جمع بندی جهنمیان و تقاضای مرگ از خداوند

تب‌های اولیه

5 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
جهنمیان و تقاضای مرگ از خداوند

سلام علیکم. بنده خیلی علاقمند به دانستن نکات ناب اخلاقی یا خداشناسی و غیره می باشم مثل این نکته که نباید سوالی را که میدانیم طرف مقابل تمایل ندارد که ما از جوابش مطلع بشویم را از او پرسید. و اگر با سوالمان او را مجبور به دروغ گفتن کردیم ما هم در گناه او شریک هستیم به عنوان مثال در ماه مبارک رمضان بهتر است فقط از روی کنجکاوی از کسی نپرسیم که آیا روزه هست یا نه؟ چون اگر فرضا او روزه نباشد و نخواهد کسی این مطلب را بداند طبیعتا حقیقت را نمی گوید و اگر دروغ بگوید ما هم در گناهش شریک می شویم.نتیجه اخلاقی اینکه "بهتر است این زبان را کنترل بکنیم و کمتر حرف بزنیم."

راستش اینها را گفتم تا بگویم من چند وقت پیش یه نکته ای را از یک روحانی معتمد شنیدم که فرمودند (نقل به مضمون عرض می کنم): خداوند در آخرت به اهل دوزخ می فرماید آیا می خواهید شما را به نیستی برگردانم؟ و آنها پاسخ میدهند خیر.

آن آقا این مطلب را در کتاب دیده و برای من نقل کردند منتها بنده منبعش را به خاطر نمیآورم. سوال من اینست که آیا این نقل صحت دارد و اگر دارد علت پاسخ منفی دوزخیان با وجود آن همه عذاب به حضرت حقتعالی در چیست؟ حال آنکه در صورت پذیرفتن به نوعی از عذاب رهایی میابند.

آیا ما باید برای نعمت بودن یا همان وجود با تمام سختی هایی که زندگی دارد از قبیل انواع بیماری ها، مضطر بودن، فقر و تنگدستی، سوگ عزیزان، اندوه و ... سپاسگذار این نعمت باشیم؟

و اینکه اساتید محترم پاسخگو لطفا منابعی را معرفی بفرمایید که بتوانم به این دست اطلاعات و نکات ناب دستیابی پیدا بکنم. با تشکر

به نام الله


با سلام به شما دوست عزیز

تسنیم.;317876 نوشت:
خداوند در آخرت به اهل دوزخ می فرماید آیا می خواهید شما را به نیستی برگردانم؟ و آنها پاسخ میدهند خیر.

روایتی که شما از ایشان نقل کردید را نیافتم، بلکه بر عکس آیه ای در قرآن است که برخلاف گفته ایشان است.

قرآن کریم درباره مجرمینی که با ظلم خود به خویشتن باعت خلود در جهنم شدند می فرماید:
وَ نَادَوْاْ يَامَالِكُ لِيَقْضِ عَلَيْنَا رَبُّكَ قَالَ إِنَّكمُ مَّكِثُون‏، فرياد برآورند كه: اى مالك، كاش پروردگار تو ما را بميراند. مى‏گويد: نه، شما در اينجا ماندنى هستيد.(1)

نه تنها مشاهده عذاب خدائی، بلکه عذابی به مراتب کمتر از آن، آرزوی مرگ را به دنبال دارد، مثلا کسانی که در طبقات فوقانی ساختمانها گرفتار آتش شده باشند، خود را به پائین پرتاب کرده تا درد آتش را نچشند، وای به عذاب الهی!!

اما سؤال دوم حضرتعالی:

تسنیم.;317876 نوشت:
آیا ما باید برای نعمت بودن یا همان وجود با تمام سختی هایی که زندگی دارد از قبیل انواع بیماری ها، مضطر بودن، فقر و تنگدستی، سوگ عزیزان، اندوه و ... سپاسگذار این نعمت باشیم؟

تمام سختیهای زندگی و به عبارتی دیگر تمام آنچه نداریم (مانند فقر و مرض) در مقایسه با آنچه داریم، یک به صد نیز نیست، یعنی به وقتش حاضریم برای هرآنچه از دست دادیم (مثلا بینائی یک چشم) تمام هستی خود را بدهیم، لذا قرآن کریم تأکید دارد نعمات خدائی را برای دیگران بگوئیم:
وَ أَمَّا بِنِعْمَةِ رَبِّكَ فَحَدِّث‏، و از نعمت پروردگارت سخن بگوى.(2)

پس اصل مقایسه ما غلط است، باید آنچه داریم با آنچه نداریم بسنجیم، نداشته ها، قابل شمارش با انگشتان دست است اما داشته های ما امکان شمارش ندارد، لذا در قرآن کریم شمارش نعمات الهی را غیر ممکن می داند:
وَ إِنْ تَعُدُّوا نِعْمَةَ اللَّهِ لا تُحْصُوها إِنَّ اللَّهَ لَغَفُورٌ رَحيمٌ، اگر بخواهيد نعمت هاى خدا را شمار كنيد، شمار كردن نتوانيد. خدا آمرزنده و مهربان است.(3)

اما درباره:

تسنیم.;317876 نوشت:
لطفا منابعی را معرفی بفرمایید که بتوانم به این دست اطلاعات و نکات ناب دستیابی پیدا بکنم.

بهترین منبع برای نکات ناب، قرآن کریم است، توصیه می کند تنها سند ماندگار به جا مانده از انبیاء را به دقت مطالعه و درباره آن تدبر نمائید.

موفق باشید.
ــــــــــــــ
1.زخرف/77.
2.ضحی/11.
3.نحل/18.

با تشکر از استاد صالح بزرگوار و همکار گرامی مدیر ارجاع.

پرسش:
از برخی شنیده ام که: «خداوند در آخرت به اهل دوزخ می فرماید آیا می خواهید شما را به نیستی برگردانم؟ و آنها پاسخ میدهند: خیر». آیا این نقل صحت دارد؟ اگر آری، علت پاسخ منفی دوزخیان با وجود آن همه عذاب به حضرت حقتعالی در چیست؟ حال آنکه در صورت پذیرفتن به نوعی از عذاب رهایی میابند.


پاسخ:

آیه و روایتی در تأیید آنچه که اشاره فرمودید یافت نشد، اما در مقابل آیات قرآن کریم به این مطلب اشاره دارند که خود اهل دوزخ آرزوی مرگ می کنند اما پذیرفته نمیشود. قرآن کریم از قول ایشان خطاب به ملائکه دوزخ چنین می فرماید:
«وَ نادَوْا يا مالِكُ لِيَقْضِ عَلَيْنا رَبُّكَ قالَ إِنَّكُمْ ماكِثُونَ»؛ فرياد برآورند كه: اى مالك، كاش پروردگار تو ما را بميراند. مى‏ گويد: نه، شما در اينجا ماندنى هستيد.(1)

و همچنین در آیه دیگری از قول ایشان می فرماید اهل دوزخ آرزو می کنند کاش خاک بودند:
«إِنَّا أَنْذَرْناكُمْ عَذاباً قَريباً يَوْمَ يَنْظُرُ الْمَرْءُ ما قَدَّمَتْ يَداهُ وَ يَقُولُ الْكافِرُ يا لَيْتَني‏ كُنْتُ تُرابا»؛ ما شما را از عذابى نزديك هشدار داديم، روزى كه آدم آنچه را [از خير و شر] پيش فرستاده است بنگرد و كافر گويد: اى كاش من خاك بودم [تا چنين روز سختى را ببينم!](2)

پی نوشت ها:
1. زخرف:77/43.
2. نبأ:40/78.

موضوع قفل شده است