شبهه 5: آیا برای خدا در نظریه بیگ بنگ جایگاهی وجود دارد ؟

تب‌های اولیه

13 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
شبهه 5: آیا برای خدا در نظریه بیگ بنگ جایگاهی وجود دارد ؟

بسم الله الرحمن الرحیم

یکی از شبهات کاربر گرامی ساسان 2012

نظریه بیگ بنگ به طور کامل و با پرداختن به جزییات ، آفرینش جهان را از هیچ و بدون حضور عامل خارجی شرح داده است . پس جای خدا در آفرینش کجاست ؟



نیایش سبز;57825 نوشت:
بسم الله الرحمن الرحیم

یکی از شبهات کاربر گرامی ساسان 2012

نظریه بیگ بنگ به طور کامل و با پرداختن به جزییات ، آفرینش جهان را از هیچ و بدون حضور عامل خارجی شرح داده است . پس جای خدا در آفرینش کجاست ؟



سلام
باید توجه داشت که بیگ بنگ هنوز یک نظریه است و اثبات نشده
نظریه بیگ بنگ آفرینش جهان را از هیچ نمی داند. طبق این نظریه شروع آفرینش از انفجار ذره ای بسیار کوچک و پر انرژی و با چگالی بسیار زیاد بوده.این ذره از کجا آمده؟ حتما آفریننده ای دارد.

نیایش سبز;57825 نوشت:
بسم الله الرحمن الرحیم

یکی از شبهات کاربر گرامی ساسان 2012

نظریه بیگ بنگ به طور کامل و با پرداختن به جزییات ، آفرینش جهان را از هیچ و بدون حضور عامل خارجی شرح داده است . پس جای خدا در آفرینش کجاست؟

با سلام:Gol:

در مقدمۀ پاسخ باید گفت: عموماً در مقایسۀ بین نظریات و اندیشه های علمی بشری نظیر "نظریه بیگ بنگ" با اندیشه های دینی و الهی توجه به نکات و ملاحظات زیر، تا حدود زیادی برای رفع ابهامات، روشنی ذهن و اندیشه و رسیدن به درک درستی نسبت به این نوع شبهات راهگشاست:

اولاً در جای خود در براهین متعدد فلسفی و عقلی، اثبات وجود خدا ثابت شده که جهان آفرینش بدون خالق نبوده و به حکم عقل، خلق خود به خودی، یا تصادفی عالم هستی بالکل منتفی است. بعلاوه، آیات الهی در قران و روایات معصومین (ع) که متصل به منبع لایزال وحی الهی اند نیز مهر تأییدی بر براهین مذکور می باشند.

ثانیاً با توجه به آنکه قرآن به عنوان کلام الهی و معجزه آسمانی پیامبر خاتم(ص)، در جای خود به اثبات رسیده؛ و نیز ظواهر آيات قرآن عموماً نزديك به صراحت است، فلذا برای مؤمنان و موحدان با توجه به ایمان و اعتقاد عمیقی که به دین و اموزه های ان دارند، ذره ای شک و تردید در حقانیت و وحیانی بودن قران و آیات و نشانه های ان متصور نیست و بیش از هر گفتار و اندیشۀ دیگری، به آموزه های قرآنی و کلام اهل بیت (ع) ملتزم اند.

از اینرو بحث آفرینش جهان هستی، اعم از وجود خداوند بعنوان بدیع السموات والارض، خالق و هستی بخش جهان و انسان و و نقش تداومی آن در جریان خلقت، برای موحدان و انسان هائی که فطرت هاشان پاک و دست نخورده مانده و آلوده به گناه و غفلت نشده، ثابت و یقینی است.

گذشته از انکه آیات نورانی قرآن به صراحت بر خالقیت خداوند در پدیدآوردن عالم هستی و آفرینش جهان و انسان، دلالت می کند:

"الله خالق کل شیء ..."(رعد، 16)

"خلق السموات بغیر عمد ترونها ..."(لقمان، 10)

"أَوَلَمْ يَرَ الَّذِينَ كَفَرُوا أَنَّ السَّمَاوَاتِ وَالأرْضَ كَانَتَا رَتْقًا فَفَتَقْنَاهُمَا"(انبیاء، 30)

