احادیث استخاره وکیفیت آن(3)

تب‌های اولیه

3 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
احادیث استخاره وکیفیت آن(3)


1- امام علـــی علیه السلام فرمودند: در کارها استخاره و طلب خیر از خدا کن و خود رأیی مکن که بسا کسی روی خود رأیی کاری را اختیار کرده که نابودی اش در آن بوده است.
2- امام علی علیه السلام فرمودند: چون تصمیم به کـــاری گرفتی از خدا خیر خودرا در آن کار درخواست کن. و فرمود:پشیمان نشود کسی که خیر خود را از خدا بخواهد.
3- از امام صادقعلیه السلام روایت شده که فرمودند: که خدا می فرماید:«که از جمله شقاوت بنده ی من آن است که کارها کند و طلب خیر خود را از من ننماید».
4-روایت شده امام صـادقعلیه السلام دربیان کیفیت استــخاره فرمودند: که تعظیم و تمجید و حمد خــدا می کنی وصلوات بر محمـد وآل او می فرستی پس میگویی: «اللهم انّی اَسأ لک باَنّک عالمُ الغیب والشهادة الرّحمن الّرحیمُ وانت علاّم الغیوب، استخیرالله برحمته» پس اگر امر سختی باشد که بیم درآن داشته باشی صد بار بگوو اگر امر آسانی باشد سه مرتبه [شاید مراد استخیرالله برحمته].
5- از امام علیعلیه السلام روایت شده فرمودند:در کیفیت استخاره که دو رکعت نماز می گذارد و بعداز نماز صد مرتبه می گوید: «استخیرالله» پس می گوید: «اللهم انّی قد همَمتُ بامرٍ قد علمتهُ فاِن کنتَ تعلمُ اَنّهُ خیـــرٌ لی فی دینی و دنیای وآخرتی فیسّرهُ لی، واِن کنتَ تعلمُ انّهُ شرٌّ لی فی دینی و دنیای وآخرتی فاصرفهُ عنّی، کرهَت نفسی ذالک ام اَحبَّت فانّک تعلمُ ولا اعلم وانتَ علاّم الغیوب» پس عزم می کند بر امری که اراده کرده است.
6- از امام صادقعلیه السلام روایت شده که فرمودند:در استخاره باید طلب خیر خود کند از خداوند عالمیان در سجده ی آخرنافله ی صبح صدویک بار به این نحو که بگوید:«الحمدلله رب العالمین اللهم صل علی محمد وآله » پس پنجاه مرتبه بگوید: «استخیرالله برحمته» پس باز حمد و صلوات را اعاده کند و پنجاه و یک مرتبه بگوید: «استخیرالله برحمته».
7- مردی به خدمت امام صـادقعلیه السلام آمد و گفت: فدای تو شوم گاه است که کاری را می کنم و بعـد از آن پشیمان می شوم. فرمود: چرا استخاره نمی کنی؟ گفت: فدای تو شوم چگونه استخاره کنم؟ فرمود: چون نماز صبح را کردی دست را بلند کن برابر روی خود و بگو: « اللهم انّک تعلمُ ولا اعلم ُوانت علاّم الغیوب ، فصل علــی محمدوآل محمد و خِرلی فی جمیع ما عزمتُ به من اموری خیار برکةٍ وعافیةٍ».
8- از امام صادقعلیه السلام روایت شده که فرمودند: هر که هفتاد بار این دعا را برای طلب خیر بخواند البته خدا آنچه خیــــر اوست برای او مقـــدر می گرداند، دعا این است:«یا ابصرالناظرین یااسمع السامعین یا اسرع الحاسبین یا ارحم الراحمین یا احکم الحا کمین صل علی محمد واهل بیتهِ وخِرلی فی الامر الذی اَردتُ».
9- از امام صادقعلیه السلام روایت شده که فرمودند: هرگاه یکی از شما اراده ی کاری بکند پس دو رکعت نماز بخواند پس حمد کند خدا و ثنا گوید بر او صلوات فرستد بر محمد وآل محمد وبگوید: « اللهم اِن کان هذاالامرُ خیراً لی فی دینی ودنیای فیسِّرهُ لی وقدِّرهُ لی واِن کانَ غیرَذالک فاصرفهُ عنّی» راوی پرسید که چه سوره در این دو رکعت بخوانم؟ فرمود: «هرسوره که خواهی واگر خواهی سوره ی قل هوالله احد و قل یا ایها الکافرون بخوان و قل هو الله احد در ثواب برابر است با ثلث قرآن».
10- از رسولخداصلی الله علیه وآله وسلّم روایت شده که فرمودند: هر که طلب خیراز خدا کند باید که عـــددش طاق باشد.
11-ابن اسباط اراده ی مصر داشت و در راه دریا متردد بود امام رضا علیه السلام فرمود: برو به سجده در غیر وقت نماز واجبی و دو رکعت نماز بخوان صد مرتبه طلب خیر خود را از خدا بخواه وآنچه در دلت می افتد به آن عمل کن.
