جمع بندی آیا مهريه سنگين، معادل زناست؟

تب‌های اولیه

3 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
آیا مهريه سنگين، معادل زناست؟

با نام و یاد دوست

سلام

یکی از کاربران سایت سوالی داشتند که مایل نبودند با آیدی خودشون مطرح شود

لذا با توجه به اهمیت موضوع، سوال ایشان با حفظ امانت جهت پاسخگویی توسط کارشناس محترم سایت در این تاپیک درج می شود:

نقل قول:

با سلام
شخصي حدیثی رو بیان کرد که باعث شد خیلی اعصابم بهم بریزه. گفته روایت هست هر کس با زنی ازدواج کنه و مهریه ای رو قبول کنه که در توانش نیست پرداخت کنه سارق و زناکاره روایت داریم اگر کسی مهریه ای را تعیین کند که توان پرداختش را ندارد همچون "سارق" و "زناکار" است...یعنی اگر مرد بگه: "ولش کن! کی داده کی گرفته! بزن ده هزارتا!!!" ....همه ی ارتباطهایی که با همسرش دارد حکم زنا را خواهد داشت
و در رابطه با همین حدیث سوال دیگه هم بود که اونم ناراحتم کرد اینکه من اگخ الان بخوام ازدواج کنم دیگه کمترین میزان مهریه 14 سکه است و پایینتر که وجود نداره و خود 14 سکه هم که افراد کمی حاضرن بزنن..
حالا اگه فرضا من بخوام ازدواج کنم و مهریه 14 سکه هم باشه و دختر مهریه اش رو یه روز بعد از ازدواج بخواد من باید ماشبنم رو بفروشم تا بتونم پول مهریه رو بدم
حالا اومدیم و هر اتفاقی برای ماشین در این مدت ممکنه بیفته مثلا خراب بشه آتیش بگیره بدزدنش...اون وقت تکلیف من چیه؟

با تشکر

در پناه قرآن و عترت پیروز و موفق باشید

:Gol:

با نام و یاد دوست




کارشناس بحث: استاد عمار

پرسش:
آیا هر کس با زنی ازدواج کند و مهریه ای را قبول کند که پرداخت آن در توانش نیست ، سارق و زناکار است؟ روایت داریم اگر کسی مهریه ای را تعیین کند که توان پرداختش را ندارد همچون "سارق" و "زناکار" است...یعنی اگر مرد بگوید: "ولش کن! کی داده کی گرفته! بزن ده هزارتا!!!" ....همه ی ارتباطهایی که با همسرش دارد حکم زنا را خواهد داشت.

پاسخ:
بله روایت داریم که می فرماید: "اگر مردي قصد داشته باشد كه مهريه زنش را نپردازد، زناكار محسوب مي‏شود يا به منزله سارق و دزد است".(1)
اما خیر اینطور نیست که شرعا حکم زناکار را داشته باشد بلکه گناهش مانند زناكار و يا سارق است و به عبارتی قبح این عدم پرداخت مهریه را می خواهد برساند.
قصد نپرداختن مهریه، با این که داماد در موقع عقد توان پرداخت مهریه را ندارد و آن را بر ذمه می گیرد و دینی بر عهده اش است، فرق می کند، زیرا در مورد دوم، داماد قصد نپرداختن مهریه را ندارد بلکه با امیدی که به زندگی دارد چنین تصور می کند که زندگی شان ادامه دار است و جدایی ندارد تا مجبور باشد مهریه را بدهد.

به بیان دیگر، چه کسی داده و چه کسی گرفته، منظور این است که زنها مطالبه نمی کنند و مردها هم نمی دهند، نه این که در صورت مطالبه، عمدا قصد ندادن داشته باشند.

در هر حال، اگر مردی هم از ابتدا قصد ندادن مهریه را داشته باشد، فقهای عظام فتوا می دهند که اصل عقد ازدواج صحیح است و رابطه آنها هم حلال است، ولی مرد مهریه را بدهکار است و باید مهریه را به زن پرداخت کند. (2)

بنابر این مراد از این روایات بیان اهمیت مهریه و رعایت حق زن توسط مرد است.

پی نوشت ها:
1. وسائل الشيعة، شيخ حر عاملى، محمد بن حسن‏، مؤسسة آل البيت عليهم السلام‏، قم‏، 1409 ق‏،چاپ: اول‏، ج 15، ص 21 و 22.
2. توضیح المسائل مراجع، ج 2، مسأله 2446
.

موضوع قفل شده است