" لَهُ مَا فِي السَّمَوَاتِ وَمَا فِي الأَرْضِ وَمَا بَيْنَهُمَا وَمَا تَحْتَ الثَّرَى" (طه، 6)

"اللَّهُ الَّذِي رَفَعَ السَّمَاوَاتِ بِغَيْرِ عَمَدٍ تَرَوْنَهَا" (رعد، 2)

"أَ لَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ خَلَقَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ بِالْحَق‏" (ابراهیم، 19)

"اللَّهُ الَّذي خَلَقَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ وَ أَنْزَلَ مِنَ السَّماءِ ماءً فَأَخْرَجَ بِهِ مِنَ الثَّمَراتِ رِزْقاً لَكُمْ وَ سَخَّرَ لَكُمُ الْفُلْكَ لِتَجْرِيَ فِي الْبَحْرِ بِأَمْرِهِ وَ سَخَّرَ لَكُمُ الْأَنْهارَ" (ابراهیم، 13)

و آیات بی شمار دیگری در همین باب ... که اشاره به خالقیت و مالکیت خداوند در ایجاد و ابداع نظام آفرینش دارد.

ثالثاً در بارۀ نظریات علمی مختلفی که در جریان آفرینش جهان و انسان، توسط دانشمندان علوم طبیعی و کیهان شناسی مطرح می شود، باید به چند نکته اذعان نمود:
1. از طرفی ايـن گـونـه نـظـريـه هـا در حـدّ فـرضـيـّة بـوده، صرفاً گـمـان آور اسـت و عـلم آور نـيـسـت و دلايـل ارائه شـده تـنـهـا امـكـان ايـن گـونـه نـظريّه ها را ثابت مى كند، نه وقوع آن را و در عين حـال بـه حـكـم عقل، مردود است. از طرفی نیز واقعیت علمی این نظریات، بایستی در مجامع علمی و کارشناسی مربوط به ان حوزه و علوم مورد بررسی، تأیید و اثبات قرار گیرد تا صحت و سقم مطالب، روشن شود. به صرف ادعا و نقل نظرات ادعائی و نقطه نظرات پراکنده، چیزی ثابت نمی شود.

2. لازم بذکر است، همانگونه که اظهار نظر در بارۀ دین و اندیشه های الهی در توان و تخصص دانشمندان علوم طبیعی و مادی نیست و هر گونه اظهار نظر غیر متخصصانه مردود است، ما نیز، در تأیید یا رد اینگونه نظریات علمی، اظهار نظر نمی کنیم. به اعتقاد ما عرصۀ دین و دانش های مادی و طبیعی بشری دو ساحت متفاوت اند و هر کدام اقتضاءات خاص خود را دارا هستند. اگر چه بخشی از آیات قران، به فرایند آفرینش و خلق نظام هستی (اسمان ها و زمین و پدیده های جهانی و کیهانی) اشاره دارد.

اما در این میان گفتنی است: قرآن، بعنوان کتاب آسمانی دین خاتم (ص)، برای هدایت و راهنمایی بشریت به سوی هدایت و کمال نازل گردیده، این کتاب حاوی تعالیم و بیان ارزشها و معیارهایی است که برای هدایت انسان، ضروری دانسته شده است؛ و اگر در مناسبتی (با توجه به نزول تدریجی قرآن) به موضوعی علمی یا ... اشاره می کند، بدون شک، جهتی متعالی و پیامی هدایت گرانه ی در آن نهفته است، که مخاطب را به دقت در آن دعوت می کند. نه انکه بخواهد نظریه پردازی علمی کند و پرده از پیشرفت های طبیعی و کیهانی بردارد.

3. به درازای تاریخ بشری، تجربه نشان داده اینکه؛ بشر، این موجود پر مدعا، با خُلق هلوع، با طینتی عجول که ظلوم و جهول است او که خود، با دستان خود و به اختیار، خویشتن را از نور هدایت الهی محروم می سازد، در همۀ علوم مادی و طبیعی و نیز عرصۀ اندیشه های بشری، علی الخصوص، علم نجوم و کهکشانها و بطور کلی کیهان شناسی، علم ناچیز، اندک و ناقصی دارد (و ما اوتیتم الا قلیلاً). و در هر عصر و زمانی که به پیشرفت علمی جدیدی می رسد، یافته ها و باورهای علمی پیشین خود، را مردود می شمارد؛ اصولاً عدم ثبات، تغییر و تحول دائمی و زوال پیاپی از جمله خواص عرصه های علمی و پیشرفتهای بشری است، در طول تاریخ دانشمندان نظریه پردازی می کنند و برای نظریات و فرضیه های خود قانون وضع می کنند اما نظریات، فرضیه های دانشمندان دیگر، قوانین پیشین را نقد و مردود می سازد.

