند.

نیز : لابد لبنی فلان أن یملکوا ، فإذا ملکوا ثم اختلفوا تفرق کلهم و تشتت أمرهم حتى یخرج علیهم الخراسانی و السفیانی : هذا من المشرق ، و هذا من المغرب ، یستبقان إلى الکوفة کفرسی رهان : هذا من هنا ، و هذا من هنا حتى یکون هلاک بنی فلان على أیدیهما ، أما إنهما لا یبقون منهم أحدا . ثم قال علیه السلام : خروج السفیانی و الیمانی و الخراسانی فی سنة واحدة و فی شهر واحد فی یوم واحد و نظام کنظام الخرز یتبع بعضه بعضا فیکون البأس من کل وجه ، ویل لمن ناواهم . و لیس فی الرایات أهدى من رایة الیمانی هی رایة هدى لأنه یدعو إلى صاحبکم ؛

حتما بنی فلان حاکم می شوند . بعد از حاکمیت دچار تفرقه و تشتت شده تا این که خراسانی و سفیانی بر آن ها خروج می کنند . خراسانی از مشرق و سفیانی از مغرب در یک سال و ماه و روز خروج می کنند . بر ورود به کوفه از هم سبقت می گیرند. بنی فلان را نابود می کنند . وای بر کسانی که با این دو گروه درگیر شوند(هلاک می شوند و شکست می خورند) پرچمی از پرچم یمانی هدایتگر نیست زیرا او مردم را به اطاعت امام زمان دعوت می کند.


1. بحار الأنوار ،مجلسی ، ج 52 ، ص 208.
2. همان،ص210.
3. همان،ص213.
4. همان،ص217


البته لازم به ذکر است بنده چند ماهی است بسیاری از کتاب های مربوط به ظهور را مطالعه میکنم و روایت ها را بررسی خیلی از روایت ها با مقام معظم رهبری مشابهت دارد ولی 100% گفتن هم اشتباه است و این قضیه را رد کردن هم صحیح نیست شاید هم ایشون باشد به قول علامه کورانی یقین گفتن صحیح نیست ولی احتمال را در نظر باید گرفت اگر باشد چه؟

البته ما باید دعا کنیم که باشد به چند دلیل اولا اگر باشد ظهور نزدیک است و اینکه یکی از یاران امام زمان را میشناسیم

پس دعا میکنیم قبل از مرگ ما هم توفیق زیارت حجت ابن حسن را داشته باشیم.

برای همین من از سایت خود ایشان استفتاء کردم . متن استفتاء چنین است :

نقل قول:
اخیرا در جامعه سی دی با عنوان " ظهور نزدیک است " در بین مردم پخش شده است. در این سی دی با استفاده از برخی روایات عنوان شده است که ظهور امام زمان نزدیک است و به مقام معظم رهبری عنوان " اخوند خراسانی" داده شده است.و حتی در قسمتی از این سی دی عنوان شده است که سکوت حضرت آقا در برابر چنین لقبی خود گواه این موضوع است.
با توجه به اینکه امروزه تبلیغ زیادی در این زمینه شده است و برخی گروه های سیاسی و ضد انقلاب تبلیغات مثبت و منفی در این زمینه شروع کرده اند
و از سویی برخی از مراجع تقلید دادن چنین القابی را انحراف در مذهب شیعه نامیده اند.
می خواستم نظر شفاف خود مقام معظم رهبری را در این زمینه بدانم.
آیا سکوت ایشان واقعا به معنای قبول نزدیکی ظهور امام زمان است. و اگر چنین نیست نظر ایشان راجع به اشاعه چنین تفکراتی در بین مردم چیست؟
که یک شماره پیگیری هم داده شده است و می توانید بعد از 72 ساعت متن دقیق جواب ایشان ( دفتر ایشان ) را در اینباره بخوانید. برای یافتن جواب به این قسمت http://www.leader.ir/langs/FA/index.php?p=istifta&mode=p سایت بروید و کد پیگیری را هم وارد بکنید. ( من نیز به محض آنکه جواب را گرفتم در سایت قرار می دهم. البته اگر مدیران سایت این پست را توهین ندانند.)