12- مردی به امام جوادعلیه السلام نامه ای درباره ی فروختن ملکی نوشت ،در جواب نوشتند که دو رکعت نماز بجا آور وبعد از آن صد مرتبه طلب خیر خود را از خـــــدا بکن و در اثنای استخاره با کسی سخن مگو تا صد مرتبه تمام شود پس اگر در دلت بیفتد فروختن آن ملک بفروش.
14- از امام باقرعلیه السلام روایت شده که فرمودند: هر بنده که صد مرتبه طلب خیر از خدای متعال بکند البته آنچه خیر اوست در دلش می افتد ،می گوید:« اللهم عالم الغیب والشهادةِ اِن کانَ ما اردتُ خیراً لامرِ دنیـــــای وآخرتی وعاجلِ اَمری واَجلِهِ فیسّرهُ لی وافتح لی بابهُ ورضّنی فیهِ بقضائکَ».
استخاره با قرآن
15- از رسولخداصلی الله علیه وآله وسلّم روایت شده که فرمودند: هرگاه خواهی تفأل نمایی به کتاب خدا پس سه مرتبه سوره ی قل هوالله احد رابخوان و سه مرتبه صلوات بر محمد وآل محمد بفرست پس بگو:« اللهم تفأّلتُ بکتابک وتوکلّتُ علیکَ فاَرِنی من کتابک ما هوالمکتمُ من سرِّکَ المکنونُ فی غیبِکَ» سپس مصحف مجیــــد را بگشا و عمل کن به آنچه در سطر اول صفحه ی دست راست ظاهر می شود بی آنکه اوراق و سطور را بشماری.
استخاره با تسبیح
16- از امام زمان علیه السلام روایت شده که فرمودند: چون در امری کسی خواهد استخاره کند سوره ی فاتحه را ده مرتبه می خواند و به سه مرتبه و به یک مرتبه نیزاکتفا می توان کرد پس ده مرتبــه سوره ی انا انزلناه را می خواند پس این دعا را سه مرتبه می خواند « اللهم انّی اَستخیرُکِ لعلمکِ بعواقبِ الامورِ واَستَشیرُکَ یحسنِ ظنّی بِکَ فی المأمولِ والمحذور. اللهم اِن کانَ الامرُالفلانی ممّا قد نیطت بالبرکةِ اَعجـــــــازُ هُو بوادیهِ ، وحُفَّت بالکرامةِ اَیّامُهُ ولیالیهِ ، فَخِرلی فیه خیَرَةً تَرُدُّ شموسَهُ ذَلُولاً، وتَقعُضُ اَیّامُهُ سروراً، اللهم اِمّا اَمرٌ فأرتَمِرُ، وامـّا نهیٌ فَأَنتَهی،اللهم انّی اَستخیرُکَ برحمتک خیَرَةً فی عافیةٍ» پس قصد نیک کند که اگر امر برای من خوب است طاق می آید و اگر بد است جفت می آید یا برعکس، پس قطعه ای از تسبیح را می گیرد و می شمارد تا معلوم شود که طاق است یا جفت است.
17- از امام رضا علیه السلام روایت شده که فرمودند: چون کسی خواهد که در کاری استخاره کند باید این دعا را بخواند«اللهم انّی اَستخیرک واستشیرک بالاشیاء ما لیس لی علم ، اللهم ان کان هذا الامر خیــر لی فأمرنی والا فانهنی عنه» پس سوره ی مبارکه ی «حمد» را تاآیه شریفه «اهدناالصراط المستقیم» بخواند و بگوید:«یامن یعلم اِهد من لا یعلم» و یک قبضه از دانه های تسبیح را گرفته وبنگرد اگر تعداد آنها فرد است ، به نیت خود عمل کند و گرنه از انجام نیت خویش صرف نظر کند.
استخاره با کاغذ
18- امام صـادقعلیه السلام فرمودند: هر گاه امری را اراده کنی شش رقعه کاغذ بگیر و سه تای آنها را بنویس «بسم الله الرحمن الرحیم خیرةٌ من الله العزیز الحکیم لفلان بن فلانةٍ اِفعَلهُ » ودر سه رقعه ی دیگر بنویس «بسم الله الرحمن الرحیم خیرةٌ من الله العزیز الحکیم لفلان بن فلانةٍ لاتفعل» پس آن رادر زیر مصلای خود بگذار و دو رکعت نماز بکن و چون فارغ شدی برو به سجده و صد مرتبه بگو «استخیرُالله برحمتهِ خیرةً فی عافیةٍ» پس درست بنشین و بگو «اللهم خِرلی وَاختَرلی فی جمیعِ اُموری فی یُسر منکَ وعافیةٍ» پس دست بزن و رقعه ها را مخلوط کن و یک یک از آنها را بیرون آور و نگاه کن اگر سه افعل پیاپی در آید پس بکن آنکار را که اراده کردی واگر سه لا تفعل پیاپی بیرون آید آن کار را مکن واگر بعضی افعل وبعضی لا تفعل برآید تا پنج رقعه بیرون آور اگر افعل بیشتر است عمل کن واگر لاتفعل بیشتر است ترک کن واحتیاج نیست به بیرون آوردن رقعه ی دیگر.