در علوم طبیعی و بشری، میدان تقابل اندیشه ها و نظریات، داغ داغ داغ است. اما حرارتی که دوام چندانی ندارد و دورۀ عمرش سریع الزوال است. لذا نمی توان در این حوزه به یک مطلب یقین صددرصدی دست یافت بطوریکه گمان کنیم الا و لابد چیزی غیر از این و فراتر از این نیست.

4. در هر حال، همان طور که بیان شد، اثبات یا نفی اینگونه نظریات علمی، ذره ای از اعتبار و حجیت قرآن و آیات نورانی اش به عنوان کلام الهی نمی کاهد، و نیز نافی وجود خداوند در آفرینش عالم هستی نیست. زیرا میدان نفوذ و بُرد دانشهای بشری، چنانکه تا کنون نشان داده، حتی در بسیاری از مسائل طبیعی جهان ماده ناکام و محکوم به شکست بوده فلذا بسیار ضعیف تر و محدودتر از آنست که بتواند راهی به این وسعت، به مسائل ماوراء طبیعت و کل نظام هستی و مافیها باز نموده تا آنجا که نقش خداوند عالم، در آفرینش این جهان را بطور کلی نفی کند.

نظریه بینگ بنگ نیز مستثنی از قواعد فوق نیست.

موفق باشید ...:Gol:

نظريه Big Bang ، نظريه به اثبات رسيده ايست كه در زمان شروع ان هيچ ترديدي نيست،‌ در اينكه جهان در زمان صفر آغاز شده كوچكترين ترديدي نيست ،‌ اما قبل از آفرينش زمان چه بوده و يا گسترش جهان به كجا مي انجامد ترديدهاي بسياري است. اين انفجار از خودش تابشي به جاي گذاشته و از آنجا که مهبانگ يا Big Bang در همه جاي عالم اتفاق افتاده ، اين تابش نيز همه جهان را پر کرده و از همه سو به ما مي رسد. به همين دليل به آن تابش زمينه کيهاني (CMB) مي گويند. اين تابش براي نخستين بار در سال 1965 از سوي پنزياس و ويلسون که در آزمايشگاه بل کار مي کردند، کشف شد. از آنجا که اين تابش قديمي ترين چيزي است که مي توان رصد کرد، اطلاعات بسيار زيادي در مورد جهان و شرايط فيزيکي اوليه جهان در آن حک شده است.

در سال 1995 ماهواره جستجوگر تابش زمينه کيهاني (COBE) از ناسا افت و خيزهاي بسيار کوچکي را در تابش زمينه کيهاني کشف کرد. مثلا ديد که دماي يک قسمت از آسمان 7251/1 کلوين است ؛ ولي جاي ديگري از آسمان دماي 7249/2 کلوين دارد. ماهواره COBE نقشه اي از اين ناهمسانگردي ها تهيه کرد که قدرت تفکيکش 7درجه (14برابر قطر ظاهري ماه) بود.



نقشه مشهوري كه ماهواره COBE از تغييرات دمائي كيهان گرفت

.......اما هيجان انگيزتر اينكه وقتي در سال 2001 ماهواره WMAP که پروژه مشترک سازمان ناسا و پرينستون است ، به فضا پرتاب شد، نتيجه اين شد كه:

داده هاي WMAP با نتايج حاصله از ديگر روشهاي مطالعه جهان اوليه از قبيل تلسکوپ فضايي هابل و جستجوگر تابش زمينه کيهاني (COBE) همخواني دارد. !



تصوير WMAP از تابش زمينه كيهاني با دقت بسيار بيشتر از COBE

اين دستاورد شگفت انگيز ماهواره COBE و تيم تحقيقاتي به رهبري دكتر چارلز بنت (از دانشگاه جان هابكينز) جنجالي در جهان علم به پا كرد و نشان داد كه عمر جهان 13.7 ميليارد سال است. و دستاوردهاي بزرگي كه جاي آن در اينجا نيست،‌ اين كشف بزرگ باعث شد تا جايزه نوبل 2006 در رشته فيزيك به دو دانشمند پروژه COBE يعني George Smoot و John C. Mather تعلق بگيره،‌ پس Big Bang وجود داشته فقط اختلاف در نحوه چگونگي گذشته و آينده آن است.