0e40c1134884b012

با سلام و احترام
مباحث مهدويت مانند ساير معارف ديني از پشتوانه عقلي و نقلي برخوردار است و معارف نقلي نيز شامل آيات قرآن و روايات مي‌باشد. همانگونه كه در ساير معارف ديني، برخي روايات ضعيف و غير قابل استناد وجود دارد و علما با تلاش علمي خود، اينگونه احاديث را از احاديث صحيح جدا مي‌كنند، در بحث مهدويت نيز، روايات ضعيف و غير قابل اعتبار وجود دارد كه بايد پالايش شود .

از كارهاي بسيار مهمي كه فقها در راستاي فهم صحيح معارف و احكام دين انجام مي‌دهند بررسي سند روايات مي‌باشد؛ كه به علت اهميت آن، علم رجال شكل گرفت، و هيچ فقيهي به خود اجازه نمي‌دهد بدون توجه به سند، روايتي را پذيرفته و بر طبق آن فتوا دهد. بر اين اساس، آيا مي‌توان پذيرفت كه علم رجال در احكام فرعي رعايت شود ولي در مباحث مهمي مانند مباحث مهدويت كه عموم مردم به آن حساسيت داشته و واكنش نشان مي‌دهند فراموش شود؟


رهبر فرزانه انقلاب حضرت امام خامنه‌اي شخصيتي بي بديل در زمان كنوني است كه در قله علم و عمل، تقوا و درايت، شجاعت و زمان‌شناسي بوده و هر زمان كه لازم باشد آنچه را مورد نياز مردم است تذكر مي‌دهند. كمالات ايشان براي همگان روشن است و براي بيان عظمت و بزرگي ايشان هيچ نيازي نيست تا بخواهيم او را بر كسي تطبيق دهيم. مردم ايران اين رهبر عظيم الشأن را به خاطر ويژگي‌هاي خودشان دوست دارند و علما براي ايشان كمال احترام را قائلند.
علائم ظهور با توجه به روايات، به علايم حتمي و غير حتمي تقسيم مي‌شوند. معناي علامت غير حتمي نيز از خود روايت روشن است كه يعني ممكن است تحقق پيدا نكند. وقتي خود ائمه علامتي را غير حتمي معرفي مي‌كنند دليلي ندارد اين گونه علايم، پررنگ نشان داده شود و به گونه‌اي ارائه شود كه گويا بايد باشد و اكنون نيز هست.
یكی از عقاید و باورهای شیعه مسئله «بداء» است، بدین معنا كه مقدرات و اموری كه قرار بود اتفاق بیفتد به علت تغییر شرایط، تحقق پیدا نكند، و یا زمان آن تغییر كند و به آینده موكول شود، و یا در جزئیات آن تغییراتی صورت بگیرد. امر بداء هرچند در اصل ظهور امام زمان(عج) واقع نمی‏شود زیرا وعده حتمی خداوند است ولی در علایم و حوادث مربوط به آن امكان دارد جاری شود و لذا ممكن است علامتی رخ ندهد و یا با تغییر شرایط، زمان و یا برخی جزئیات آن تغییر كند.

مسئله مهمی كه نباید فراموش شود پیامد خطا در تطبیق و عدم تحقق ظهور است. آیا اشتباه در این زمینه باعث شك و تردید برخی افراد در سایر مطالب ارائه شده و حتی تردید در اصل مهدویت نخواهد شد؟ به راستی چه كسی می¬تواند از آینده افراد خبر دهد؟ مگر ما از صدر اسلام تاكنون شاهد تغییر نگرش و رفتار افراد مختلف نیستیم؟ مگر در تاریخ انقلاب خودمان شاهد ریزش ها و رویش ها نیستیم؟ و به راستی اگر زمان گذشت و افرادی از مصادیق ذكر شده از دنیا رفتند و یا در موردشان اتفاقاتی افتاد و آن ها از صحنه خارج شدند و امام ظهور نكردند چه باید گفت؟ جواب پرسش ها را چگونه باید داد؟ شك و تردیدها را چگونه باید زدود؟