پی نوشت:

1- غررالحکم ج1ص349 2- همان ص350 3- بحارالانوارج91ص222
4- من لایحضره الفقیه ج1ص563 5- مکارم الاخلاق ص320 6- همان
7- همان 8- تهذیب ج3 ص182 9- همان ص181و1
10- محاسن برقی ص599 11- مکارم الاخلاق ص321 12- بحارالانوارج91ص264
13- همان ص 278 14- همان ص241 15- همان ص248
16- همان ص230 17- نشان بی نشانها ص385 18- تهذیب ج3ص181

السلام علیک یا بقیة الله :Gol:

یه سوال: در مورد استخاره با قرآن اگه یه بار کسی برامون استخاره گرفت و خواستیم دو مرتبه کس دیگری برامون استخاره کنه آیا اشکال داره؟ یا باید به استخاره اول بسنده کرد؟ و آیا همیشه جواب استخاره اول اصلیه؟
یه راهنمایی: من در مورد شرکت در حوزه علمیه علاوه بر اینکه خیلی علاقه داشتم ولی یه کم نگرانی هم داشتم لذا استخاره کردم جوابش بسیار بد اومد الان موندم چی کار کنم چون واقعا دوست دارم برم حوزه
از کارشناسان و کاربران محترم تقاضا دارم نظرات خودشون رو بدن

حیا;321858 نوشت:
السلام علیک یا بقیة الله :Gol:

یه سوال: در مورد استخاره با قرآن اگه یه بار کسی برامون استخاره گرفت و خواستیم دو مرتبه کس دیگری برامون استخاره کنه آیا اشکال داره؟ یا باید به استخاره اول بسنده کرد؟ و آیا همیشه جواب استخاره اول اصلیه؟
یه راهنمایی: من در مورد شرکت در حوزه علمیه علاوه بر اینکه خیلی علاقه داشتم ولی یه کم نگرانی هم داشتم لذا استخاره کردم جوابش بسیار بد اومد الان موندم چی کار کنم چون واقعا دوست دارم برم حوزه
از کارشناسان و کاربران محترم تقاضا دارم نظرات خودشون رو بدن

اگر استخاره اول با رعایت همه شرایط بوده مثلا اینکه پس از تحقیق کافی و به نتیجه نرسیدن صورت گرفته شما باید به همان استخاره عمل کنید . ممکن است این مسئله جوانب و مطالب پنهان زیادی داشته باشد که شما از آن بی اطلاع هستید پس از جواب استخاره تعجب نکنید و به آن عمل کنید

موضوع قفل شده است