...... و اما قرآن .. :

آيه شريفه فصلت/ 11 : سپس آهنگ آفرينش آسمان كرد و آن دودي بود ( كه منظور همان توده فشرده اي از گازها است)

آيه شريفه ذاريات/47: و ما آسمان را با قدرت بنا كرديم و همواره آن را گسترش ميبخشيم !!

ميدانيم كه علت انبساط جهان انفجار اوليه يا بيگ بنگ است ولي تا 5 ميليارد سال پيش ميزان آن در حال كاهش بود از حدود 5ميليارد سال پيش به اين سو انبساط تشديد يافته است !! كه دانشمندان علت آن را ( تا كنون) غلبه انرژي تاريك بر ماده تاريك و در نتيجه تبديل جاذبه به دافعه است.

در ضمن دكتر موريس بوكاي با ذكر آيه شريفه 47 سوره ذاريات و نظريه انبساط جهان نتيجه ميگيرد كه: .. و اين آيه انبساط جهان را بدون كمترين ابهام بيان ميكند (دكتر بوكاي/ مقايسه اي بين تورات،‌انجيل، قرآن،‌و علم ص 255 و 226)

نیایش سبز;57825 نوشت:
بسم الله الرحمن الرحیم یکی از شبهات کاربر گرامی ساسان 2012 نظریه بیگ بنگ به طور کامل و با پرداختن به جزییات ، آفرینش جهان را از هیچ و بدون حضور عامل خارجی شرح داده است . پس جای خدا در آفرینش کجاست ؟

سلام
1- بیگ بنگ صرفا بیان یک آغاز است . هر آغازی آغازگری می خواهد
2- خداوند متعال عامل خارجی نیست او حقیقت هستی و در متن آنست
3- نظریه بیگ بنگ هنوز یک نظریه است اگر ثابت هم بشود چیزی عوض نمی شود .
4- اگر نظریه بیگ بنگ نتواند قبل از بیگ بنگ را توضیح دهد ابتر است چون بیگ بنگ می تواند یک آغاز بعد از پایانی باشد که میلیاردها بلکه بی نهایت مرتبه اتفاق افتاده باشد
5- اوج نظریه بیگ بنگ بیان وضعیت شان مادی عالم است و درباره شان غیر مادی عالم حرفی ندارد لذا باز هم این نظریه ناقص است
6- اصولا نظریات علم تجربی بواسطه نقض ( توسط نظریات دیگر ) چندان قابل تکیه نیستند
موفق باشید

سورنا;85416 نوشت:
ببخشید میشه آیه رو با ترجمش بذارید. ترجمش با اون چیزی که من تو قرآن میبینم مطابقت نداره ! نوشته: و کاخ رفیع آسمان را ما به قدرت خود برافراشتیم و ماییم که مقتدریم

اين آيه چه به بينگ بنگ مرتبط باشد چه نباشد در ارتباط با راست​آزمايي اين پديده فاقد هرگونه ارزش است ، مشابه همگي آياتي که دست بر قضا بعد از کشف يک پديده فيزيکي و اغلب به تفسير و تاويل سعي در توضيح يک پديده دارند.

اين امر همان موضوع اعجاز علمي برخي آيات است که اين اعجاز تنها پس از کشف آن هم به ياري علوم تجربي و عقلي (که اذعان به ناتواني اين علم جز اصول دينداري است!!) آثار معجزه آساي ظفرنمون آن توسط مومنين خوشخيال کشف ميشود!

[=&quot]بسياري از مباحث به نظر اينجانب به نتيجه اين تاپيک مرتبط است:

http://www.askdin.com/showthread.php?t=9277&page=23

دوست عزيز سورنا و ساير دوستان علاقه مند و البته بسيار شکيبا ميتوانند مراجعه نمايند

گمنام;58444 نوشت:
ميدانيم كه علت انبساط جهان انفجار اوليه يا بيگ بنگ است ولي تا 5 ميليارد سال پيش ميزان آن در حال كاهش بود از حدود 5ميليارد سال پيش به اين سو انبساط تشديد يافته است !! كه دانشمندان علت آن را ( تا كنون) غلبه انرژي تاريك بر ماده تاريك و در نتيجه تبديل جاذبه به دافعه است.