هادي;98337 نوشت:
با سلام و احترام

با سلام.
مسلما ما روایات زیادی داریم که برخی عنوانهای علائم ظهور است. مثلا اگر اشتباه نکنم روایتی از امام جعفر صادق است که متن دقیق آن را یادم نیست ولی از موارد ظهور چندین مورد را یخاطر دارم. ایشان می فرماید در هنگام ظهور ایشان زنان خود را شبیه مردان و مردان خود را شبیه زنان آرایش می کنند.
یا مثلا پدر و پسر بر سر یک سفره می نشینند و برای هم نقشه توطئه می کشند!
یا مساجد در اخر الزمان طلاکاری می شود
و....
خیلی افراد ممکن است با مصداق قرار دادن چنین اتفاقاتی ظهور امام زمان را نزدیک بدانند. تا اینجای مساله خیلی عالی است که مردم منتظر حضور حضرت هستند و هر لحظه ای خود را آماده و مهیا برای فرج ایشان بکنند. اما اشاعه این تفکر و گسترش آن خطر جبران ناپذیری در جامعه دارد. چه انکه ممکن است مردم را در دام مدعیان دروغین بیاندازد!! یا باعث سوء استفاده دشمنان اسلام شود.ما هم اگر ناراحتیم از این موضوع ناراحت هستیم.

هادي;98338 نوشت:
رهبر فرزانه انقلاب حضرت امام خامنه‌اي شخصيتي بي بديل در زمان كنوني است كه در قله علم و عمل، تقوا و درايت، شجاعت و زمان‌شناسي بوده و هر زمان كه لازم باشد آنچه را مورد نياز مردم است تذكر مي‌دهند.

یکی از اسرای جنگ تحمیلی خاطره ای از زمان رحلت امام خمینی تعریف می کرد. و می گفت زمانیکه امام خمینی رحلت کردند در زندانهای عراق همه اسراء سوگواری می کردند. اما آنچه بی از همه تعجب داشت این بود که زندانبانهای عراقی به اسراء ایرانی کاری نداشتند و با وجود انکه حتی برای سوگواری امام حسین هم اسرای ایرانی را آزار و اذیت می کردند اما در رحلت امام خمینی هرگز کسی به آنها کاری نداشت.
مردان بزرگ را حتی برای دشمنانشان قابل احترام است.
یکی از دلایل بزرگی این مرد شاید مبارزه ایشان با اغراقها و غلو هایی بود که برخی در مورد ایشان می کردند و بطور مثال در برابر کسانیکه وی را نوح می نامیدند یا امام زمان می نامیدند خشم می گرفت. و می گفت : من تنها یک طلبه ساده هستم!
مسلما اگر خمینی کبیر در برابر این اغراقها و انحرافها سکوت می کردند امروز نه نامی از ایشان بود و نه نامی از اسلام بود و نه اینقدر محبوبیت در بین دوست و دشمن داشتند.

هادي;98339 نوشت:
مسئله مهمی كه نباید فراموش شود پیامد خطا در تطبیق و عدم تحقق ظهور است. آیا اشتباه در این زمینه باعث شك و تردید برخی افراد در سایر مطالب ارائه شده و حتی تردید در اصل مهدویت نخواهد شد؟ به راستی چه كسی می¬تواند از آینده افراد خبر دهد؟ مگر ما از صدر اسلام تاكنون شاهد تغییر نگرش و رفتار افراد مختلف نیستیم؟ مگر در تاریخ انقلاب خودمان شاهد ریزش ها و رویش ها نیستیم؟ و به راستی اگر زمان گذشت و افرادی از مصادیق ذكر شده از دنیا رفتند و یا در موردشان اتفاقاتی افتاد و آن ها از صحنه خارج شدند و امام ظهور نكردند چه باید گفت؟ جواب پرسش ها را چگونه باید داد؟ شك و تردیدها را چگونه باید زدود؟