سلام و عرض ادب خدمت گمنام گرامی
دوست عزیز در تبیین بیگ بنگ و توضیح انبساط جهان منظور شما از تشدید انبساط از 5 میلیارد سال قبل چیست؟
متشکرم

manmehdiam;88796 نوشت:
اين آيه چه به بينگ بنگ مرتبط باشد چه نباشد در ارتباط با راست​آزمايي اين پديده فاقد هرگونه ارزش است ، مشابه همگي آياتي که دست بر قضا بعد از کشف يک پديده فيزيکي و اغلب به تفسير و تاويل سعي در توضيح يک پديده دارند.

اين امر همان موضوع اعجاز علمي برخي آيات است که اين اعجاز تنها پس از کشف آن هم به ياري علوم تجربي و عقلي (که اذعان به ناتواني اين علم جز اصول دينداري است!!) آثار معجزه آساي ظفرنمون آن توسط مومنين خوشخيال کشف ميشود!



آقای محترم جناب manmehdiam

سلام علیکم

بنظر می رسد شما صرفاً به یافته های علمی و تجربی دانشمندان علوم تجربی و اکتشافات آنها که در بسیاری امور در نهایت عجز و ناتوانی اند غره و دلخوش هستید و گویا "نمی گویم معرفت ندارید" بلکه شاید توجهی در این خصوص، به حقایق ماورائی و حقایق قرآنی ندارید، و به همین خاطر، ایمان و معرفت مؤمنان را به حقایق اصیل قرانی به سخره می گیرید، لذا لازم است بدانید:

منظور از اعجاز علمی قرآن، آیاتی است که به نوعی اشاره به اکتشافات علمی جدید دارد. یعنی نوعی رابطۀ بین حقایق موجود در قرآن و اکتشافات علمی جدید را ثابت می کند. لکن آنچه در واقع مسلمانان و مؤمنان بدان معتقدند عبارت از این است که قرآن، در حقیقت کتاب هدایت است و آنچه خداوند در این کتاب بیان داشته، با هدف هدایتگری بشر مطرح نموده است.

اما در لابلای آیات نورانی ان، آیاتی را هم میبینیم که علاوه بر جنبه هدایتگری، بُعد دیگری از قرآن را که همان اعجاز علمی است، جلوه گر میسازد. این توهم و خیال مؤمنان نیست، بلکه نشان ایمان قطعی و یقینی ایشان به علم و قدرت و توانائی حضرت احدیت است، زیرا خداوند هستی بخش که خالق هستی و عالِم به اول و اخر و ظاهر و باطن و غیب و شهادة است، به ریز و درشت عالم، آگاه و همه اتفاقات عالم از ابتدا تا به قیامت را در کتاب مبین ذکر نموده است.

"وَعِندَهُ مَفَاتِحُ الْغَيْبِ لاَ يَعْلَمُهَا إِلاَّ هُوَ وَيَعْلَمُ مَا فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ وَمَا تَسْقُطُ مِن وَرَقَةٍ إِلاَّ يَعْلَمُهَا وَلاَ حَبَّةٍ فِي ظُلُمَاتِ الأَرْضِ وَلاَ رَطْبٍ وَلاَ يَابِسٍ إِلاَّ فِي كِتَابٍ مُّبِينٍ" کليدهای غيب نزد اوست جز او کسی را از غيب آگاهی نيست هر چه را که در خشکی و درياست می داند هيچ برگی از درختی نمی افتد مگر آنکه از آن آگاه است و هيچ دانه ای در تاريکيهای زمين و هيچ تری و خشکی نيست جز آنکه در کتاب مبين آمده است.(انعام، 59)

بنابراین هیچ کس چنین ادعائی نداشته و ندارد که قرآن، کتاب فیزیک، شیمی، نجوم و ... است؛ بلکه کتاب هدایت است و برداشت علمی از آیات در مواردی که علم به طور قطعی به اثبات آن پرداخته، میتواند جهتی دیگر از عمق عظمت آن را به اثبات برساند. علاوه بر این، با توجه به اینکه قرآن کلام خداوند است و خداوند عالم الغیب و الشهادة است و اکتشافات علمی امری خارج از علم الهی به غیب و شهادت و اول و اخر نیست نتیجه می گیریم که وجود چنین اعجاز علمی در قرآن، هیچگونه استبعادی ندارد.

موفق در درک حقیقت ...:Gol:

[=&quot]عرض سلام و ادب خدمت دوستان حقيقت جو و جناب صديق[/]

[=&quot نوشت:
صدیق;89021[/]]
[=&quot نوشت:
[=&quot]بنظر می رسد[/][=&quot] شما صرفاً به یافته های علمی و تجربی دانشمندان علوم تجربی و اکتشافات آنها که در بسیاری امور در نهایت عجز و ناتوانی اند غره و دلخوش هستید و گویا [/]"[=&quot]نمی گویم معرفت ندارید" بلکه شاید توجهی در این خصوص، به حقایق ماورائی و حقایق قرآنی ندارید، و به همین خاطر، ایمان و معرفت مؤمنان را به حقایق اصیل قرانی به سخره می گیرید، لذا لازم است بدانید[/]:

[=&quot]دوست گرامي ابتدا لازم ميدانم بابت بکاربردن کلمات رنگي در کلام شما ، مراتب مسرت و سپاس خودم را ابراز نمايم. چرا که هرگامي که ما را به شيوه پرسشگري رهنمون شود شايسته تقدير و اسباب مسرت است[/].

[=&quot نوشت:
صدیق;89021]نظر می رسد شما صرفاً به یافته های علمی و تجربی دانشمندان علوم تجربی و اکتشافات آنها که در بسیاری امور در نهایت عجز و ناتوانی اند غره و دلخوش هستید[/]

[=&quot]اولا : مگر يافته[/][=&quot][/][=&quot]هاي علمي و تجربي دانشمندان و يا افتخار آن متعلق به بنده ميباشد که بابت آن فخر فروشي کنم؟[/]!!
[=&quot]دوست گرامي اگر شما به پستهاي اينجانب مراجعه فرماييد ، قبول خواهيد کرد که اينجانب از شما بيشتر به آن «نهايت عجز و ناتواني علوم تجربي» واقفم[/].

[=&quot]پس در اين زمينه هم عقيده[/][=&quot][/][=&quot]ايم! اما تبيين چند نکته ضروري است