جواب همه اینها شاید در یک کلمه خلاصه شود!
سیاست!!
امروز کشور ما دچار مشکل بزرگی شده است! و آن گروه های سیاسی مختلف هستند که می خواهند برای خود مشروعیت بسازند! ( و متاسفانه در این زمینه هر دو گروه سیاسی چپ و راست با هم تفاوتی ندارند!)
امروز دعوت به جهل دینی و استفاده از دین برای مشروعیت خودشان هنر سیاستمداران شده است!
امروز اسلام فنا می شود. مذهب مردم به سخره گرفته می شود ! تا برخی به قدرت برگردند یا در مصدر قدرت بمانند!

mahdiqs2;98228 نوشت:
برای همین من از سایت خود ایشان استفتاء کردم . متن استفتاء چنین است :
که یک شماره پیگیری هم داده شده است و می توانید بعد از 72 ساعت متن دقیق جواب ایشان ( دفتر ایشان ) را در اینباره بخوانید. برای یافتن جواب به این قسمت http://www.leader.ir/langs/fa/index.php?p=istifta&mode=p سایت بروید و کد پیگیری را هم وارد بکنید. ( من نیز به محض آنکه جواب را گرفتم در سایت قرار می دهم. البته اگر مدیران سایت این پست را توهین ندانند.)

0e40c1134884b012


جواب این نامه در سایت استفتاء چنین آمده است.
نقل قول:
نامه شما جنبه فقهى ندارد، اما در صورتى كه قابل پاسخ باشد، به آن پاسخ داده خواهد شد

با نام الله

:Gol::Gol::Gol::Gol:

کارشناس بحث: استاد هادی

با سلام و عرض ادب

طبق فرمایشات بزرگان دین وظیفه ما در عصر غیبت این است که خود را برای ظهور مهدی صاحب الزمان عج آماده کنیم، به طوری که اگر گفتند امام زمان عج فردا ظهور خواهند فرمود اماده باشیم؛ اینگونه مباحث ممکن است آثار منفی داشته باشد لذا بهتر است در این رابطه نفیا و اثباتا بحثی صورت نگیرد، اینکه در این رابطه بحث کنیم و خود اماده نباشیم هیچ فایده ای ندارد.
در برابر تطبیق هائی که انجام شده بزرگانی چون ایت الله مکارم و....موضع گیری کردند واین کار مورد را نکوهش قرار دادند وجناب اقای کورانی هم که مطالبی از وی نقل شده بود به شدت از تطبیق روایات برافراد خاص انتقاد کردند و آن را نوعی توقیت به حساب اوردند که در برخی روایات ، انان مورد لعن قرار گرفته اند (مجله افق حوزه َ، شماره ، 305 ، 24 - 1 - 1390، سال دهم)
مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم نیز با توجه به وظیفه‌ای که در عرصه تحقیق و تبلیغ مهدویت دارد، به کارشناسی در این زمینه پرداخت و تعدادی از محققین این مرکز به بررسی آن پرداختند با تحقیق کاملی که در این زمینه شد، روشن شد بر این که تطبیق علائم با برخی افراد به علت محدودیت علم و امکان خطا و اشتباه در شناخت مصادیق نه تنها کار ناپسند و مردودی است، بلکه پیامدهای خطرناکی همچون ایجاد شک و تردید در اصل مهدویت را در مخاطبین به دنبال خواهد داشت.

هادی;566589 نوشت:
با سلام و عرض ادب

طبق فرمایشات بزرگان دین وظیفه ما در عصر غیبت این است که خود را برای ظهور مهدی صاحب الزمان عج آماده کنیم، به طوری که اگر گفتند امام زمان عج فردا ظهور خواهند فرمود اماده باشیم؛ اینگونه مباحث ممکن است آثار منفی داشته باشد لذا بهتر است در این رابطه نفیا و اثباتا بحثی صورت نگیرد، اینکه در این رابطه بحث کنیم و خود اماده نباشیم هیچ فایده ای ندارد.
در برابر تطبیق هائی که انجام شده بزرگانی چون ایت الله مکارم و....موضع گیری کردند واین کار مورد را نکوهش قرار دادند وجناب اقای کورانی هم که مطالبی از وی نقل شده بود به شدت از تطبیق روایات برافراد خاص انتقاد کردند و آن را نوعی توقیت به حساب اوردند که در برخی روایات ، انان مورد لعن قرار گرفته اند (مجله افق حوزه َ، شماره ، 305 ، 24 - 1 - 1390، سال دهم)
مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم نیز با توجه به وظیفه‌ای که در عرصه تحقیق و تبلیغ مهدویت دارد، به کارشناسی در این زمینه پرداخت و تعدادی از محققین این مرکز به بررسی آن پرداختند با تحقیق کاملی که در این زمینه شد، روشن شد بر این که تطبیق علائم با برخی افراد به علت محدودیت علم و امکان خطا و اشتباه در شناخت مصادیق نه تنها کار ناپسند و مردودی است، بلکه پیامدهای خطرناکی همچون ایجاد شک و تردید در اصل مهدویت را در مخاطبین به دنبال خواهد داشت.

سلام.
اینکه بگوییم قطعا سید خراسانی همان مقام معظم رهبری است که خب مشخصه که ایراد داره. در واقع همان توقیت هستش. و ممکن است عده ای را دچار شک و تردید در اصل مهدویت کند، و دست آویزی برای دشمنان شود.

اما بهرحال روایاتی وجود دارد،

اینکه بگوییم اتفاقات کنونی که در زمان ما اتفاق می افتد شبیه به برخی از روایات ظهور هستند، و ممکن است مثلا مقام معظم رهبری همان سید خراسانی باشد که در روایات آمده است، با قید اینکه ممکن هم هست اینطور نباشد و مثلا ظهور 1000 سال دیگر اتفاق بیافتد و حوادث تنها شباهت داشته باشند، آیا این هم ناپسند و مردود است؟

موفق باشید.

AmirOmidvar;566637 نوشت:
سلام.
اینکه بگوییم قطعا سید خراسانی همان مقام معظم رهبری است که خب مشخصه که ایراد داره. در واقع همان توقیت هستش. و ممکن است عده ای را دچار شک و تردید در اصل مهدویت کند، و دست آویزی برای دشمنان شود.

اما بهرحال روایاتی وجود دارد،

اینکه بگوییم اتفاقات کنونی که در زمان ما اتفاق می افتد شبیه به برخی از روایات ظهور هستند، و ممکن است مثلا مقام معظم رهبری همان سید خراسانی باشد که در روایات آمده است، با قید اینکه ممکن هم هست اینطور نباشد و مثلا ظهور 1000 سال دیگر اتفاق بیافتد و حوادث تنها شباهت داشته باشند، آیا این هم ناپسند و مردود است؟

موفق باشید.

با سلام و عرض ادب

مطرح کردن زمان در ارتباط با ظهور امام زمان علیه السلام توقیت بوده و مردود است، تفاوتی نمی کند این زمان اشاره به زمان نزدیک باشد، یا اشاره به زمان دور مانند هزار سال یا ده هزار سال و ... .
اگر مطرح کردن این مسئله در حد امکان باشد بدین معنی که ممکن است باشد و ممکن است نباشد، ممکن است بگوییم ایرادی ندارد. زمانی ایراد خواهد داشت که بگوییم یقینا این فرد مطابق با سید خراسانی است. اما همچنانکه علامه مصباح بیان فرمودند بهتر این است که نه نفیا و نه اثبتا در این رابطه بحث نشود ...

دعای روز و شب ما این است که خداوند توفیق علم و عمل به ما عنایت بفرمایید تا از منتظران حقیقی ظهور بوده و هر لحظه آماده ظهور باشیم.

موضوع قفل شده است