[/] [=&quot]بزرگوار نگهداشتن جانب انصاف ، از دستورات همان دين است که شما و مومنان بدان معتقديد. لذابي انصافي خواهد بود اگر کسي براي ما کاري انجام دهد و در جواب ناسپاسي ببيند. حال آنکه به جرات ميتوان گفت هيچ لحظه[/][=&quot][/][=&quot]اي از لحظات زندگي کنوني ما بي​نياز از دين (به کسر د) و منت دانشمندان علوم تجربي نيست! [/][=&quot]حضرتعالي هم[/][=&quot][/][=&quot]اکنون منوياتتان بر اين استوار شده که پيامي اينترنتي به حقير بفرستيد و هم اکنون که [/][=&quot]در زير نور چراغ الکتريکي نشسته ايد و با انگشت [/][=&quot] بر کي[/][=&quot][/][=&quot]بورد زده و جريان الکتريسيته[/][=&quot][/][=&quot]اي به سوي کامپيوتر و به کارانداختن اجزاي متعدد [/][=&quot]و ...هزاران قطعه داخلي و [/][=&quot]...در نهايت به پشتوان[/][=&quot]ه هزاران دانشمند نرم[/][=&quot][/][=&quot]افزار و سخت افزار [/][=&quot].....بالاخره وارد شبکه مخابرات ميشود (که به تنهايي شامل سيم مخابرات ، دکل ، کارخانجات ذوب فلزات و جاده ، آسفالت ، ماشين[/][=&quot][/][=&quot]الات و ....تا آنکه آخرالامر در صفحه کامپيوتر حقير نمايان ميشود [/][=&quot]و همه اينها به پشتوانه و تلاش خيل عظيمي از دانشمندان علوم تجربي و عقلي است. [/]
[=&quot]لذا بدون اقامه برهان هم همه ميدانند که تلاش دانشمندان بسيار بسيار ارزشمند است. چرا که ردپاي اين تلاش و برکاتش در زندگاني ما مشهود و مسلم است.[/][=&quot] اما در ديگر سوي تلاشي سخت بيهوده و نابخردانه در جريان است . منظورم همان تلاش مومنين محقق! که سخت گرم جستجوي آيات مانده اند که ، خداي نکرده ، کتاب آسماني خداوند از کتب دانشمندان علوم تجربي يک موقع کم و کسري نداشته باشد!!! من روي سخنم بااين نوع تفکر سفيهانه است بزرگوار! [/]
[=&quot]فهم ثقيلي نيست درک اين ماجراي غم انگيز!و اجازه بدهيد عرض کنم توهين بزرگي به قرآن است. اينجانب درک نميکنم يافتن نشانه اي از اصول و مباني تبيين شده دانشمندان تجربي و در بهترين حالت آيه​اي را به کمک تاويل و تفسير به عقد مشابهت يک تئوري قبلا ثابت شده و اصول قبلا تبيين شده علوم تجربي دراوردن آيا تحقير و توهين به قرآن است يا مايه مباهات![/]
[=&quot]اگر حقير اشتباه عرض ميکنم ، صراحتا ً حضرتعالي و ساير عزيزان حتي يک نمونه از اعجاز قرآني که معتقديد نظريه اي ،يا پديده​اي علمي را توضيح داده است ، اگر حتي يک مرتبه سراغ داريد که مقدم​تر از دانشمندان علوم تجربي اعجاز مذکور تبيين شده است بفرماييد! [/]
[=&quot]شگفت آنکه در اين وانفسا، علوم تجربي و عقلي (که اتفاقا در برخي موارد بسيار عاجز و ناقص ميباشد) همواره پيشگام و طلايه​دار معرفت و شناخت اين پديده هاست و علم لدني و کتاب نشات گرفته از حکمت لايزال الهي هميشه يک گام عقب​تر است![/]
[=&quot]خيل مومنين مشعوف از اعجاز علمي قرآن! ناخواسته خود را بر خوان مفلس علم تجربي قرار ميدهند و در ارتذاق ته مانده​هاي اين خوان نه چندان گسترده، چنان ملچ و ملوچي راه مي​اندازند که هر انسان غيرمسلمان آزاده​اي ، از اين همه توهين به يک کتاب آسماني متاثر ميشود. چرا که مسلماً در باور همه انسانها ، کتب آسماني و مقدس جز گنجينه معرفت بشري قطعا قرار ميگيرد.[/]
[=&quot]دوست عزيز ، قضاوت بفرماييد چه کسي به آيات قرآن و کتاب آسماني توهين ميکند ؟ [/]

manmehdiam;89635 نوشت:
بزرگوار نگهداشتن جانب انصاف ، از دستورات همان دين است که شما و مومنان بدان معتقديد. لذابي انصافي خواهد بود اگر کسي براي ما کاري انجام دهد و در جواب ناسپاسي ببيند. حال آنکه به جرات ميتوان گفت هيچ لحظه​اي از لحظات زندگي کنوني ما بي​نياز از دين (به کسر د) و منت دانشمندان علوم تجربي نيست!

بزرگوار ! احتمالا" شما پست جناب صدیق عزیز را درست مطالعه نفرمودید که چنین قضاوتی از سخن ایشان کردید. منظور ایشان آنچه شما برداشت کردید نبود. بلکه
سخن بر سر اینست که اعجاز علمی قران نیز نمودی از بعد هدایت گری قران است که هدف اصلی قران و فلسفه نزول قران است . و سوء فهم نشود که قران آمده برای شناساندن جهان ماده به انسان . چرا که ابزار شناخت جهان مادی که همانا حس و تجربه حسی به راحتی در اختیار آدمی است و چنانچه هدف این باشد نیازی به نزول قران نیست. بنابر این هدف والاتری را قران مدّ نظر دارد که در راستای تحقق هدفش گاهی نیز از شناساندن جهان مادی نیز کمک میگیرد. البته آن نیز به دلیل این است که انسان بیشترین برخوردش با جهان پیرامونش از طریق حس تجربی است. بنابر این چنین نیست که نسبت به زحمات طاقت فرسای دانشمندان ولو اینکه مسلمان نباشند بی توجه باشیم و آن را ارج ننهیم.

موضوع قفل شده است